5 στυλ γενειάδας για τον φετινό χειμώνα

Οι τάσεις μόδας δεν αφορούν μόνο τη γκαρνταρόμπα σου.

Η έμφαση στα κοντά μήκη. Αυτή είναι η τάση στα μούσια του φετινού χειμώνα με τη μόδα στο facial hair look να απομακρύνεται αισθητά από τις μακριές, πυκνές γενειάδες και το ξεπερασμένο πλέον χίπστερ στυλ. Αφού καταλήξεις στο μούσι που σου ταιριάζει καλύτερα από τα ακόλουθα πέντε, φρόντισε να μην αμελείς το εξής, όποιο κι αν είναι η επιλογή σου: Να "καθαρίζεις" ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλη την περιοχή χαμηλά στον λαιμό και τα ζυγωματικά, ακριβώς κάτω από το πόδι της χήνας. Είναι τα δύο σημεία που θα χαρίσουν ένα καλοσχηματισμένο αποτέλεσμα στην εικόνα του προσώπου σου. 

Το 5 o' clock

5 στυλ γενειάδας για τον φετινό χειμώνα

Το χαρακτηρίζουν και ως το "αξύριστο look των πέντε ημερών". Πρόκειται για ένα καλοσχηματισμένο και διακριτικό μούσι για όσους δεν νιώθουν άνετα με μία μακριά γενειάδα, ούτε όμως με ένα πρόσωπο-γυαλί. Είναι επίσης μία καλή επιλογή στην περίπτωση που οι τρίχες σου καθυστερούν πολύ να αναπτυχθούν συγκριτικά. 

Το goatee

ΧΙΟΥ ΤΖΑΚΜΑΝ

Η τριχοφυΐα είναι επιθυμητή στο άνω και κάτω χείλος και στο πιγούνι, όχι όμως στα μάγουλα, τα οποία πρέπει να είναι "καθαρά". Το πόσο πυκνό θα είναι το goatee, εξαρτάται κυρίως από το πόσο έντονη είναι η τριχοφυΐα του προσώπου σου. 

Το balbo beard 

ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ

Εδώ, έχουμε μία παραλλαγή του goatee που απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που αδυνατούν να αποκτήσουν το πυκνό και γεμάτο αποτέλεσμα του Hugh Jackman. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα "λειψό" μούσι, το οποίο σχηματίζεται από τριχωτές λωρίδες και ξυρισμένα μάγουλα.

Το patchy beard

ΜΑΪΚΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ

Αλλιώς το ανομοιογενές μούσι, που χαρακτηρίζεται από μικρά ή μεγάλα κενά κυρίως στα μάγουλα, λόγω τριχόπτωσης ή αδυναμίας ανάπτυξης των τριχών. Πρόκειται για το πιο κοινό στυλ γενειάδας, που συνήθως διατηρείται σε ένα μεσαίο μήκος. 

Το μακρύ και τριγωνικό

ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ

Πλούσια, πυκνή και μακριά με τις τρίχες στα μάγουλα και το άνω χείλος να είναι αρκετά πιο κοντές συγκριτικά με εκείνες στο πιγούνι που κουρεμένες σε σχήμα V.  


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η grooming ρουτίνα ενός μύθου των σπορ

Τι, πώς και ποια προϊόντα χρησιμοποιεί ο θρύλος της ενόργανης γυμναστικής και εσχάτως για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.