Το μακρύ καρέ του Jared Leto και πώς να το αποκτήσεις

Η ανυπομονησία δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

Από το ατίθασο hair look του Jason Momoa και το Kurt Cobain look -σαφώς πιο στιλιζαρισμένο, λιγότερο αλήτικο- που υιοθέτησε το 2018 ο David Beckham μέχρι τις μακριές μπούκλες του Kit Harington και το Jesus look του Jared Leto. Τα μακριά καρέ πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στα αντρικά κουρέματα, με το μήκος των μαλλιών να ξεπερνά τους ώμους και τη χωρίστρα να σχηματίζεται άλλοτε στη μέση και άλλοτε στο πλάι.

Όπως προαναφέραμε ένα από τα πιο δημοφιλή μακριά καρέ είναι αυτό του Leto. Χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρύ φιλάρισμα στις άκρες και από ένα styling που προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα.

Το μακρύ καρέ του Jared Leto και πώς να το αποκτήσεις

Δεδομένου ότι οι τρίχες μακραίνουν στους άντρες ένα εκατοστό το μήνα, αντιλαμβάνεσαι ότι ο δρόμος για να αποκτήσεις το κούρεμα του ηθοποιού θα είναι μακρύς. Αρχικά, απαιτεί υπομονή και επιμονή, σε καμία περίπτωση ανυπομονησία και άγχος. Δευτερευόντως, να διαφοροποιήσεις τόσο τη ρουτίνα περιποίησης, όσο και διατροφής σου, ώστε να συμβάλλεις στην καλή υγεία των μαλλιών και του οργανισμού εν γένει. 

Το λούσιμο με μέτρο

Όταν λούζεσαι συχνά, δηλαδή πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αφυδατώσεις τα μαλλιά, καθώς διαταράσσεται το pH του δέρματος. Μάλιστα, ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό με τη χρήση ζεστού νερού. 

Η χρήση conditioner/μάσκας κρίνεται αναγκαία

Προκειμένου να διατηρήσεις το τριχωτό του κεφαλιού σου ενυδατωμένο, φρόντισε αφού λουστείς με σαμπουάν, να απλώσεις μία μικρή ποσότητα conditioner (μαλακτικής κρέμας) ή μάσκας στις άκρες, που είναι πιο αδύναμες και επιρρεπείς στον σχηματισμό ψαλίδας. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολύνεις το χτένισμα των μαλλιών, που καλό θα ήταν να γίνεται όταν στεγνώσουν και όχι όταν είναι ακόμα βρεγμένα.

Μην αμελείς το ραντεβού στο κομμωτήριο

Το ότι προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου δεν σημαίνει ότι δεν θα κουρευτείς μέχρι να το καταφέρεις. Αντιθέτως, η πιο φρόνιμη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να κουρεύεσαι κάθε ένα με ενάμιση μήνα, ίσα - ίσα ώστε να ανανεώνεται και να ενδυναμώνει η τρίχα. 

Βελτίωσε τη διατροφή σου

Τα μαλλιά σου τρέφονται με αυτά που τρέφεσαι και εσύ. Εντάσσοντας λοιπόν στο καθημερινό σου διατροφολόγιο τροφές που συμβάλλουν στην καλή υγεία τους θα επιταχύνεις την ανάπτυξή τους. Σε αυτές συγκαταλέγονται εκείνες που περιέχουν Ωμέγα 3, σίδηρο, βιταμίνες E και C και βιοτίνη (σολομός, αβοκάντο, καρύδια, ελαιόλαδο, αυγό, σπανάκι).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα