Το -σχεδόν- vintage Rolex του Roger Federer

Τα 80s-inspired Rolex με τα χρωματιστά καντράν είναι η τελευταία τάση στην υψηλή ωρολογοποιία.

Είναι εύκολο να σε αιχμαλωτίσει η γοητεία ενός vintage Rolex. Το έχουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν π.χ. με το εξαίσιο GMT του Ed Sheeran. Παρόλα αυτά, ο Roger Federer φαίνεται ότι κατάφερε να ανεβάσει αυτή τη γοητεία σε ένα υψηλότερο βάθρο με την απλή κίνηση τού να περάσει γύρω από τον καρπό του ένα νέο μοντέλο του ελβετικού οίκου, μία από τις πιο καινοτόμες και περιζήτητες κυκλοφορίες της χρονιάς που μας πέρασε, το οποίο όμως αντλεί τις αισθητικές του αναφορές από το pop glamour των 80s.

Το -σχεδόν- vintage Rolex του Roger FedererRolex

Κοινώς, φαίνεται να είναι ο πρώτος celebrity αυτού του βεληνεκούς που κατάλαβε πολύ καλά ότι μερικές φορές η τελειότητα μίας ολοκαίνουριας κυκλοφορίας με vintage αναφορές, ενός ρολογιού που μόλις έχει κατασκευαστεί από τους καλύτερους τεχνίτες της υψηλής ωρολογοποιίας, μπορεί να υπερβεί ακόμα και αυτή ενός μοντέλου που ο χρόνος έχει γράψει πάνω του με τον πιο υπέροχο τρόπο. 

Οι τελευταίες κυκλοφορίες είναι το νέο vintage

Μετά από τον αγώνα του στο Γουίμπλεντον εναντίον του Hubert Hurkacz, λοιπόν, ο Roger Federer εντοπίστηκε να φοράει ένα Oyster Perpetual με έντονο βαθυπράσινο καντράν, που κυκλοφόρησε μέσα στο 2020. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορυφαίος τενίστας φοράει ένα σχετικά καινούργιο ρολόι του ελβετικού οίκου, καθώς είναι Ambassador της Rolex και μεγάλος fan των νέων μοντέλων της. 

> Διάβασε ακόμα: Tα νέα ρολόγια της Rolex

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, τιρκουάζ καντράν

Στην αρχή, μάλιστα, του τουρνουά είχε φορέσει μία διαφορετική εκδοχή του ίδιου μοντέλου, με ένα υπέροχο καντράν στο κίτρινο των ηλιοτρόπιων. Κι εδώ οφείλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ότι εφόσον οι επιλογές των celebrities μάς βοηθούν στο να κατανοήσουμε τις μόδες της εποχής μας, μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να φοράμε όλο και περισσότερα ρολόγια με καντράν το χρώμα των οποίων διαφέρει από τη συνήθη χρωματική παλέτα των ουδέτερων, περλέ αποχρώσεων.

ROLEX OYSTER PERPETUALRolex

Το Rolex Oyster Perpetual του Roger Federer

Ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψει κανείς είναι ως ένα καινούργιο ρολόι με έμπνευση από ένα παλιό μοντέλο. Το Oyster Perpetual με το χρωματιστό καντράν στον καρπό του Federer μας έκανε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας εμείς οι κάπως παλαιότεροι τα Rolex της δεκαετίας του 1980 με τα περίφημα καντράν Stella, που πήραν το παρατσούκλι τους από τον Αμερικανό εικαστικό καλλιτέχνη Frank Stella που ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή τους την περίοδο που βρίσκονταν στο peak τους.

FRANK STELLA Getty Images
Ο εικαστικός Frank Stella

> Διάβασε ακόμα: Τα κορυφαία -μέχρι στιγμής- ρολόγια της χρονιάς

Τι ωραία κίνηση, ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε, ο Federer να καταπιαστεί με μία τόσο σπουδαία ιστορία της μόδας επί του καρπού και να δώσει νέα λάμψη σε αυτά τα φίνα ρολόγια που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της υψηλής ωρολογοποιίας.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα