Το νέο, ιδιαίτερο ρολόι της Breitling

H πολύ cool limited edition Top Time Deus εξυμνεί τον μοτοσυκλετισμό.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ο "τετράγωνος κύκλος", το squircle, είναι ένα σχήμα που όντως υπάρχει. Και είναι διαφορετικό από αυτός της έλλειψης και των ελλειψοειδών, του τετραγώνου με τις στρογγυλεμένες γωνίες (squround) και της αστροειδούς καμπύλης. Στην πραγματικότητα, είναι το ενδιάμεσο σχήμα ανάμεσα σε ένα τετράγωνο και έναν κύκλο: αυτό που έχουν τα apps της Apple σε περιβάλλον iOS και το περίγραμμα της κάμερας στο logo του Instagram.

Το squircle είναι ένα μόνο από τα πολύ cool χαρακτηριστικά που θα βρεις στο νέο sport ρολόι της Breitling -το οποίο κατά τα άλλα εξυμνεί το σύμπαν και την αισθητική του μοτοσυκλετισμού- καθώς έχει χρησιμοποιηθεί στα δύο κεντρικά counters του χρονογράφου.

Το νέο, ιδιαίτερο ρολόι της BreitlingBreitling

Με το ασημένιο του καντράν και τις κίτρινες και πορτοκαλί λεπτομέρειες, το Top Time Deus αποτελεί μία εξαιρετικά ιδιαίτερη εκδοχή του Top Time που παρήχθη για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 και πέρασε στο πάνθεον της pop culture, όταν το φόρεσε ο Sean Connery στο αξεπέραστο φιλμ "Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κεραυνός".

Τα χαρακτηριστικά της limited edition 

Το νέο μοντέλο προέκυψε μέσα από τη συνεργασία με το αυστραλέζικο lifestyle brand Deus Ex Machina, το οποίο είναι γνωστό για τον αγωνιστικό εξοπλισμό και τα ρούχα που κατασκευάζει για αθλητές του σέρφινγκ, του snowboard και του μοτοσυκλετισμού.

Έτσι, έπειτα από μία σειρά ετών που η Breitling ως brand μας απασχολούσε κυρίως για τα καταπληκτικά της ρολόγια που απευθύνονται σε πιλότους, αλλά και για τις ίσως όχι και τόσο καταπληκτικές της διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο John Travolta, το καινούργιο της μοντέλο αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της δέσμευσής της να θεωρείται ένα "active lifestyle” brand, σε συνέχεια των περυσινών μοντέλων SuperOcean Heritage ’57 και Endurance Pro.

"Μοτοσυκλετιστές, σνοουμπορντάδες, σέρφερ, Bitcoin νομάδες... αυτό το ρολόι απευθύνεται σε δυναμικούς ανθρώπους με ενέργεια, σκοπό και στυλ. Το ευέλικτο Top Time Deus εξυμνεί την ελευθερία του να ανακαλύψεις τον κόσμο με τον δικό σου τρόπο, με τον δικό σου ρυθμό", όπως επί του σημείου δήλωσε και ο Georges Kern, CEO της Breitling.

BREITLING 3Breitling

Η διαμέτρου 41 χιλιοστών πίσω όψη της ατσάλινης κάσας του ρολογιού, κοσμείται με το χαρακτικό ενός πλήρους εξάρτησης μοτοσυκλετιστή, σχεδιασμένου από τον δημιουργικό διευθυντή της Deus Ex Machine, Carby Tuckwell. Πάνω στη μοτοσικλέτα διακρίνουμε το logo της Deus και, φυσικά, το μότο της "In benzin veritas”.

Η πιο cool επιλογή

Η νέα "περιποιημένη" εκδοχή των 1.500 ρολογιών είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά και η Breitling έχει επίσης ανακοινώσει τα ονόματα της "Deus Squad". Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται εκείνα του Χαβανέζου αγωνιστικού σέρφερ Sierra Lerback, του Γάλλου μηχανικού και σχεδιαστή μοτοσυκλετών Jeremy Tagand και του σέρφερ Forrest Minchinton.

Επίσης, πλέον, η ελβετική ωρολογοποιία αποτελεί τον επίσημο χρονομέτρη του Deus Swank Rally – ενός ετήσιου πρωταθλήματος μοτοσυκλετισμού που αποθεώνει τις vintage μηχανές σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, από την Ιταλία μέχρι το Μπαλί.

Κλείνοντας, πώς θα περιγράφαμε, άραγε, αυτό το ρολόι σε μία μόνο φράση; Ως πολύ ιδιαίτερο χωρίς να δείχνει αλλόκοτο και με έμπνευση από το παρελθόν χωρίς να δείχνει ρετρό. Το Top Time Deus αποτελεί τη σχεδιαστική κίνηση ματ της Breilting, που γίνεται όλο και πιο cool.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος