Ο καλλωπισμός της γενειάδας

Απόκτησε απαλά και πλούσια γενειάδα όπως οι σταρ του Χόλιγουντ.

Γοητευτικοί ηθοποιοί του star system όπως ο Jake Gyllenhaal και ο Jason Momoa έχουν αλλάξει το look τους, αφήνοντας τα πλούσια γένια να κυριαρχούν στην εικόνα τους. Έτσι, πήρες και εσύ την απόφαση να εγκαταλείψεις για ένα εύλογο χρονικό διάστημα το ξυραφάκι και να υιοθετήσεις ένα αντίστοιχο look. Μήπως όμως δεν ήταν τόσο εύκολη αυτή η διαδικασία όσο την είχες φανταστεί; Η αλήθεια είναι ότι κάθε λάτρης της γενειάδας πρέπει να αντιμετωπίσει διάφορα περίεργα στάδια καθώς μεγαλώνουν οι τρίχες – ειδικά αν είναι σγουρές και ατίθασες. Θέλει υπομονή και αρκετή περιποίηση για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα γένια που πάντα ονειρευόσουν.

Ενυδάτωση με λάδι

Τα εξειδικευμένα λάδια, τα balms και οι κρέμες εξασφαλίζουν την απαλότητα και τη θρέψη που χρειάζονται τα γένια και οι φαβορίτες σου εμπλουτίζοντας την τρίχα με πολύτιμες βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Όταν τα γένια είναι ενυδατωμένα, δείχνουν πιο όμορφα και διαθέτουν υγιή λάμψη. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος για να απλώσεις σωστά ένα λάδι, απλά βρες την κατάλληλη ποσότητα που χρειάζονται τα γένια σου κάνοντας μερικές δοκιμές. Το πιο σημαντικό είναι η στιγμή που θα το εφαρμόσεις. Ιδανικά, άπλωσέ το καθημερινά ακριβώς μετά το πρωινό σου ντους, όταν οι πόροι της επιδερμίδας σου είναι καθαροί και ανοικτοί για να απορροφήσουν τα ενυδατικά συστατικά και να μαλακώσουν τόσο τα γένια όσο και το δέρμα σου.

Συχνό χτένισμα

Χρησιμοποιώντας τακτικά μια βούρτσα από φυσική τρίχα για να χτενίζεις τα γένια σου, θα δεις μεγάλη διαφορά στην υφή τους. Είναι απαραίτητη διαδικασία πριν από την εφαρμογή του λαδιού για να τους χαρίσεις λεία και απαλή υφή. Επιπλέον, χτενίζοντας τα γένια σου καθημερινά, μπορείς να δώσεις στις τρίχες την κατάλληλη φορά, ώστε να μεγαλώσουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση και να αποκτήσεις ακριβώς το στυλ που επιθυμείς αλλά και να δείχνει η γενειάδα σου πιο παχιά. Σκέψου μόνο πόσο εύκολο θα είναι για σένα να ετοιμαστείς το πρωί αν τα γένια σου μεγαλώνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Να εμπιστεύεσαι τους επαγγελματίες

Η επίσκεψη σε ένα barber shop, όπου οι ειδικοί θα περιποιηθούν τα γένια σου, είναι το μυστικό για να αποκτήσεις πιο γρήγορα πλούσια γενειάδα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να σου προσφέρουν την τέλεια εικόνα, όπως το να χτενίζουν σε αντίθετη φορά τα γένια για να ξεμπλέξουν τις ατίθασες τρίχες και να καθαρίσουν σωστά το λαιμό και το σβέρκο σου από την περιττή τριχοφυΐα. Τέλος, με τη βοήθεια των ιδικών θα αποφύγεις λάθη που μπορεί να κάνεις μόνος σου και είναι δύσκολο να διορθωθούν.

Τα must-haves της περιποίησης

Τα απαραίτητα προϊόντα που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τη τέλεια γενειάδα.

