Η Omega επανακυκλοφορεί ένα στρατιωτικό ρολόι ηλικίας 105 ετών

Σε περιορισμένη έκδοση το ιστορικό σχέδιο που είναι βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Πολλοί ωρολογοποιοί εξετάζουν την ιστορική τους κληρονομιά, αλλά η Omega αξιοποίησε ένα παλαιό ρολόι και το τοποθέτησε σε νέα κάσα. Η τελευταία κυκλοφορία από τον διάσημο Ελβετικό οίκο - του οποίου φαν είναι κι ο James Bond - αφορά σε μια περιορισμένη συλλογή 18 τεμαχίων, καθένα εκ των οποίων κινείται με κίνηση χρονογράφου 105 ετών.

Γι' αυτούς τους "Πρώτους Χρονογράφους Χειρός Omega Περιορισμένης Έκδοσης", η Omega βελτιστοποίησε τις κινήσεις 18''' CHRO από μοντέλα της που χρονολογούνται στο 1913. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα έχουν στην κατοχή τους μια εκσυγχρονισμένη ρέπλικα της κλασσικής κίνησης, αλλά ένα πρωτότυπο σχέδιο.

Η Omega επανακυκλοφορεί ένα στρατιωτικό ρολόι ηλικίας 105 ετών

Όταν ξέσπασε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος το 1914, η Omega ήδη κυκλοφορούσε υψηλής ποιότητας στρατιωτικούς χρονογράφους, κι έτσι σχεδίασε μια συλλογή ρολογιών για τους πιλότους του Royal Flying Corps, κάτι που αποτέλεσε την εκκίνηση της σχέσης της με τα μιλιτέρ ρολόγια χειρός.

Ο ελβετικός οίκος άλλωστε ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές χρονογράφων χειρός και η κίνηση 18''' CHRO ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα της μοντέλα χρονογράφων. Η Omega ανακάλυψε στο αρχείο της 18 από αυτά τα vintage σχέδια.

Πέραν του ότι αναβίωσε τη διάμετρό τους, η Omega αντανακλά το στυλ των πρωτότυπων σχεδίων με την κυκλοφορία τους σε κάσα από λευκόχρυσο 18κ, και χρυσή κορώνα 18κ, λευκό επισμαλτωμένο καντράν, μπλε δείκτες "Empire", αραβικές αριθμητικές ενδείξεις και δερμάτινο λουράκι με τρουκ.

Πληροφοριακά, το κάθε κομμάτι ιστορίας που θα κυκλοφορήσει θα κοστίζει περίπου $120.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.