Patchy beard: Μερικά tips για να γεμίσεις τα κενά

Όταν οι κρατήρες δεν εμφανίζονται μόνο στο κεφάλι, αλλά και στο πρόσωπο.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 16 Οκτωβρίου 2019

Μία πλούσια και καλοσχηματισμένη γενειάδα είναι το grooming dream κάθε άντρα που το ξύρισμα αποτελεί ένα μικρό βασανιστήριο για το δέρμα του ή που το πρόσωπο-γυαλί δεν του ταιριάζει. Από την άλλη, η επιτυχία της δεν είναι εύκολη υπόθεση, επειδή δεν περνάει μόνο από το χέρι του. Τι εννοούμε; Μπορεί να κάνει όλα τα σωστά βήματα που πρέπει όσον αφορά την περιποίησή του, αλλά να μην πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο το επιθυμητό, πυκνό αποτέλεσμα.

Οι παράγοντες που ευθύνονται για ένα ανομοιογενές μούσι/patchy beard, που χαρακτηρίζεται από μικρά ή μεγάλα κενά είναι πολλοί και σχετίζονται με την τριχόπτωση ή την αδυναμία ανάπτυξης των τριχών. Αφορούν την κληρονομικότητα, το άγχος, την κακή διατροφή, τις κακές συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, αλλά και τυχόν ιατρικά προβλήματα που οδηγούν σε απώλεια μαλλιών.

Τι μπορείς να κάνεις τώρα για να καμουφλάρεις το πρόβλημα; Υπάρχουν μερικά βασικά βήματα στην περιποίηση που θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις με υπομονή και επιμονή σιγά σιγά τα κενά. 

Το σωστό σουλούπωμα 

Για να το πετύχεις χρησιμοποίησε καλύτερα ένα ψαλίδι για να αφαιρέσεις ό,τι "πετάει" αντί για trimmer, με το οποίο η πιθανότητα λάθους είναι μεγαλύτερη από τη στιγμή που δεν είσαι επαγγελματίας. Να θυμάσαι ότι όσο πιο κοντές είναι οι τρίχες στα μάγουλα, τόσο πιο ανεπαίσθητη είναι η αντίθεση των κενών σημείων με τα γεμάτα.

Το έντονο σχήμα

Επειδή οι τρίχες σε πηγούνι, άνω χείλος και λαιμό μεγαλώνουν πιο γρήγορα απ' ότι σε κροτάφους και ζυγωματικά, φρόντισε αφού φέρεις τα πάντα στο ίδιο μήκος να οριοθετήσεις την περιοχή, δίνοντας ένα έντονο, επιθετικό σχήμα: Ξύρισε με ένα ξυραφάκι το άνω μέρος των ζυγωματικών -εκεί δηλαδή που το φαινόμενο των κενών είναι μεγαλύτερο- σχηματίζοντας μία διαγώνια γραμμή που ενώνει τον λοβό του αυτιού με το σημείο που ενώνεται το μουστάκι με το μούσι.

Η σημασία της καθαριότητας

Το καθαρό δέρμα επιταχύνει την ανάπτυξη της τρίχας, γι' αυτό φρόντισε να πλένεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ενώ μία φορά την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος και να διευκολύνεις την ανάπτυξη και την καλή υγεία της τρίχας.

Η τροφή που έχει ανάγκη

Μια φυσική λύση είναι το καστορέλαιο, ένα φυτικό έλαιο, που προέρχεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού ρίκινος και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και σαμπουάν, μιας και ενισχύει την πυκνότητα και την ανάπτυξη της τρίχας.


Φωτογραφία © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

5 κουρέματα για τον φετινό χειμώνα

Το μήκος πρωταγωνιστεί στο αντρικό hairstyle.