Πομάδα, το πιο vintage hairstyling προϊόν

Οδηγίες χρήσης και μαζί λίγη ιστορία για την πιο διάσημη "αλοιφή" styling των μαλλιών.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 10 Μαΐου 2019

Στα 80s ήταν η λακ, στα 90s το ζελέ και σήμερα, η πομάδα. Κι όμως, το προϊόν που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο αντρικό hairstyling δεν είναι γέννημα θρέμμα της σημερινής εποχής, αλλά έλκει την καταγωγή του από τον μακρινό 18ο αιώνα. Κύριο συστατικό της τότε ήταν το λίπος αρκούδας. Στην εποχή μας, αποτελείται κυρίως από βαζελίνη, λανολίνη, κερί μέλισσας ή ακόμα και λαρδί.

Ευρέως γνωστή έγινε στην εποχή των θρυλικών '50s, χάρη στo βασιλιά του ροκ εν ρολ Elvis Presley που λάνσαρε το στιλιζαρισμένο quiff haircut και μαζί, το προϊόν που χάριζε στα μάλλιά του κράτημα και λάμψη.

Τι είναι η πομάδα

Πομάδα, το πιο vintage hairstyling προϊόνΗ λέξη πομάδα προέρχεται από την γαλλική λέξη pomade, που σημαίνει αλοιφή. Στα λατινικά είναι "pomum", δηλαδή μήλο, επειδή οι πομάδες αρχικά είχαν ως βάση το μήλο, σε συνδυασμό με ζωϊκό λίπος και βότανα.

Σήμερα, υπάρχουν δυο είδη πομάδας: Αυτές που έχουν ως βάση το νερό και εκείνες που έχουν το λάδι. Οι πρώτες ξεπλένονται πολύ εύκολα και είναι κατάλληλες για άντρες με λιπαρό δέρμα, ενώ οι δεύτερες προσφέρουν πολύ δυνατό κράτημα και ευελιξία στο φορμάρισμα, ωστόσο δεν ξεπλένονται τόσο εύκολα στο λούσιμο.

Οι τύποι μαλλιών που λειτουργεί καλύτερα

Είναι ο ιδανικός "σύμμαχος" για όλα τα μήκη μαλλιών, για όσους έχουν σγουρά ή κυματιστά μαλλιά. Εκεί, που η πομάδα χωλαίνει είναι στα μαλλιά που είναι ίσια και λεπτά. Αυξάνει τη λιπαρότητά τους και τα κάνει να δείχνουν άλουστα, ακόμα κι όταν είναι φρεσκολουσμένα.

Οδηγίες χρήσης

Η πομάδα "πιάνει" καλύτερα όταν είναι ζεστή. Πώς μπορείς να τη ζεστάνεις; Παίρνοντας όσο προϊόν χρειάζεσαι για το φορμάρισμα στα χέρια σου και τρίβοντάς το καλά με τις παλάμες σου προτού το απλώσεις στο κεφάλι. Φρόντισε επίσης, τα μαλλιά σου να είναι νωπά όταν την εφαρμόσεις και όχι στεγνά, ώστε να αποφύγεις την έκκριση λιπαρότητας και να επιτύχεις το εφέ λάμψης.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατάλληλο άρωμα για την κατάλληλη περίσταση

Πέντε βασικές περιστάσεις και μαζί τα αρώματα που ταιριάζουν σε καθεμία.

Όλη η αλήθεια για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Χρήσιμες συμβουλές για την πιο πολυσυζητημένη αισθητική επέμβαση από τον Εξειδικευμένο στη Μεταμόσχευση Μαλλιών Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή.