Τι να προσέξεις πριν ξυρίσεις το κεφάλι σου

Το πιο δροσερό hairstyle look για λίγους και τολμηρούς.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 12 Ιουλίου 2019

"Το καλοκαίρι ο αριθμός των αντρών που επιλέγουν το bald look αυξάνεται", σημειώνει ο κομμωτής του κομμωτηρίου Bumble and Bumble στη Νέα Υόρκη, Mackenzey Forrey στο αμερικάνικο Esquire. Λίγο ή ζέστη, λίγο η τριχόπτωση που έχει αρχίσει να εδραιώνει την παρουσία της και ένα ξυρισμένο κεφάλι δεν ακούγεται καθόλου κακή ιδέα. Αντιθέτως, αποτελεί μία καλή επιλογή, που απευθύνεται όμως σε λίγους και τολμηρούς.

Πρόσφατα, είχαμε ασχοληθεί με το μετά: Με όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σωστή φροντίδα του συγκεκριμένου κουρέματος, ώστε να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και προστατευμένο. Εδώ, θα ασχοληθούμε με το πριν: Με αυτά που καλό είναι να έχεις κατά νου πριν ξυρίσεις τα μαλλιά σου.

Το σχήμα του κεφαλιού

Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Όλα τα κεφάλια δεν είναι ίδια. Δεν έχουν όχι μόνο το ίδιο σχήμα, αλλά και την ίδια υφή. Τι εννοούμε; "Υπάρχουν άντρες που το έδαφος υου κρανίου τους είναι λείο, ομοιόμορφο, ιδανικό για ένα ξυρισμένο look. Η πλειοψηφία όμως δεν διαθέτει το τέλειο κρανίο. Το δέρμα είναι ανομοιογενές με λακκούβες, σημάδια από μικροατυχήματα ή εξογκώματα", εξηγεί ο Forrey. Αν λοιπόν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία και πιστεύεις ότι δεν θα αισθάνεσαι άνετα αν είσαι γουλί, επειδή όλες αυτές οι ατέλειες θα είναι πλέον σε κοινή θέα, η λύση είναι το buzz cut κούρεμα.

Γουλί ή buzz cut;

Ένα ξυρισμένο κεφάλι δεν είναι μόνο το γυμνό κεφάλι, στο οποίο δεν υπάρχει ίχνος τρίχας. "Το buzz cut είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή για να καμουφλάρεις τυχόν αραίωση στα μαλλιά κυρίως στο μπροστινό μέρος, τους κροτάφους".

Το ραντεβού στον κομμωτή

Όσο επιδέξιος κι αν είσαι, όσο εύκολο κι αν σου φαίνεται να ξυρίσεις μόνος το κεφάλι σου, μην το δοκιμάσεις. Ο κομμωτής πάντα ξέρει καλύτερα, ειδικά στην περίπτωση του buzz cut που το ζητούμενο είναι να πετύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Άσε στην άκρη τους πειραματισμούς για να αποφύγεις κυρίως τους μικροτραυματισμούς και δευτερευόντως ένα κακοξυρισμένο κεφάλι. 


Φωτογραφία ©RB/BAUER-GRIFFIN/GETTY IMAGES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 3 στάδια της περιποίησης προσώπου

Από τη βασική στην ολοκληρωμένη και από εκεί στην αντηγηραντική ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας.

Οι αρνητικές συνέπειες της έλλειψης ύπνου στο πρόσωπο

Η κούραση και τα νεύρα δεν είναι οι μοναδικές επιπτώσεις που επιφέρει ένας κακός, ανεπαρκής ύπνος.