5 tips για φροντίδα και styling της γενειάδας

Για να είναι η εικόνα του προσώπου σου υγιής, καθαρή και περιποιημένη.

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άντρες έχουν ξεφορτωθεί το ξυραφάκι και έχουν υιοθετήσει τη μόδα της γενειάδας. Ελάχιστοι όμως έχουν ένα περιποιημένο και καλοσχηματισμένο αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούν, η οποία δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα, αλλά επικεντρωμένοι στα σωστά βήματα. 

Χρησιμοποίησε κερί

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα styling όχι μόνο στα μαλλιά, αλλά και στα γένια είναι το κερί. Αγόρασε ένα ειδικό κερί για μούσια και άπλωσε μία μικρή ποσότητα όταν οι τρίχες σου είναι ακόμα νωπές.

Αύξησε τα επίπεδα τεστοστερόνης

Η τεστοστερόνη δεν συμβάλλει σημαντικά μόνο στη μυική ενδυνάμωση και στην αύξηση της λίμπιντο, αλλά και στην ανάπτυξη και καλή υγεία των μαλλιών. Συνεπώς, αν θέλεις να πυκνώσει το μούσι σου καλό θα ήταν να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τροφές που αυξάνουν σημαντικά την τεστοστερόνη: σπανάκι, όστρακα, πιπεριά τσίλι, σκόρδο, καρύδια Βραζιλίας, μπρόκολο, μεταξύ άλλων.

Βάλε λάδι

Μετά το ντους, μην αμελείς τη χρήση ενός ειδικού λαδιού -beard oil-, προκειμένου να ενυδατώσεις τις τρίχες και να τις μαλακώσεις.

Συνδύασε το styling με το άρωμα

Εκτός από το κερί, ένα ακόμη προϊόν styling που ενδείκνυται για μούσια είναι ο πηλός. Προτίμησε έναν αρωματικό πηλό με φυσικά συστατικά, χωρίς οινόπνευμα και parabens, για να δώσεις σχήμα και να χαρίσεις άρωμα στα γένια σου.

Σουλούπωσε τις τρίχες

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για να δείχνει η γενειάδα σου περιποιημένη και καλοσχηματισμένη είναι να μην ξεχνάς το τριμάρισμα και το καθάρισμα στην περιοχή του λαιμού και σε εκείνη κάτω από τα μάτια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα