Αυτοί είναι οι 5 φιναλίστ των φετινών βραβείων Rolex Awards for Enterprise

Ο θεσμός Rolex Awards for Enterprise ιδρύθηκε το 1976 και σκοπός του, είναι να υποστηρίζει το πρωτοποριακό πνεύμα ανδρών και γυναικών.

Γράφει: Esquire Editors 20 Φεβρουαρίου 2024

Οι 5 φιναλίστ των φετινών βραβείων Rolex Awards for Enterprise θα συμβάλλουν – με την βοήθεια της Rolex - στη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη και στην προστασία του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

Ο θεσμός Rolex Awards for Enterprise ιδρύθηκε το 1976. Σκοπός του θεσμού είναι να υποστηρίζει το πρωτοποριακό πνεύμα ανδρών και γυναικών που με την υλοποίηση των μελετών και ιδεών τους, βοηθούν την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει τις κλιματολογικές συνθήκες, προστατεύουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό, καταπολεμούν την εξαφάνιση ειδών του ζωικού βασιλείου και παρέχουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε απομακρυσμένες κοινωνίες.

Tα βραβεία δίνονται σε τεκμηριωμένες μελέτες που αφορούν το περιβάλλον, τις επιστήμες, την τεχνολογία, την πολιτιστική κληρονομιά και την εξερεύνηση. Πέντε φιναλίστ από όλο τον κόσμο προκρίνονται κάθε 2 χρόνια, επιλέγονται από μια διεθνή επιτροπή που απαρτίζεται από δέκα αναγνωρισμένους σπεσιαλίστες στον τομέα τους!

Η Rolex χρηματοδοτεί τους βραβευμένους στην εφαρμογή και υλοποίηση των μελετών τους, με στόχο την κληρονομιά του έργου τους και από τις επόμενες γενεές.

Μέχρι σήμερα ο θεσμός Rolex Awards for Enterprise έχει προκρίνει, βραβεύσει και υποστηρίξει 160 άνδρες και γυναίκες που διασφάλισαν ένα καλύτερο μέλλον σε 65 χώρες.

Οι φιναλίστ του 2023

CONSTANTINO AUCCA CHUTAS-Περού: Βιολόγος που ασχολείται με το πρόγραμμα προστασίας του οικοσυστήματος στις Άνδεις.

BETH COIGI-Κένυα: Νέα επιχειρηματίας που θα προσφέρει νερό για αγροτικές καλλιέργειες μέσω ηλιακών γεννητριών σε 10 κοινότητες.

INZA KONE -Ακτή Ελεφαντοστού: Ζωολόγος, ασχολείται με την προστασία των δασών και των ζώων ενισχύοντας οικονομικά τους κάτοικους της περιοχής.

DENICA RIADINI-FLESCH -Ινδονησία: Ασχολείται με την δημιουργία μιας αλυσίδας προσφοράς ρούχων βοηθώντας τις γυναίκες και προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομία της Ινδονησίας.

LIU SHAOCHUANG-Κίνα: Ασχολείται μέσω της τεχνολογίας, με την προστασία της άγριας καμήλας που απειλείται με αφανισμό.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Rolex για έναν καλύτερο πλανήτη στο www.rolex.org

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.