Η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για αθλητές

Αν έχεις παρατηρήσει τα σώματα των επαγγελματιών του αθλητισμού, σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι δεν υπάρχει ίχνος τρίχας πάνω τους.

Γράφει: Esquire Editors 03 Μαρτίου 2020

Μπορεί να ξεκίνησε κυρίως από τους κολυμβητές και τους ποδηλάτες, αλλά η αποτρίχωση σε όλους τους αθλητές, και στους άντρες γενικότερα, έχει γίνει πιο δημοφιλής από ποτέ. Αυτό από τη μία συμβαίνει λόγω της απενοχοποίησης του όλου θέματος και από την άλλη λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν για να απαλλαγούν οι άντρες από τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Γιατί οι αθλητές κάνουν αποτρίχωση;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι αθλητές επιλέγουν μια ζωή απαλλαγμένη από την τριχοφυΐα. Άλλοι είναι πρακτικοί και άλλοι έχουν άμεση σχέση με την αθλητική τους απόδοση.

Καλύτερη απόδοση: Η τριχοφυΐα στο σώμα έχει μεγάλη επίδραση στην αθλητική απόδοση. Για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν στόχο το επόμενο ρεκόρ, και η παραμικρή αντίσταση που μπορεί να δημιουργήσουν οι τρίχες έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά στον τελικό χρόνο.

Γρηγορότερη επούλωση: Όταν το δέρμα είναι αποτριχωμένο, οι πληγές επουλώνονται πιο γρήγορα και επίσης μολύνονται πολύ πιο δύσκολα. Ακόμα σε σοβαρότερους τραυματισμούς, οι οποίοι απαιτούν θεραπευτικό μασάζ, ένα αποτριχωμένο σώμα διευκολύνει τη θεραπεία. Επίσης, με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται ο πόνος που δημιουργείται όταν αφαιρούνται οι γάζες.

Άνεση: Τα περισσότερα αθλητικά ρούχα έχουν στενή εφαρμογή στο σώμα. Οι τρίχες δημιουργούν μια επιπρόσθετη επιφάνεια μεταξύ του δέρματος και του υλικού, όπου η αθλητική στολή τρίβεται, δημιουργώντας ερεθισμό και δυσφορία.

Υγεία: Οι αθλητές ιδρώνουν πολύ, οπότε είναι λογικό ένα σώμα χωρίς τριχοφυΐα να έχει όσο γίνεται καλύτερη υγιεινή. Τα αθλητικά ρούχα από ειδικά υλικά με στενή εφαρμογή δημιουργούν ερεθισμό με την τριβή, και βέβαια σε τριχωτή επιδερμίδα μπορούν να προκαλέσουν εύκολα θυλακίτιδα.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για άνδρες αθλητές;

Ίσως η πιο συνηθισμένη μέθοδος αποτρίχωσης είναι το ξύρισμα. Όμως, είναι προσωρινή και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονές, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τριχών μπορεί να αρχίσει να μεγαλώνει προς τα μέσα, προκαλώντας θυλακίτιδα.

Η αποτρίχωση με κερί από την άλλη, διαρκεί περισσότερο αλλά πρόκειται για μια οδυνηρή διαδικασία, η οποία κρύβει κινδύνους όπως πιθανότητα εγκαύματος ή ερεθισμό του δέρματος από το κερί.

Σύμφωνα με τα δερματολογικά κέντρα IQ Skin Clinics και τον Dr. Τzερμιά, η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι η αποτρίχωση με laser. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος, όπως και για κάθε τύπο και χρώμα τριχοφυΐας. Το βασικό είναι ότι είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματά της μόνιμα.

Στα δερματολογικά κέντρα IQ Skin Clinics υπάρχει το πρώτο Δερματολογικό LASER Αποτρίχωσης Μικτής Τεχνολογίας. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που να συνδυάζει την εκπομπή παλμών LASER Alexandrite και Nd:YAG. Τα δύο Laser που δρουν ταυτόχρονα ή μεμονωμένα, είναι ιδανικά για σκουρόχρωμες αλλά και για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.


Ευχαριστούμε το δερματολόγο Dr. Χριστόφορο Τzερμιά, IQ Skin Clinics.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.