Penhaligon's Bayolea Moustache Wax

Ο καλλωπισμός της γενειάδας

Κερί διαμόρφωσης για το μουστάκι και τις φαβορίτες. Πλούσιο σε θρεπτικά έλαια, ενυδατώνει και λειαίνει και τις πιο ατίθασες τρίχες. Χαρίζει εύκολα το επιθυμητό σχήμα που θέλεις, το οποίο διατηρείται αναλλοίωτο μέσα στην ημέρα. Επίσης έχει τονωτικό άρωμα με νότες από λεμονόχορτο, λεβάντα και κάρδαμο. (Attica)

Balmain Paris Hair Couture Revitalizing Conditioner

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Μετά τον καθαρισμό της γενειάδας σου καλό θα ήταν να απλώσεις και να αφήσεις για λίγα λεπτά πριν το ξεβγάλεις αυτό το ενυδατικό κοντίσιονερ μαλλιών. Με εκχύλισμα μεταξιού και κασμίρ, έλαιο αργκάν και βιταμίνη Ε θρέφει σε βάθος και λειαίνει τη τρίχα, βοηθά στο ξεμπέρδεμα ενώ χαρίζει υπέροχο άρωμα. (Attica)

Clinique For Men Super Energizer Anti-Fatigue Exfoliating Powder Cleanser

Clinique For Men Super Energizer Anti-Fatigue Exfoliating Powder Cleanser

Ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας και η αποσυμφόρηση των πόρων είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη των τριχών. Γι' αυτό προτίμησε αυτή την πούδρα, την οποία αν την αναμείξεις με άφθονη ποσότητα νερού θα δημιουργήσεις έναν αφρό καθαρισμού, ενώ με λιγότερο νερό θα έχεις μια μάσκα βαθιάς απολέπισης.

The Body Shop Cedar & Sage Conditioning Beard Oil

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Αυτό το ανάλαφρο ενυδατικό λάδι για τη γενειάδα θρέφει χωρίς να βαραίνει και δημιουργεί λιπαρότητα στην τρίχα. Περιέχει βιολογικά έλαια καρύδας, babassu και σόγιας και υπέροχο πικάντικο άρωμα με νότες κέδρου και γαρίφαλου. Παράλληλα, ενυδατώνει και απαλύνει την επιδερμίδα του προσώπου.

Dior Homme Baume Après-Rasage

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Οι εξειδικευμένες ενυδατικές κρέμες με πλούσια υφή, που εφαρμόζονται μετά το ξύρισμα για να καταπραΰνουν και να απαλύνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα γένια, ώστε να μαλακώσουν την τρίχα χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα. Η συγκεκριμένη διαθέτει και το μοναδικό άρωμα του Dior Homme.

Kiehl's Facial Fuel

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Το γεγονός ότι έχεις γένια δεν σημαίνει πως πρέπει να αμελείς την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου με μια ενυδατική κρέμα. Η συγκεκριμένη είναι πλούσια σε βιταμίνες για άμεση τόνωση και μείωση των σημαδιών κούρασης του δέρματος, ενώ περιέχει SPF 15 για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Grown Alchemist Detox-Shampoo 0.1

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Τα γένια σου πρέπει να τα καθαρίζεις καθημερινά, γι' αυτό επίλεξε ένα σαμπουάν αποτοξίνωσης με πρωτεΐνες μεταξιού και λυκοπένιο, το οποίο περιποιείται και θρέφει την τρίχα, ενώ προστατεύει το τριχωτό από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την περιβαλλοντική μόλυνση.

Redken Brews Beard And Skin Oil

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Με 99% φυτικά έλαια στη σύνθεσή του όπως το έλαιο αβοκάντο και ελιάς, αυτό το λάδι θρέφει και λειαίνει τα γένια, αλλά ταυτόχρονα ενυδατώνει την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα κάτω από αυτά. Άπλωσε το κατευθείαν σε καθαρά γένια κάνοντας μασάζ στην επιδερμίδα μέχρι να απορροφηθεί. (στα κομμωτήρια)

ghd Narrow Dressing Brush

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Αυτή η βούρτσα από φυσική τρίχα είναι ιδανική για να προσφέρει όγκο και παράλληλα να λειάνει την τρίχα των μαλλιών και της γενειάδας σου. Με εργονομικό σχεδιασμό είναι πολύ εύκολη στη χρήση και ενδείκνυται για το καθημερινό χτένισμα στα γένια και το μουστάκι σου. (lookfantastic.gr)


Κεντρική φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.