Τι ρολόγια φορούν οι κορυφαίοι παίκτες του τένις και πόσο αυτά κοστίζουν

Το γούστο των Nadal, Djokovic και Federer στα ρολόγια είναι αντίστοιχο των αθλητικών τους επιδόσεων.

Στο US Open που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, εκτός από τις επιδόσεις των αθλητών, την παράσταση έχει κλέψει ο νέος κανονισμός που ισχύει πλέον στο τένις και βασίζεται στην τεχνολογία του "serve clock”.

Σύμφωνα με το "ρολόι του σερβίς", κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του ακριβώς 25 δευτερόλεπτα για να "σερβίρει". Αν δείτε τον Rafa να παίζει βέβαια, θα παρατηρήσετε ότι αφού στρώσει το σορτς του, σκουπίσει τον ιδρώτα από τα μάτια του και σπρώξει πίσω τα μαλλιά του, ο χρόνος έχει ήδη "φαγωθεί”.

"Απλώς πρέπει να είμαι ταχύτερος”, είπε ο κορυφαίος τενίστας που έβαλε τα δυνατά του για να κερδίσει την πρώτη θέση στην κατάταξη του ATΡ, ιδίως στο φετινό US Open οπού ο πρώτος παίκτης θα κερδίσει 3.800.000 δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του τένις.

Τι ρολόγια φορούν οι κορυφαίοι παίκτες του τένις και πόσο αυτά κοστίζουν

Εφόσον όμως μιλάμε για χρόνο και κορυφαίους παίκτες, αναπάντεχα, αυτοί οι πρωταθλητές αναζητούν ένα ρολόι που να μπορεί να χρονομετρήσει σωστά στο παιχνίδι τους. Πράγματι, τα ρολόγια τους είναι εξίσου θεαματικά όσο και το παιχνίδι τους. Όπως το RM Tourbillon 27-02 που προτιμά ο Rafa Nadal, για το οποίο έχει υπογράψει και μεγάλα διαφημιστικά συμβόλαια.

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΝΙΣ

Βέβαια το Tourbillon RM 27-02 από τον Richard Mille δεν είναι ένα τυχαίο ρολόι: ζυγίζει μόλις 20 γραμμάρια, καθώς δεν έχει χρυσό ή πολύτιμους λίθους, αλλά είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και άνθρακα και έχει εναλλασσόμενο λουράκι. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι καθόλου φθηνό, αφού κοστίζει 700.000 ευρώ ενώ στην αγορά κυκλοφόρησαν μόλις 50 τεμάχια.

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΝΙΣ

Έπειτα, ο Novak Djokovic έκανε τη μεγάλη επιστροφή μετά τη νίκη του στον τελικό του Cincinnati, φορώντας ένα Seiko Astron GPS Solar. Το ρολόι του εξαιρετικού Σέρβου παίκτη προσαρμόζεται στη ζώνη ώρας κάθε χώρας με το πάτημα ενός κουμπιού χάρη στο GPS του.

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΝΙΣΑυτή η νέα έκδοση του Astron (σε περιορισμένη έκδοση που δημιουργήθηκε ειδικά για τον Djokovic), είναι κατασκευασμένη με κάσα από ανοξείδωτο χάλυβα και στεφάνη σε ροζ χρυσό, έχει ένα ανθεκτικό λουράκι από σιλικόνη, ενώ στο πίσω μέρος του ρολογιού φιγουράρει η υπογραφή του παίκτη και ο σειριακός αριθμός του μοντέλου. Για να είναι πιο πρακτικό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ο οίκος μείωσε το μέγεθός του κατά 30%, κάτι που κατάφερε χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει από τη χρήση μικρότερης κεραίας GPS. Εκτιμώμενη τιμή: περίπου 2.000 ευρώ.

Ο τρίτος υποψήφιος για την κατάκτηση του US Open είναι ο Roger Federer. Τι κι αν αντοχές του δείχνουν κάπως μειωμένες, εκείνος δείχνει να θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της επιτυχίας μετά την ήττα του στο Cincinnati.

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΝΙΣ

Αυτό που σίγουρα γνωρίζει καλά ένας Ελβετός είναι ο χρόνος και ο Roger, όπως είναι φυσικό, στηρίζεται σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα παγκοσμίως, συνοδεύοντάς τον στην καριέρα του από το 2006: στη Rolex.

"Είχα μόλις κερδίσει για πρώτη φορά το Roland Garros εκείνο το καλοκαίρι και πήγαινα στo Wimbledon για να προσπαθήσω να ξεπεράσω το ρεκόρ του Pete Sampras για το καλύτερο Grand Slam όλων των εποχών, όταν κέρδισα το τουρνουά και έσπασα το ρεκόρ σε ένα ματς με τον Roddick.ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΝΙΣ Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να ισοφαρίσω μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και αυτό είναι που μου χάρισε τη νίκη μου. Όταν σήκωσα το τρόπαιο, φορούσα το Rolex μου. Τη θυμάμαι τόσο καλά εκείνη την ημέρα”, έχει δηλώσει ο θρυλικός τενίστας.

Στον καρπό του, φιγουράρει το Rolex Oyster Perpetual Datejust II, ένα αυθεντικό κομμάτι πολυτελείας φτιαγμένο από ελαφρύ χάλυβα. Ένα αποφασιστικά κλασικό ρολόι που γεννήθηκε το 1946, αλλά ο Federer κατάφερε να εκσυγχρονίσει στην εποχή μας. Με 12.000 ευρώ μπορεί να γίνει και δικό σας.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα