Η σωστή περιποίηση της γενειάδας σε 5 βήματα

Το να φροντίζεις τις τρίχες του προσώπου σου δεν είναι επιστήμη.

Το πρόσωπο είναι ο καθρέπτης σου και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος -εκτός από τον πιο σημαντικό που αφορά την υγεία σου- να το φροντίζεις σωστά, ώστε να είναι καθαρό, λαμπερό και με υγιή, όμορφη όψη. Η αποστολή δυσκολεύει όταν αποφασίζεις να αφήσεις μούσι, καθώς οι τρίχες μπορούν πολύ εύκολα να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης, εφόσον δεν ασχολείσαι όπως θα έπρεπε με την καθαριότητά τους.

Σίγουρα, η σωστή περιποίηση της γενειάδας δεν είναι επιστήμη και σίγουρα, δεν χρειάζεται να δαπανήσεις πολύ χρόνο και φαιά ουσία για να την εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου. Βασική προϋπόθεση; Να γνωρίζεις τα βασικά βήματα που πρέπει να σου γίνουν συνήθεια στην προσπάθειά σου να καλλιεργήσεις μία καλοσχηματισμένη γενειάδα και ένα γοητευτικό πρόσωπο.

Φάε καλύτερα, αύξησε τα επίπεδα τεστοστερόνης

Η τεστοστερόνη δεν συμβάλλει σημαντικά μόνο στη μυική ενδυνάμωση και στην αύξηση της λίμπιντο, αλλά και στην ανάπτυξη και καλή υγεία των μαλλιών. Αν θέλεις λοιπόν να πυκνώσει το μούσι σου καλό θα ήταν να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τροφές που αυξάνουν σημαντικά την τεστοστερόνη: σπανάκι, όστρακα, πιπεριά τσίλι, σκόρδο, καρύδια Βραζιλίας, μπρόκολο, μεταξύ άλλων.

Αναγνώρισε την ποιότητα της τρίχας σου, εξοπλίσου με τα σωστά προϊόντα περιποίησης

Όπως όλοι δεν έχουμε τον ίδιο τύπο μαλλιών (κανονικά, λιπαρά, ξηρά) και τον ίδιο τύπο επιδερμίδας, έτσι δεν έχουμε και την ίδια ποιότητα τρίχας στο μούσι. Για παράδειγμα, διαφορετική φροντίδα απαιτούν τα άγρια, σγουρά και πυκνά γένια σε σχέση με εκείνα που είναι λεπτά, αδύναμα και χαρακτηρίζονται από αραίωση. Αφού εκτιμήσεις την κατάσταση, η δεύτερη κίνηση είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα για τον τύπο της τρίχας σου προϊόντα περιποίησης.

Μην αμελείς την καθαριότητα, εξάλειψε κάθε πιθανότητα για φαγούρα και πιτυρίδα

Μία από τις αιτίες που η γενειάδα έχει θαμνώδη, σκληρή υφή είναι η ποσότητα των νεκρών κυττάρων που παραμένουν στο δέρμα και δημιουργούν αυτές τις λευκές νιφάδες που θυμίζουν εκείνες της πιτυρίδας στα μαλλιά. Εκτός από κνησμό, τα νεκρά κύτταρα μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και μόλυνση στην επιδερμίδα. Η λύση είναι η χρήση ενός σαμπουάν κατάλληλου για μούσια, που καθαρίζει το δέρμα και τις τρίχες, ενώ περιέχει ειδικά συστατικά που τρέφουν και μαλακώνουν το δέρμα.

Ενυδάτωσε με ειδικό λάδι 

Μετά το ντους ή τον καθαρισμό, μην ξεχνάς τη χρήση ενός ειδικού λαδιού -beard oil-, προκειμένου να ενυδατώσεις τις τρίχες και να τις μαλακώσεις. 

Τρίμαρε για να δώσεις το σωστό σχήμα

Περίπου μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα ή αργά μεγαλώνουν οι τρίχες, πρέπει να σουλουπώνεις το μούσι σου. Πώς; Με μία κουρευτική μηχανή/trimmer, τριμάρεις ώστε να δώσεις ένα ομοιόμορφο σχήμα και στη συνέχεια καθαρίζεις την περιοχή των ζυγωματικών και του λαιμού, ώστε να πετύχεις το σωστό σβήσιμο. Δεν ξεχνάς ποτέ το καθάρισμα του λαιμού. Απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.