Οδηγός περιποίησης για νεανική επιδερμίδα

Άρχισε να σκέφτεσαι και να φροντίζεις το δέρμα σου όπως ένα καινούριο σπορ αυτοκίνητο. Με καθημερινή συντήρηση και φροντίδα θα διατηρηθεί νεανικό και λαμπερό στην πάροδο του χρόνου.

Μπορεί οι περισσότεροι άνδρες να δείχνουν πιο όμορφοι καθώς μεγαλώνουν, αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχει μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του γοητευτικού ώριμου άντρα και του γηρασμένου. Καθώς ο χρόνος δε θα πάψει να κυλά, εσύ πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα, όπως αντιγηραντικές κρέμες και εξειδικευμένους ορούς που αντιμετωπίζουν τις ρυτίδες, τις διχρωμίες και διασφαλίζουν τη νεανική σου εικόνα.

Τα πέντε βήματα της περιποίησης

Το μυστικό για όμορφη νεανική επιδερμίδα δεν είναι να χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα φροντίδας, αλλά εκείνα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σου.

1. Ορός με βιταμίνη C

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την προστασία και την υγιή εμφάνιση του δέρματος. Ειδικά τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C μειώνουν την εμφάνιση των καφέ κηλίδων και των δυσχρωμιών και ενισχύουν τον ομοιόμορφο λαμπερό τόνο της επιδερμίδας.

Οδηγός περιποίησης για νεανική επιδερμίδα

C E Ferulic Serum, SkinCeuticals

Συνδυάζει τις βιταμίνες C και Ε, φερουλικό και L-ασκορβικό οξύ προσφέροντας ολοκληρωμένη αντιοξειδωτική προστασία.

2. Απαραίτητη ενυδάτωση

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα δείχνει πάντα πιο γηρασμένη. Εφάρμοσε δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, μια ενυδατική κρέμα, η οποία θα διατηρήσει υψηλά τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου και θα μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών έκφρασης.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Greater Look Face Moisturiser, House 99

Η ανάλαφρη αυτή ενυδατική κρέμα περιέχει εκχυλίσματα σπιρουλίνας και κινόα, ενώ δεν προκαλεί λιπαρότητα και γυαλάδα.

3. Κρέμα με SPF

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας και προκαλεί πρόωρη γήρανση, γι’ αυτό και πρέπει να εφαρμόζεις κάθε πρωί μετά την ενυδατική σου κρέμα ένα αντηλιακό προϊόν. Όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, επίλεξε μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακό δείκτη προστασίας.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Borage Men’s Cream SPF 6, Κορρές

Ενυδατική κρέμα ημέρας που απορροφάται άμεσα και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Περιέχει έλαιο borage και πολυφαινόλες κόκκινου σταφυλιού (στα φαρμακεία).

4. Η ρετινόλη

Γνωστή και ως βιταμίνη Α, η ρετινόλη είναι το gold standard συστατικό για νεανική επιδερμίδα, καθώς λειαίνει τις ρυτίδες, μειώνει την εμφάνιση των καφέ κηλίδων και των σημαδιών της ακμής. Χρησιμοποίησε τα προϊόντα με ρετινόλη μόνο το βράδυ και μην αμελήσεις το πρωί την αντηλιακή σου κρέμα.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Granactive Retinoid 2% in Squalane, The Ordinary

Αυτό το διάλυμα περιέχει το σύμπλοκο ρετινόλης granactive retinoid, που είναι πιο ήπιο και δεν προκαλεί ερεθισμούς, σε συνδυασμό με έλαιο σκουαλενίου.

5. Κρέμα ματιών

Η περιοχή των ματιών είναι πιο ευάλωτη στο χρόνο και στα σημάδια κούρασης. Χρησιμοποιώντας μια κρέμα ματιών, θα αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους, τα οιδήματα και τις λεπτές γραμμές έκφρασης. Μπορείς επίσης να τη βάλεις για μερικά λεπτά στο ψυγείο πριν την εφαρμόσεις.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Eye Fuel, Kiehl’s

Η καφεΐνη που περιέχει έχει τις ίδιες τονωτικές ιδιότητες με μια κούπα καφέ στον οργανισμό εξασφαλίζοντας άμεσα ξεκούραστη όψη στο βλέμμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.