Η καταδυτική τελειότητα έχει το όνομα Legend Diver Watch

Ένα σχέδιο που η Longines σχεδίασε πριν από 60 χρόνια επιστρέφει σε σύγχρονη εκδοχή με το καντράν σαν πυξίδα και επικάλυψη με Super Luminova.

Η δεκαετία του '60 έχει χαραχτεί στην ιστορία γιατί ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος άρχισε να φαίνεται τόσο μικρός. Κάθε γωνιά της γης είχε ήδη εξερευνηθεί και όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις είχαν γίνει - ο νέος κόσμος που άνοιγε τότε ήταν ο υποθαλάσσιος. Τότε έγιναν τα πρώτα σπουδαία βήματα στον χώρο τον καταδύσεων, ιδίως χάρη στον ωκεανογράφο Jacques-Yves Cousteu, που με τις θαλάσσιες περιπέτειές του μάγεψε όλο τον πλανήτη.

Συγχρόνως, βέβαια, βελτιώθηκαν καθολικά και τα εργαλεία των καταδυτών. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν φυσικά τα ρολόγια. Ο οίκος Longines σχεδίασε το 1960 ένα εμβληματικό καταδυτικό μοντέλο και σήμερα, σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, επανακυκλοφορεί το Legend Diver Watch ως κομμάτι της συλλογής Heritage. Το στυλ του καθρεφτίζει την ιστορία του, καθώς διαθέτει το χαρακτηριστικό γυάλινο καντράν σαν πυξίδα και μία στεφάνη που στρέφεται αμφίπλευρα (για να μπορεί να κανείς να κάνει τους σωστούς υπολογισμούς όσο βρίσκεται κάτω από το νερό). Το μέγεθός του είναι στα 42 χιλ., διαθέτει ατσάλινη κάσα και επικάλυψη με μαύρο PVD, ένα στυλ απόλυτα σύμφωνο με τις σύγχρονες τάσεις.

Η καταδυτική τελειότητα έχει το όνομα Legend Diver Watch

Στο μαύρο λακαριστό καντράν, οι αριθμητικές ενδείξεις αλλά και οι δείκτες έχουν επικαλυφθεί με Super Luminova που διασφαλίζει μια ξεκάθαρη εικόνα της ώρας, ακόμη και κάτω από δύσκολες υποθαλάσσιες συνθήκες. Η αντοχή του σε βάθος φτάνει τα 300 μέτρα γι' αυτό άλλωστε ονομάζεται και Legend Diver Watch.

Τέλος, το λουράκι έχει το ρετρό στυλ με μοτίβο Μιλανέζικης πλέξης αλλά σε μαύρο καουτσούκ. Παραμένει λειτουργικό χάρη στο κλείστρο από τιτάνιο, αλλά και το σύστημα επέκτασης αν θέλετε να το φορέσετε πάνω από το πουκάμισό σας - όπως επιβάλλει το Ιταλικό στυλ.

Πρότασή μας είναι να το φορέσετε με θέα τη θάλασσα.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.