3 γρήγορα tips για πυκνή, μακριά γενειάδα σαν του George Clooney

Όλη η ουσία βρίσκεται στο μουστάκι.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Πριν από λίγες ημέρες, ο George Clooney βρέθηκε στη Μαδρίτη για τα γυρίσματα, όχι κάποιας καινούργιας ταινίας, αλλά της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της Nespresso. Κομψός με κλασικό ανθρακί κοστούμι και λευκό πουκάμισο, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, γιατί είναι ο silver fox του Χόλιγουντ.

Τι κρατάμε από το προσωπικό στυλ του 58χρονου Αμερικανού; Την πρόσφατη αλλαγή στο πρόσωπό του: την καλοσχηματισμένη μακριά γενειάδα του με το πυκνό μουστάκι.  

3 γρήγορα tips για πυκνή, μακριά γενειάδα σαν του George Clooney

Η διαδικασία για να την αποκτήσεις σίγουρα δεν είναι απλή, ούτε γρήγορη. Χρειάζεται υπομονή και καθημερινή περιποίηση, ώστε το γυαλί πρόσωπό σου να γεμίσει τρίχες και να αποκτήσει ένα προσεγμένο αποτέλεσμα. Τα ακόλουθα tips θα σε βοηθήσουν να έρθεις λίγο πιο κοντά στον στόχο σου.

Αναγνώρισε

Όπως όλοι δεν έχουμε τον ίδιο τύπο μαλλιών (κανονικά, λιπαρά, ξηρά) και τον ίδιο τύπο επιδερμίδας, έτσι δεν έχουμε και την ίδια ποιότητα τρίχας στο μούσι. Για παράδειγμα, διαφορετική φροντίδα απαιτούν τα άγρια, σγουρά και πυκνά γένια σε σχέση με εκείνα που είναι λεπτά, αδύναμα και χαρακτηρίζονται από αραίωση. Αφού εκτιμήσεις την κατάσταση, η δεύτερη κίνηση είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα για τον τύπο της τρίχας σου προϊόντα περιποίησης.

Τρίμαρε 

Περίπου μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα ή αργά μεγαλώνουν οι τρίχες, πρέπει να σουλουπώνεις το μούσι και το μουστάκι σου. Πώς; Το δεύτερο με ένα ψαλιδάκι και το πρώτο με μία κουρευτική μηχανή/trimmer: Τριμάρεις ώστε να δώσεις ένα ομοιόμορφο σχήμα και στη συνέχεια καθαρίζεις την περιοχή των ζυγωματικών και του λαιμού, ώστε να πετύχεις το σωστό σβήσιμο. Δεν ξεχνάς ποτέ το καθάρισμα του λαιμού. Απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Ενυδάτωσε

Μετά το ντους, μην ξεχνάς τη χρήση ενός ειδικού λαδιού -beard oil-, που αποτελεί απαραίτητη "τροφή" για την καλή υγεία της τρίχας, προκειμένου να ενυδατωθεί και να αναπτυχθεί.


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η περιποίηση των μαλλιών μετά το καλοκαίρι

Τα "πρέπει" στη φροντίδα τους για να αναρρώσουν γρήγορα από τον ήλιο, τη θάλασσα και τον ιδρώτα.

Η σωστή φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας

Υπάρχει τρόπος να μειώσεις αισθητά τη λιπαρότητα, ώστε να απαλλαχθείς από την ενοχλητική γυαλάδα και τα αντιαισθητικά σπυράκια.