Μάσκα μαλλιών: Τα είδη, ο τρόπος χρήσης και η συχνότητα

Αποτρέπει τον σχηματισμό ψαλίδας, διατηρεί τα μαλλιά σου υγιή και στο κεφάλι σου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 24 Απριλίου 2019

Η σωστή φροντίδα των μαλλιών για να είναι καθαρά και υγιή, ώστε να έχεις μία όμορφη εξωτερική εμφάνιση, αλλά και την σιγουριά -όσο μπορείς- ότι οι τρίχες δεν θα κάνουν φτερά από το κεφάλι σου, δεν εξαντλείται στο λούσιμο με σαμπουάν. Απαιτεί συμπληρωματική περιποίηση, ειδικά στην περίπτωση που το λούσιμο είναι συχνό έως καθημερινό, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά το pH του τριχωτού της κεφαλής και αφυδατώνει τόσο το δέρμα όσο και την τρίχα.

Ο καλύτερος τρόπος για να προφυλαχθεί ή να επανέλθει η λαμπερή όψη των μαλλιών σου είναι η χρήση μίας ειδικής μάσκας, που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και αναδόμηση της τρίχας και αποτρέπει τον σχηματισμό ψαλίδας. Μπορεί η χρήση της να ενδείκνυται για όσους έχουν μακριά μαλλιά, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κοντά -σίγουρα όχι σε όσους έχουν buzz cut κούρεμα.

Τα είδη της μάσκας μαλλιών

Είναι δύο: Η μάσκα που εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά και έπειτα πρέπει να ξεπλυθεί με νερό και η μάσκα που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, μόνο στέγνωμα, φυσικό ή με πιστολάκι. Η πρώτη προτιμάται καλύτερα από όσους έχουν τάση για λιπαρότητα, ενώ η δεύτερη από εκείνους που έχουν αφυδατωμένες, άγριες ή ταλαιπωρημένες τρίχες.

Ο τρόπος και η συχνότητα χρήσης

Μία καλή συχνότητα χρήσης της μάσκας είναι μία φορά την εβδομάδα. Αν πρόκειται για μάσκα που απαιτεί λούσιμο, απλώνεις μία μικρή ποσότητα στις άκρες, αφού έχεις ολοκληρώσει το λούσιμο με σαμπουάν, την αφήνεις να δράσει για περίπου 3 με 5 λεπτά και ξεπλένεις με άφθονο νερό. Από την άλλη, η μάσκα που δεν θέλει ξέβγαλμα εφαρμόζεται αφού έχεις βγει από το ντους. 

Να θυμάσαι ότι η ποσότητα πρέπει να είναι μικρή -για τους μακρυμάλληδες στο μέγεθος ενός φουντουκιού και για τους κοντοκουρεμένους η μισή αυτού- και να εφαρμόζεται πάντα στις άκρες των μαλλιών, όχι στις ρίζες. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ποτέ ξανά ερεθισμένο δέρμα από συχνό ξύρισμα

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

15 έντονα και αναζωογονητικά αρώματα

Αρωματικές δημιουργίες που αν και δεν είναι διακριτικές, καταφέρνουν να χαρίζουν δροσερό αποτέλεσμα.