Η Omega επανακυκλοφορεί ένα στρατιωτικό ρολόι ηλικίας 105 ετών

Σε περιορισμένη έκδοση το ιστορικό σχέδιο που είναι βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 09 Ιουλίου 2018

Πολλοί ωρολογοποιοί εξετάζουν την ιστορική τους κληρονομιά, αλλά η Omega αξιοποίησε ένα παλαιό ρολόι και το τοποθέτησε σε νέα κάσα. Η τελευταία κυκλοφορία από τον διάσημο Ελβετικό οίκο - του οποίου φαν είναι κι ο James Bond - αφορά σε μια περιορισμένη συλλογή 18 τεμαχίων, καθένα εκ των οποίων κινείται με κίνηση χρονογράφου 105 ετών.

Γι' αυτούς τους "Πρώτους Χρονογράφους Χειρός Omega Περιορισμένης Έκδοσης", η Omega βελτιστοποίησε τις κινήσεις 18''' CHRO από μοντέλα της που χρονολογούνται στο 1913. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα έχουν στην κατοχή τους μια εκσυγχρονισμένη ρέπλικα της κλασσικής κίνησης, αλλά ένα πρωτότυπο σχέδιο.

Η Omega επανακυκλοφορεί ένα στρατιωτικό ρολόι ηλικίας 105 ετών

Όταν ξέσπασε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος το 1914, η Omega ήδη κυκλοφορούσε υψηλής ποιότητας στρατιωτικούς χρονογράφους, κι έτσι σχεδίασε μια συλλογή ρολογιών για τους πιλότους του Royal Flying Corps, κάτι που αποτέλεσε την εκκίνηση της σχέσης της με τα μιλιτέρ ρολόγια χειρός.

Ο ελβετικός οίκος άλλωστε ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές χρονογράφων χειρός και η κίνηση 18''' CHRO ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα της μοντέλα χρονογράφων. Η Omega ανακάλυψε στο αρχείο της 18 από αυτά τα vintage σχέδια.

Πέραν του ότι αναβίωσε τη διάμετρό τους, η Omega αντανακλά το στυλ των πρωτότυπων σχεδίων με την κυκλοφορία τους σε κάσα από λευκόχρυσο 18κ, και χρυσή κορώνα 18κ, λευκό επισμαλτωμένο καντράν, μπλε δείκτες "Empire", αραβικές αριθμητικές ενδείξεις και δερμάτινο λουράκι με τρουκ.

Πληροφοριακά, το κάθε κομμάτι ιστορίας που θα κυκλοφορήσει θα κοστίζει περίπου $120.000.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

4 ανθεκτικά ρολόγια για να φορέσεις στις διακοπές

Τα μοντέλα που κάνουν τα καλύτερα μακροβούτια.

6 από τα ρολόγια που φορούν τα αστέρια του Μουντιάλ

Ποια σχέδια προτιμούν οι Mbappé, Kane και οι υπόλοιποι.