Το σωστό trimming της γενειάδας

Τα τρία σημαντικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα ομοιόμορφο και προσεγμένο αποτέλεσμα.

Αποφάσισες να απαλλαγείς από το σχεδόν καθημερινό ξύρισμα και να αφήσεις μούσι. Οι τρίχες σου λοιπόν μεγάλωσαν και επιτέλους έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμούσες τόσο καιρό: μία περισσότερο ή λιγότερο πυκνή και πλούσια, αλλά σίγουρα μακριά γενειάδα. Είναι όμως και καλοσχηματισμένη; Μία ματιά στον καθρέπτη αρκεί για να το διαπιστώσεις και τα ακόλουθα τρία βήματα για να διατηρήσεις καθαρό το σχήμα της και προσεγμένη την εικόνα σου.

Το χτένισμα

Το σωστό trimming της γενειάδας

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, φρόντισε να χτενίσεις πρώτα το μούσι, ώστε να ξεμπερδέψεις τυχόν κόμπους και να τιθασεύσεις τις άγριες τρίχες, Έτσι θα έχεις ακριβή εικόνα για το σχήμα του, για το πόσο μακριές ή κοντές είναι οι τρίχες και για τα σημεία που τυχόν χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το ψαλίδισμα

Η πιο ασφαλής επιλογή για να σουλουπώσεις το μουστάκι και τη γενειάδα και να ξεφορτωθείς ό,τι περισσεύει είναι ένα ειδικό ψαλίδι - το trimmer θα το χρησιμοποιήσεις αργότερα. Καλό θα ήταν να έχεις και ένα χτενάκι που θα σε βοηθήσει να διακρίνεις τι πρέπει να κρατήσεις και τι όχι.

Το trimming

ΜΟΥΣΙ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Η κουρευτική μηχανή θα σε βοηθήσει να οριοθετήσεις το σχήμα της γενειάδας σου σε λαιμό και μάγουλα σε ένα U, που ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι περισσεύει το αφαιρείς με το trimmer και ολοκληρώνεις για καλύτερο αποτέλεσμα με ένα ξυράφι.


Κεντρική φωτογραφία © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα