Το σωστό trimming της γενειάδας

Τα τρία σημαντικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα ομοιόμορφο και προσεγμένο αποτέλεσμα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 01 Νοεμβρίου 2019

Αποφάσισες να απαλλαγείς από το σχεδόν καθημερινό ξύρισμα και να αφήσεις μούσι. Οι τρίχες σου λοιπόν μεγάλωσαν και επιτέλους έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμούσες τόσο καιρό: μία περισσότερο ή λιγότερο πυκνή και πλούσια, αλλά σίγουρα μακριά γενειάδα. Είναι όμως και καλοσχηματισμένη; Μία ματιά στον καθρέπτη αρκεί για να το διαπιστώσεις και τα ακόλουθα τρία βήματα για να διατηρήσεις καθαρό το σχήμα της και προσεγμένη την εικόνα σου.

Το χτένισμα

Το σωστό trimming της γενειάδας

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, φρόντισε να χτενίσεις πρώτα το μούσι, ώστε να ξεμπερδέψεις τυχόν κόμπους και να τιθασεύσεις τις άγριες τρίχες, Έτσι θα έχεις ακριβή εικόνα για το σχήμα του, για το πόσο μακριές ή κοντές είναι οι τρίχες και για τα σημεία που τυχόν χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το ψαλίδισμα

Η πιο ασφαλής επιλογή για να σουλουπώσεις το μουστάκι και τη γενειάδα και να ξεφορτωθείς ό,τι περισσεύει είναι ένα ειδικό ψαλίδι - το trimmer θα το χρησιμοποιήσεις αργότερα. Καλό θα ήταν να έχεις και ένα χτενάκι που θα σε βοηθήσει να διακρίνεις τι πρέπει να κρατήσεις και τι όχι.

Το trimming

ΜΟΥΣΙ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Η κουρευτική μηχανή θα σε βοηθήσει να οριοθετήσεις το σχήμα της γενειάδας σου σε λαιμό και μάγουλα σε ένα U, που ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι περισσεύει το αφαιρείς με το trimmer και ολοκληρώνεις για καλύτερο αποτέλεσμα με ένα ξυράφι.


Κεντρική φωτογραφία © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Movember: Ένας σύντομος οδηγός

Το να αποκτήσεις από το μηδέν ένα αξιοπρεπές μουστάκι δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση.

Φυσικά μαλλιά, η μεγάλη τάση στο αντρικό hairstyling

Τα προϊόντα styling είναι ξεπερασμένα. Τουλάχιστον, για τη φετινή σεζόν. Τουλάχιστον, για όσους έχουν λίγο μαλλί παραπάνω.