Το διαχρονικό δώρο για τις γιορτές είναι κυριολεκτικά ωραίο

"Ωραίος", ετυμολογικά λέγεται αυτός που είναι στην ώρα του. O νέος μηχανικός χρονογράφος Speedtimer της Seiko ήρθε λοιπόν, τώρα, που όλοι ψάχνουμε τι θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.

Γράφει: Esquire Editors 14 Δεκεμβρίου 2023

Η καλύτερη περίοδος για να βγεις στα μαγαζιά και να κάνεις τα ψώνια σου, είναι τώρα. Η αναζήτηση δώρων έχει ήδη ξεκινήσει για τους περισσότερους ενώ αν είσαι από τους τυχερούς, τότε δεν έχεις καταλήξει ακόμα. Γιατί αυτό που έχουμε να σου προτείνουμε, σίγουρα δε θα σε αφήσει ασυγκίνητο.

Ειδικότερα, αν θέλεις να κάνεις ένα δώρο πραγματικά ωραίο και διαχρονικό, ένα δώρο που μετράει (σ) τον χρόνο, τότε ο νέος μηχανικός χρονογράφος Speedtimer της Seiko από τη συλλογή Prospex και την ομώνυμη σειρά, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Για την ακρίβεια, δεν είμαστε πάρα πολύ σίγουροι αν αγοράζοντάς το, θα θες να το χαρίσεις και να μην το κρατήσεις για τον εαυτό σου.  

Για την ιστορία, μόλις πριν από δύο χρόνια, μια νέα σειρά Speedtimer εισήχθη στη συλλογή Prospex προς τιμήν της πλούσιας και συνεχούς παράδοσης της Seiko στον αθλητικό χρονισμό. Σήμερα ωστόσο, γεννιέται μια νέα δημιουργία μηχανικού χρονογράφου, με ανανεωμένο σχέδιο. Το νέο αυτό ρολόι καταφέρνει να συνδυάζει το μοντέρνο και το κλασικό με τον πιο στιλάτο τρόπο. Μάλιστα, έχει "κληρονομήσει" πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του χρονογράφου Speedtimer από το 1972, προσαρμόζοντάς τα στις ανάγκες του σήμερα. 

Το διαχρονικό δώρο για τις γιορτές είναι κυριολεκτικά ωραίο

Ο άνετος σχεδιασμός της κάσας, το μπρασελέ πολλαπλών σειρών και το εξαιρετικά ευανάγνωστο καντράν του, σε στυλ panda, με δείκτη δευτερολέπτων χρονογράφου με πορτοκαλί μύτη, είναι όλα όσα βλέπουμε βελτιωμένα στη σύγχρονή τους εκδοχή. Η νέα κάσα και το μπρασελέ παράγονται χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ωρολογοποιίας της Seiko ενώ αντίστοιχα το καντράν, όπως και η κάσα, διαθέτουν διάφορες τεχνικές φινιρίσματος για να δημιουργήσουν μια κλασική και εκλεπτυσμένη παρουσία. Το μπρασελέ πολλαπλών σειρών αποτελείται από λεπτούς συνδέσμους που παρέχουν κίνηση ενώ υποστηρίζουν πλήρως το βάρος της κάσας για να επιτευχθεί η απόλυτη άνεση στον καρπό

Η γοητεία του χειροποίητου

Το νέο ρολόι της Seiko SRQ049J1 τροφοδοτείται από τον Calibre 8R48, ο οποίος φτιάχνεται στο χέρι από τους πιο εξειδικευμένους ωρολογοποιούς της. Ο κατακόρυφος συμπλέκτης και ο τροχός κολόνας αυτού του χρονογράφου εξασφαλίζουν την ακρίβεια και την αξιοπιστία, που είναι χαρακτηριστικά της σειράς Calibre 8R. Ο Calibre 8R48 είναι κατασκευασμένος με γνώμονα τη στιβαρότητα και τη συντηρησιμότητα. Η διαφυγή του είναι ελαφριά και ισχυρή χάρη στη χρήση της τεχνολογίας MEMS, η οποία ενισχύει τη σταθερότητα και την ακρίβεια. Τα pushers χρονογράφου έχουν επανασχεδιαστεί με πιο κοντά στελέχη, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την υψηλή λειτουργικότητα για την οποία φυσικά είναι γνωστό το Speedtimer. 

Seiko

Όσον αφορά τον δείκτη των δευτερολέπτων του χρονογράφου, αυτός είναι απαλά καμπυλωμένος προς τα κάτω, έτσι ώστε η άκρη του
να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους δείκτες του καντράν και να εκτείνεται ακριβώς μέχρι την κλίμακα του ταχυμέτρου στην άκρη του καντράν. Οι δείκτες των λεπτών και της ώρας, καθώς και τα εξωτερικά
τμήματα των ενδείξεων, είναι επικαλυμμένα με Lumibrite ούτως ώστε η ώρα να μπορεί να διαβαστεί ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Μία limited edition για τα 100 χρόνια της Seiko

Από την αρχή της δημιουργίας της το 1881, η Seiko καινοτομεί ακολουθώντας τη φιλοσοφία του ιδρυτή της, Kintaro Hattori, να είναι "Πάντα ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους". Το 1924, η εταιρεία
παρουσίασε το πρώτο ρολόι χειρός με το λογότυπο Seiko στο καντράν, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της εταιρείας. Εν ολίγοις, το 2024 η Seiko κλείνει 100 χρόνια ζωής γεμάτα από αξέχαστες στιγμές. 

Seiko

Το συλλεκτικό μοντέλο φτιάχτηκε ως επίφαση της 100ης επετείου της Seiko και διαθέτει ίδιες ιδιότητες και προδιαγραφές με τον πρόσφατα σχεδιασμένο βασικό μηχανικό χρονογράφο. Το ρολόι αυτό διαφοροποιείται μέσω του το μπλε-γκρι καντράν με ασημί-λευκά υποκαντράν, συνοδεύεται από μεταλλικό μπρασελέ που όμως, μπορεί να αντικατασταθεί Εύκολα. Κι αυτό γιατί κυκλοφορεί με συμπεριλαμβανόμενο ένα κομψό, μαύρο δερμάτινο λουράκι, με ραφές που αυξάνουν την αντοχή του.

Seiko

Σε περίπτωση που αμφιταλαντευόσουν για "εκείνο το 'καλό' δώρο" που πρέπει να κάνεις, αλλά δε μπορούσες να σκεφτείς τι θα μπορούσε να ήταν αυτό, εμείς, εκτελέσαμε το καθήκον μας. Όποιο ρολόι της Seiko κι αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε ενθουσιάσει. Εμπιστεύσου μας. 

*Και τα δύο ρολόγια είναι διαθέσιμα από αυτόν τον Δεκέμβριο στις Seiko Boutiques και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής σε όλον τον κόσμο.

*Ανακαλύψτε το στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.