Το πιο ακριβό ρολόι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Μας τρέξανε τα σάλια για το Patek Philippe ref.1518.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 14 Ιουλίου 2018

Για τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας, η σπανιότητα, η ακρίβεια στη λεπτομέρεια και η πρωτοτυπία, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την αγορά ενός ρολογιού. Κράτα το αυτό, θα σου χρειαστεί για τη συνέχεια.

Τον περασμένο Νοέμβριο λοιπόν στη Γενεύη, ο οίκος δημοπρασιών Phillips, έμεινε στην ιστορία ως εκείνος που έβγαλε στο σφυρί το πιο ακριβό ρολόι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ.

Ο λόγος για το Patek Philippe ref.1518, που πωλήθηκε έναντι 10.329.734 ευρώ (!), ξεπερνώντας κατά πολύ τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η αρχική αξία του. Συνολικά, επτά συλλέκτες έλαβαν μέρος στην ακριβοθώρητη δημοπρασία.

Το πιο ακριβό ρολόι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Το εν λόγω ατσαλένιο μοντέλο της ελβετικής ωρολογοποιίας Patek Philippe κυκλοφόρησε το 1941 εν μέσω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και αποτέλεσε το πρώτο ρολόι χρονογράφος με διηνεκές ημερολόγιο.

Ωστόσο, η σπανιότητά του δεν εξαντλείται εδώ. Είναι σημαδεμένο με τον αριθμό "1", που σημαίνει ότι είναι το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα ρολόγια Patek Philippe ref.1518 από ατσάλι, που κατασκευάστηκαν τότε.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Porsche Design τιμά την 70η της επέτειο με ένα ρολόι-φόρο τιμής στην ιστορία της

Το άκρως πολυτελές σχέδιο κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση.

Η ιστορία του Rolex Explorer που συμμετείχε στον πρώτο συνεχόμενο ατομικό ιστιοπλοϊκό γύρο του κόσμου

Το συγκεκριμένο ρολόι ήταν η επιλογή ενός θαλασσοπόρου που έζησε ένα άκρως εντυπωσιακό ταξίδι.