Το κούρεμα και το μούσι που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

Για να κάνεις τις σωστές επιλογές, εκείνες που αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 16 Ιανουαρίου 2020

Με βάση ποια κριτήρια επιλέγεις το κούρεμά σου; Τις τάσεις μόδας ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου; Η σωστή απάντηση είναι η 2η, μιας και γνωρίζοντας τι πηγαίνει στο πρόσωπό σου μπορείς να πετύχεις ένα κομψό κούρεμα, το οποίο γιατί όχι μπορεί να βρίσκεται και στο προσκήνιο της μόδας. Παρομοίως πρέπει να σκέφτεσαι και για το μούσι. Μία μακριά γενειάδα για παράδειγμα δεν ταιριάζει σε όλους. 

Ο παράγοντας λοιπόν που καθορίζει τι σου πάει καλύτερα, ώστε να αναδεικνύεις πάντα την πιο γοητευτική πλευρά του εαυτού σου είναι το σχήμα προσώπου.

Το ανάποδο τρίγωνο

Το κούρεμα και το μούσι που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπουΣτο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου πρωταγωνιστεί το μέτωπο, που είναι αρκετά πλατύ, ενώ το πιγούνι στενό. Συνεπώς, προτίμησε ένα μούσι που η πυκνότητα και ο όγκος να επικεντρώνεται στο πιγούνι και ένα κούρεμα μακρύ, είτε πρόκειται για ένα κοντό καρέ με ίσιο ή ελαφρώς φιλαριστό κόψιμο.

 

 

Το επίμηκες

ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥΕδώ, έχουμε ένα μακρουλό πρόσωπο, όπου το μέτωπο και πιγούνι έχουν οβάλ σχήμα σαν τις δύο πλευρές ενός αυγού. Προκείμενου λοιπόν να μην δείχνει ακόμα πιο μακρόστενο το πρόσωπο, απόφυγε τα pompadour κουρέματα και οτιδήποτε χαρίζει ύψος και όγκο. Επένδυσε σε κουρέματα που έχουν πυκνότητα στα μαλλιά στο πλάι. Παρομοίως και σε γενειάδες με κοντοκουρεμένο πιγούνι και μάκρος στα ζυγωματικά.

 

 

Το τετράγωνο

ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥΤο πλάτος του μετώπου και το πλάτος των ζυγωματικών είναι το ίδιο, ενώ το πιγούνι σχηματίζει έντονη γωνία.

Το ιδανικό στυλ κουρέματος είναι ένα στρογγυλεμένο haircut, με τα μαλλιά της κορυφής να είναι πιο μακριά (όχι υπερβολές) συγκριτικά με τα πλαϊνά (σε καμία περίπτωση δεν είναι όμως τριμαρισμένα έντονα), ενώ το ιδανικό στυλ γενειάδας είναι εκείνο που οι τρίχες στα ζυγωματικά είναι πιο κοντές και πιο μακριές στο πιγούνι.

 

Το στρογγυλό

ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥΤο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου θέλει το πλάτος των ζυγωματικών να είναι ίδιο με το ύψος του προσώπου, ενώ το πιγούνι να σχηματίζει μία ανεπαίσθητη γωνία.

Εδώ, ο όγκος είναι ο καλύτερος σου φίλος, μιας και το ζητούμενο είναι να δοθεί ύψος στο πρόσωπο, ώστε να φαίνεται μακρόστενο. Προτίμησε κουρέματα, όπως το fade και το pompadour, που έχουν τριμαρισμένα ή κοντοκουρεμένα τα πλαϊνά και πλούσια, πυκνά και μακριά τα μαλλιά της κορυφής. Όσον αφορά στο μούσι φρόντισε οι τρίχες να είναι πιο μακριές στο πιγούνι.

Το οβάλ

ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥΑυτό είναι το πιο συνηθισμένο σχήμα προσώπου σε άντρες και γυναίκες, που θυμίζει αναποδογυρισμένο αυγό. Το μέτωπο είναι ελάχιστα πιο φαρδύ σε σχέση με το περίγραμμα του κάτω μέρους του προσώπου, ενώ το πιγούνι είναι καμπυλωτό.

Η καλύτερη επιλογή είναι συμμετρικά κουρέματα, που δεν δείχνουν ακόμη πιο μακρουλό το κεφάλι, όπως επίσης και κοντά μούσια, χωρίς έντονο μήκος στο πιγούνι. 

 

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα