5 tips για να "καλλιεργήσεις" σωστά το μούσι σου

Είτε οι τρίχες σου είναι πυκνές, είτε το φαινόμενο της αραίωσης έχει "πλήξει" τα ζυγωματικά σου.

Ένα μούσι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ένα αντρικό πρόσωπο, ενισχύοντας τη γοητεία του. Αρκεί φυσικά αυτό να είναι καλοσχηματισμένο και το στυλ του να ταιριάζει με τα φυσικά χαρακτηριστικά. Οι ακόλουθες πέντε στον αριθμό κινήσεις είναι μία καλή πρώτη αρχή στην προσπάθειά σου να πετύχεις ένα όμορφο και κομψό αποτέλεσμα με τις τρίχες του προσώπου σου. 

5 tips για να "καλλιεργήσεις" σωστά το μούσι σου

Εκτίμησε την κατάσταση

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις το πρόσωπό σου στον καθρέπτη και να κάνεις μία σύντομη εκτίμηση της κατάστασης: Να παρατηρήσεις τις τρίχες σου, την πυκνότητα και το μήκος τους σε μάγουλα και άνω χείλος και κατά πόσο μεγαλώνουν στον ίδιο ή διαφορετικό ρυθμό στα δύο αυτά σημεία. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχεις το εξής: Να επιλέξεις με τη βοήθεια του κομμωτή/μπαρμπέρη σου το beard style που ταιριάζει όχι μόνο στο σχήμα προσώπου, αλλά και στα χαρακτηριστικά της τρίχας σου.

Εξοπλίσου με το κατάλληλο "όπλο" και τα σωστά προϊόντα περιποίησης

Αφού αναγνώρισες και εκτίμησες την κατάσταση, η δεύτερη κίνηση είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα για τον τύπο της τρίχας σου προϊόντα περιποίησης, όπως επίσης και τη σωστή μηχανή τριμαρίσματος. Για παράδειγμα, διαφορετική φροντίδα απαιτούν τα άγρια, σγουρά και πυκνά γένια σε σχέση με εκείνα που είναι λεπτά, αδύναμα και χαρακτηρίζονται από αραίωση.

Τρίμαρε για να δώσεις το σωστό σχήμα

ΜΟΥΣΙΑΜε μία κουρευτική μηχανή/trimmer, τριμάρεις το μούσι, ώστε να του δώσεις ένα ομοιόμορφο σχήμα και στη συνέχεια καθαρίζεις την περιοχή των ζυγωματικών και του λαιμού, ώστε να πετύχεις το σωστό σβήσιμο. Κι ενώ στα μάγουλα τα πράγματα είναι πιο εύκολα και εμφανή, στο λαιμό η κατάσταση δυσκολεύει. Απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Υιοθέτησε μία ρουτίνα περιποίησης

Τη στιγμή που αποφασίζεις να μεγαλώσεις μια γενειάδα αναλαμβάνεις μια σειρά δεσμεύσεων: οφείλεις να την τριμάρεις τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα και να την πλένεις μία φορά την ημέρα με σαμπουάν ειδικό για γένια.

ΜΟΥΣΙΑ

Έχε υπομονή

Κανείς μα κανείς δεν απόκτησε μία πλούσια καλοσχηματισμένη γενειάδα σε μηδενικό χρόνο. Θέλει υπομονή, προσπάθεια και επιμονή για να πετύχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. 

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.