H πιτυρίδα στο μούσι εξαφανίζεται σε 3 κινήσεις

Όταν λευκές νιφάδες δεν πέφτουν μόνο στο κεφάλι σου.

Πιτυρίδα: Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν κυρίως τα αντρικά κεφάλια. Εμφανίζεται με τη μορφή λευκών νιφάδων, προκαλείται λόγω της ξηροδερμίας και χαρακτηρίζεται από έντονη φαγούρα και ερυθρότητα του δέρματος.

Μπορεί να πλήττει ως επί το πλείστον τα μαλλιά, ωστόσο τα μούσια δυστυχώς δεν την γλιτώνουν, ιδίως αν ο τύπος της επιδερμίδας είναι ξηρός, έχει δηλαδή τάση για ξηρότητα.  

Για να καταπολεμήσεις την πιτυρίδα στη γενειάδας, φρόντισε να εντάξεις στην καθημερινή περιποίησή σου τα παρακάτω τρία, απλά βήματα. Ακολούθησέ τα με αυτή τη σειρά.

Κάνε απολέπιση βουρτσίζοντας

Μπορεί η πρώτη κίνηση στον καθαρισμό του δέρματος να είναι πρώτα καθαρισμός και μετά απολέπιση, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η διαδρομή έχει αντίθετη κατεύθυνση. Είναι πολύ πιο εύκολο να απολεπίσεις πρώτα το δέρμα κάτω από τα γένια και μετά να μπεις για μπάνιο. Αντί για scrub χρησιμοποίησε μία ειδική βούρτσα για να τιθασεύσεις τις τρίχες, να ξεμπερδέψεις τους κόμπους, να ενεργοποιήσεις την έκκριση φυσικών ελαίων και να απολεπίσεις το δέρμα. Με αυτές τις κινήσεις θα φέρεις στην επιφάνεια όλη την κρυμμένη ξηροδερμία, πριν την απομακρύνεις με τον σωστό καθαρισμό.

Χρησιμοποίησε καθαριστικό με γαλακτικό οξύ

Και περνάμε στο δεύτερο βήμα: στον καθαρισμό. Προτίμησε ένα καθαριστικό προϊόν, που να περιέχει γαλακτικό οξύ, κατάλληλο για εκείνους που έχουν ευαίσθητο δέρμα με ερυθρότητα και σημεία φλεγμονής, καθώς είναι ενυδατικό και καταπραϋντικό. 

Ενυδάτωσε με ειδικό λάδι

Η χρήση ενός ειδικού ενυδατικού λαδιού, γνωστό και ως beard oil, αμέσως μετά τον καθαρισμό, όχι μόνο θα τιθασεύσει τις άγριες τρίχες, αλλά θα ενυδατώσει το δέρμα κάτω απ' αυτές. Επένδυσε σε ένα προϊόν, που να αποτελείται από φυσικά συστατικά, να μην περιέχει οινόπνευμα, τεχνητό άρωμα και parabens.

Ρίξε μία μικρή ποσότητα λαδιού στην παλάμη σου και με τα δάχτυλά σου άπλωσέ στο μούσι, ξεκινώντας από το σαγόνι, δηλαδή από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια, χτένισε τις τρίχες με τη βούρτσα για να απλωθεί παντού το προϊόν. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.