Baume & Mercier| Η επιστροφή του Riviera ήρθε να ταράξει τα νερά

Το ρολόι σημείο αναφοράς της Baume & Mercier επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ.

Γράφει: Esquire Editors 22 Δεκεμβρίου 2022

Το ρολόι Riviera, αποτελεί σημείο αναφοράς της Baume & Mercier, κάνοντας τη πρώτη του εμφάνιση το 1973, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, παντρεύοντας την πολυτέλεια της ελβετικής ωρολογοποιίας με την κουλτούρα του αθλητισμού, το πνεύμα της ανεξαρτησίας και την casual κομψότητα, επέστρεψε! Ο θρύλος της ελβετικής ωρολογοποιίας Baume & Mercier ήρθε ανανεωμένος, κρατώντας τη διαχρονικότητά του και αντλώντας έμπνευση από την ανεμελιά της γαλλικής Ριβιέρας, αποδεικνύοντας πως μερικά ρολόγια, ενώ καλούνται να μετρήσουν τον χρόνο, είναι τελικά άχρονα.

Η αγάπη για το design, η ωδή στη φόρμα και η επιθυμία για τόλμη χαρακτηρίζει και αναδεικνύει απόλυτα τη πέμπτη γενιά του θρυλικού Riviera, διατηρώντας το ατσάλινο σώμα που είχε ήδη από τη γέννησή του.

Riviera: Αναδυόμενο από το παρελθόν και πλήρως προσαρμοσμένο στο παρόν.

Ισορροπώντας ανάμεσα στις ρίζες του αβανγκάρντ design της δεκαετίας του ’70 και του αθλητικοκεντρικού κλασικισμού του σήμερα, το νέο Riviera έρχεται να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη τεχνογνωσία της Baume & Mercier στη δημιουργία επιβλητικών ρολογιών. Ασυμβίβαστο και δημιουργικό, το ανανεωμένο Riviera κάνει το απόλυτο comeback, πετυχαίνοντας την έκφραση της πεμπτουσίας του brand ανάμεσα στο τότε και το τώρα. Με επιβλητική και ορμητική παρουσία, έρχεται το Riviera να ταράξει τα νερά των μέχρι τώρα δεδομένων ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην ιστορία του brand. Αναδυόμενη η πέμπτη γενιά του διαχρονικού Riviera από το παρελθόν, προσομοιάζει σε απόλυτη ισορροπία το τότε και το τώρα, διατηρώντας αταλάντευτη τη φιλοσοφία της και προσηλωμένη στο expertise της ωρολογοποιίας, στο design, το στυλ και την καινοτομία.

Baume & Mercier| Η επιστροφή του Riviera ήρθε να ταράξει τα νερά

Αυθεντικότητα και χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν

Το Riviera έχει μια ξεχωριστή και αδιαμφισβήτητη αυθεντικότητα. Εκτός από τη κομψή ατσάλινη κάσα, ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η δωδεκάγωνη στεφάνη με τέσσερις βίδες και ενσωματωμένο μπρασελέ –από ατσάλι ή καουτσούκ - που εναλλάσσονται με ευκολία χάρη στο σύστημα Fast Strap, το οποίο έχει αναπτύξει η Baume & Mercier.

Η πέμπτη γενιά Riviera για άνδρες και γυναίκες έχει σχεδιαστεί σε τέσσερα μεγέθη, όλα με ατσάλινη κάσα, διαμέτρων 33, 36, 42 και 43 mm και καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών για design, αντοχή, κομψότητα και πολυτέλεια.

Tα 42 και 43 mm Riviera έχουν αναφορές στο θρυλικό μοντέλο με τη δωδεκάγωνη στεφάνη του, το μοναδικό καντράν του (μπλε, μαύρο ή ασημί) -που συμβολίζει με το κυματιστό μοτίβο του τη συνάντηση των βουνών με τον ωκεανό- και με τα ενσωματωμένα, εναλλασσόμενα μπρασελέ από ατσάλι ή από μπλε καουτσούκ που δημιουργεί μια συνολική μπλε αίσθηση. Το σχήμα του αυθεντικού ρολογιού του 1973 είναι παρόν στο μοντέλο αυτό, έχει όμως προσαρμοστεί στην αισθητική του σήμερα.

Η εκδοχή του Riviera των 36mm αποτελεί μια διακριτική, κομψή και ανάλαφρη επιλογή, η οποία αντλεί την ενέργειά του από τον Swiss Made quartz ή αυτόματο μηχανισμό του. Στην ατσάλινη μορφή του είναι διακοσμημένο με πράσινο, γαλάζιο ή ασημί καντράν, ενώ αυτό που διαθέτει ελαστικό λουράκι έχει μαύρο φόντο. Τα ρολόγια της γυναικείας συλλογής είναι ανθεκτικά στο νερό μέχρι τα 50 μέτρα σε σύγκριση με την ανδρική συλλογή που αντέχει έως και στα 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

riviera

Η τρίτη εκδοχή του Riviera υιοθετεί έναν ακόμα πιο πολυτελή χαρακτήρα, εξοπλισμένη με in-house μηχανισμό BAUMATIC, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.000 ταλαντώσεις ανά ώρα) και προσφέρει 5 ημέρες ενεργειακής αυτονομίας, αλλά και αντοχή σε μαγνητικά πεδία 1.500 Gauss. Το BAUMATIC Riviera ξεχωρίζει για το διάφανο καντράν του που αφήνει ορατό τον γοητευτικό μηχανισμό του και επιτρέπει στο βλέμμα να χαθεί ανάμεσα στα γρανάζια του. Το ένα μοντέλο του με ενσωματωμένο ατσάλινο μπρασελέ διαθέτει καντράν από μπλε φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού, ενώ το δεύτερο κάσα από μαυρισμένο ατσάλι, καντράν από φιμέ γκρι κρύσταλλο ζαφειριού και λουράκι από μαύρο καουτσούκ.

riviera

Νέο όραμα στην ελβετική παράδοση

Η Baume & Mercier επανασυστήνει το εμβληματικό Riviera, για να προβάλλει το νέο όραμα της ελβετικής ωρολογοποιίας. Μοναδικό, αξιόπιστο, αθλητικό, αυθεντικό και "Swiss Made" προσβλέπει να αφήσει ένα νέο αποτύπωμα στον χρόνο και στο στυλ σας.

www.baume-et-mercier.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα