Ποτέ ξανά ερεθισμένο δέρμα από συχνό ξύρισμα

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 07 Μαρτίου 2020

Κοκκινίλες, πρήξιμο, σπυράκια, φραγμένοι πόροι, θυλακίτιδες. Η λύση στο συχνό ξύρισμα δεν είναι να εγκαταλείψεις την αίσθηση ενός φρεσκοξυρισμένου προσώπου και να την αντικαταστήσεις σταδιακά με μία γενειάδα. Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια που ξυρίζεσαι, αλλά σε καθημερινή βάση είναι το Α και το Ω για ένα υγιές εσωτερικά και εξωτερικά πρόσωπο.

Παρακάτω δίνουμε λύσεις στα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα που προκαλεί το ξύρισμα.

Εγκλωβισμένες τρίχες

Η θυλακίτιδα συμβαίνει όταν τα τριχοθυλάκια πάθουν βακτηριακή μόλυνση και εγκλωβίσουν στο εσωτερικό τους την τρίχα που δεν έχει πλέον τη δύναμη να αναδυθεί. Βούτηξε μία καθαρή πετσέτα σε ζεστό νερό και έπειτα κάλυψε με αυτήν το πρόσωπό σου. Με τον τρόπο αυτό, θα βοηθήσεις τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν και την τρίχα να απελευθερωθεί χωρίς να χρειαστεί να επέμβεις και να προκαλέσεις με τα χέρια σου μεγαλύτερη ζημιά.

Φραγμένοι πόροι

Εκτός από την βρεγμένη ζεστή πετσέτα, ένα απολεπιστικό (scrub) προσώπου είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Μην το παρακάνεις όμως με την χρήση του. Μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο ξηρή ή λιπαρή είναι η επιδερμίδα, είναι αρκετές.

Αφυδατωμένη επιδερμίδα

Πρωί και βράδυ σε καθαρό δέρμα. Αυτή είναι η σωστή χρήση της ενυδατικής κρέμας προσώπου, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα ξηροδερμίας ή ερεθισμού ή θαμπής όψης. Προτίμησε ένα προϊόν που να μην περιέχει οινόπνευμα και parabens στη σύνθεσή του, αλλά αλόη, χαμομήλι ή βαλσαμέλαιο, συστατικά που έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι