Ποτέ ξανά ερεθισμένο δέρμα από συχνό ξύρισμα

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Κοκκινίλες, πρήξιμο, σπυράκια, φραγμένοι πόροι, θυλακίτιδες. Η λύση στο συχνό ξύρισμα δεν είναι να εγκαταλείψεις την αίσθηση ενός φρεσκοξυρισμένου προσώπου και να την αντικαταστήσεις σταδιακά με μία γενειάδα. Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια που ξυρίζεσαι, αλλά σε καθημερινή βάση είναι το Α και το Ω για ένα υγιές εσωτερικά και εξωτερικά πρόσωπο.

Παρακάτω δίνουμε λύσεις στα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα που προκαλεί το ξύρισμα.

Εγκλωβισμένες τρίχες

Η θυλακίτιδα συμβαίνει όταν τα τριχοθυλάκια πάθουν βακτηριακή μόλυνση και εγκλωβίσουν στο εσωτερικό τους την τρίχα που δεν έχει πλέον τη δύναμη να αναδυθεί. Βούτηξε μία καθαρή πετσέτα σε ζεστό νερό και έπειτα κάλυψε με αυτήν το πρόσωπό σου. Με τον τρόπο αυτό, θα βοηθήσεις τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν και την τρίχα να απελευθερωθεί χωρίς να χρειαστεί να επέμβεις και να προκαλέσεις με τα χέρια σου μεγαλύτερη ζημιά.

Φραγμένοι πόροι

Εκτός από την βρεγμένη ζεστή πετσέτα, ένα απολεπιστικό (scrub) προσώπου είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Μην το παρακάνεις όμως με την χρήση του. Μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο ξηρή ή λιπαρή είναι η επιδερμίδα, είναι αρκετές.

Αφυδατωμένη επιδερμίδα

Πρωί και βράδυ σε καθαρό δέρμα. Αυτή είναι η σωστή χρήση της ενυδατικής κρέμας προσώπου, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα ξηροδερμίας ή ερεθισμού ή θαμπής όψης. Προτίμησε ένα προϊόν που να μην περιέχει οινόπνευμα και parabens στη σύνθεσή του, αλλά αλόη, χαμομήλι ή βαλσαμέλαιο, συστατικά που έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα