Patchy beard: Μερικά tips για να γεμίσεις τα κενά

Όταν οι κρατήρες δεν εμφανίζονται μόνο στο κεφάλι, αλλά και στο πρόσωπο.

Μία πλούσια και καλοσχηματισμένη γενειάδα είναι το grooming dream κάθε άντρα που το ξύρισμα αποτελεί ένα μικρό βασανιστήριο για το δέρμα του ή που το πρόσωπο-γυαλί δεν του ταιριάζει. Από την άλλη, η επιτυχία της δεν είναι εύκολη υπόθεση, επειδή δεν περνάει μόνο από το χέρι του. Τι εννοούμε; Μπορεί να κάνει όλα τα σωστά βήματα που πρέπει όσον αφορά την περιποίησή του, αλλά να μην πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο το επιθυμητό, πυκνό αποτέλεσμα.

Οι παράγοντες που ευθύνονται για ένα ανομοιογενές μούσι/patchy beard, που χαρακτηρίζεται από μικρά ή μεγάλα κενά είναι πολλοί και σχετίζονται με την τριχόπτωση ή την αδυναμία ανάπτυξης των τριχών. Αφορούν την κληρονομικότητα, το άγχος, την κακή διατροφή, τις κακές συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, αλλά και τυχόν ιατρικά προβλήματα που οδηγούν σε απώλεια μαλλιών.

Τι μπορείς να κάνεις τώρα για να καμουφλάρεις το πρόβλημα; Υπάρχουν μερικά βασικά βήματα στην περιποίηση που θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις με υπομονή και επιμονή σιγά σιγά τα κενά. 

Το σωστό σουλούπωμα 

Για να το πετύχεις χρησιμοποίησε καλύτερα ένα ψαλίδι για να αφαιρέσεις ό,τι "πετάει" αντί για trimmer, με το οποίο η πιθανότητα λάθους είναι μεγαλύτερη από τη στιγμή που δεν είσαι επαγγελματίας. Να θυμάσαι ότι όσο πιο κοντές είναι οι τρίχες στα μάγουλα, τόσο πιο ανεπαίσθητη είναι η αντίθεση των κενών σημείων με τα γεμάτα.

Το έντονο σχήμα

Επειδή οι τρίχες σε πηγούνι, άνω χείλος και λαιμό μεγαλώνουν πιο γρήγορα απ' ότι σε κροτάφους και ζυγωματικά, φρόντισε αφού φέρεις τα πάντα στο ίδιο μήκος να οριοθετήσεις την περιοχή, δίνοντας ένα έντονο, επιθετικό σχήμα: Ξύρισε με ένα ξυραφάκι το άνω μέρος των ζυγωματικών -εκεί δηλαδή που το φαινόμενο των κενών είναι μεγαλύτερο- σχηματίζοντας μία διαγώνια γραμμή που ενώνει τον λοβό του αυτιού με το σημείο που ενώνεται το μουστάκι με το μούσι.

Η σημασία της καθαριότητας

Το καθαρό δέρμα επιταχύνει την ανάπτυξη της τρίχας, γι' αυτό φρόντισε να πλένεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ενώ μία φορά την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος και να διευκολύνεις την ανάπτυξη και την καλή υγεία της τρίχας.

Η τροφή που έχει ανάγκη

Μια φυσική λύση είναι το καστορέλαιο, ένα φυτικό έλαιο, που προέρχεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού ρίκινος και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και σαμπουάν, μιας και ενισχύει την πυκνότητα και την ανάπτυξη της τρίχας.


Φωτογραφία © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.