5 στυλ γενειάδας για τον φετινό χειμώνα

Οι τάσεις μόδας δεν αφορούν μόνο τη γκαρνταρόμπα σου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 26 Νοεμβρίου 2019

Η έμφαση στα κοντά μήκη. Αυτή είναι η τάση στα μούσια του φετινού χειμώνα με τη μόδα στο facial hair look να απομακρύνεται αισθητά από τις μακριές, πυκνές γενειάδες και το ξεπερασμένο πλέον χίπστερ στυλ. Αφού καταλήξεις στο μούσι που σου ταιριάζει καλύτερα από τα ακόλουθα πέντε, φρόντισε να μην αμελείς το εξής, όποιο κι αν είναι η επιλογή σου: Να "καθαρίζεις" ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλη την περιοχή χαμηλά στον λαιμό και τα ζυγωματικά, ακριβώς κάτω από το πόδι της χήνας. Είναι τα δύο σημεία που θα χαρίσουν ένα καλοσχηματισμένο αποτέλεσμα στην εικόνα του προσώπου σου. 

Το 5 o' clock

5 στυλ γενειάδας για τον φετινό χειμώνα

Το χαρακτηρίζουν και ως το "αξύριστο look των πέντε ημερών". Πρόκειται για ένα καλοσχηματισμένο και διακριτικό μούσι για όσους δεν νιώθουν άνετα με μία μακριά γενειάδα, ούτε όμως με ένα πρόσωπο-γυαλί. Είναι επίσης μία καλή επιλογή στην περίπτωση που οι τρίχες σου καθυστερούν πολύ να αναπτυχθούν συγκριτικά. 

Το goatee

ΧΙΟΥ ΤΖΑΚΜΑΝ

Η τριχοφυΐα είναι επιθυμητή στο άνω και κάτω χείλος και στο πιγούνι, όχι όμως στα μάγουλα, τα οποία πρέπει να είναι "καθαρά". Το πόσο πυκνό θα είναι το goatee, εξαρτάται κυρίως από το πόσο έντονη είναι η τριχοφυΐα του προσώπου σου. 

Το balbo beard 

ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ

Εδώ, έχουμε μία παραλλαγή του goatee που απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που αδυνατούν να αποκτήσουν το πυκνό και γεμάτο αποτέλεσμα του Hugh Jackman. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα "λειψό" μούσι, το οποίο σχηματίζεται από τριχωτές λωρίδες και ξυρισμένα μάγουλα.

Το patchy beard

ΜΑΪΚΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ

Αλλιώς το ανομοιογενές μούσι, που χαρακτηρίζεται από μικρά ή μεγάλα κενά κυρίως στα μάγουλα, λόγω τριχόπτωσης ή αδυναμίας ανάπτυξης των τριχών. Πρόκειται για το πιο κοινό στυλ γενειάδας, που συνήθως διατηρείται σε ένα μεσαίο μήκος. 

Το μακρύ και τριγωνικό

ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ

Πλούσια, πυκνή και μακριά με τις τρίχες στα μάγουλα και το άνω χείλος να είναι αρκετά πιο κοντές συγκριτικά με εκείνες στο πιγούνι που κουρεμένες σε σχήμα V.  


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το επιμελώς ατημέλητο hairlook του Robert Pattinson

Μπορεί το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό, χρειάζεται ωστόσο πολύ περισσότερο styling απ' ότι φαντάζεσαι.

10 προϊόντα για καθαρή επιδερμίδα

Διαλέγεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δέρματός σου.