H Omega επαναλανσάρει για πρώτη φορά μετά το 1913 τον χρονογράφο 18"'CHRO

Η μεγάλη επιστροφή ενός μουσειακού ρολογιού, 105 χρόνια μετά το ντεμπούτο του.

Κάθε αξιόλογος οίκος ρολογιών, κατά 90% των περιστάσεων κουβαλά ένα πολύ λαμπερό παρελθόν. Ένα παρελθόν γεμάτο από μοντέλα που δείχνουν την εξέλιξη της τεχνικής, του στυλ ή των πρωταγωνιστών που συμμετείχαν στην ανάδειξη του οίκου. Ο οίκος Omega μπορεί να υπερηφανεύεται και για τα τρία αυτά στοιχεία στο ιστορικό του, ενώ διαθέτει και μια ξεχωριστή θέση καθώς είναι το πρώτο ρολόι που έφτασε μέχρι το φεγγάρι - το 1969, το πλήρωμα του Apollo 11 έκανε τα πρώτα του βήματα στη σελήνη φορώντας Omega.

H Omega επαναλανσάρει για πρώτη φορά μετά το 1913 τον χρονογράφο 18"'CHRO

Σήμερα, η Omega παρουσιάζει μία νέα έκδοση ενός εκ των πλέον αριστουργηματικών σχεδίων της, του πρώτου της χρονογράφου καρπού - το οποίο μπορείτε να δείτε από κοντά στο μουσείο του οίκου, στο Biel της Ελβετίας. Υπάρχουν μόλις 18 μοντέλα αυτής της έκδοσης, ενώ μάλιστα το καθένα εξ’ αυτών είναι εξοπλισμένο με έναν πρωτότυπο μηχανικό μηχανισμό του 1913, το εμβληματικό 18"'CHRO.

ρολόι ομεγκα

Όπως επισήμανε ο Raynald Aeschlimann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Omega, "Οι κινήσεις χρονολογούνται πριν από 105 χρόνια, αλλά πλέον η ιστορία τους μπορεί να συνεχιστεί αφού το αποκαταστήσαμε χάρη στην δεξιοτεχνία των ωρολογοποιών μας και είμαστε σε θέση να μοιραστούμε το αποτέλεσμα”. Όσον αφορά το αισθητικό στοιχείο, η επανέκδοση είναι εμφανώς εμπνευσμένη από το στυλ αεροπόρου του 1913, με το λευκό επισμαλτωμένο καντράν και το καφέ δερμάτινο λουράκι με τρουκ.

ρολόι ομεγκα

Το πρωταγωνιστικό στοιχείο του ρολογιού βέβαια, είναι η ανανεωμένη κίνηση του πρωτότυπου χρονογράφου, η οποία προστατεύεται από γυαλί από ζαφείρι.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.