Το πρώτο αυτόματο ρολόι της MVMT προκαλεί ενθουσιασμό

Καλαίσθητο, προσιτό, αυτόματο, ιδανικό για millennials.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 26 Οκτωβρίου 2018

Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια η MVMT, το νέο brand ρολογιών με έδρα το Λος Άντζελες, κατάφερε να γίνει το συνώνυμο της επιχειρηματικής επιτυχίας των millennials. Οι ιδρυτές της, Jake Kassan and Kramer LaPlant, δεν τέλειωσαν ποτέ το κολέγιο· εναλλακτικά επέλεξαν να επικεντρωθούν στις άμεσες πωλήσεις ρολογιών χαλαζία που τους απέφεραν 62 εκ. δολάρια μέσα στο 2017.

Το brand λάνσαρε online το πρώτο του αυτόματο ρολόι με όνομα Arc 41 mm

Η MVMT στοχεύει στις online πωλήσεις, στους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το design και το street fashion. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η επιμονή σε έναν προσιτό και με καθαρές γραμμές σχεδιασμό που τηρεί όλους τους κανόνες του minimal. H διαφορά είναι πως δεν προσπαθούν να κρύψουν κάτι μέσα από την απλότητα -όπως κάνουν άλλα brand που χρησιμοποιούν φτηνά υλικά. Η απλότητα για την MVMT είναι μία δήλωση· μία cool ταυτότητα, η οποία εμπνέεται περισσότερο από την τελευταία λέξη του street fashion και λιγότερο από τις κλασικές εταιρείες ωρολογοποιίας.

Κάτι που, βέβαια, έκανε τις τελευταίες να την προσέξουν. Έτσι η Movado πέρασε από το επίπεδο του ενδιαφέροντος στο επίπεδο της εξαγοράς τον περασμένο Αύγουστο. Πλήρωσε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 87 εκ. δολαρίων, δίνοντας όμως στην MVMT τη δυνατότητα να έχει ευχέρεια κινήσεων στις μελλοντικές επιλογές.

Το πρώτο αυτόματο ρολόι της MVMT προκαλεί ενθουσιασμό

Στις 25 Οκτωβρίου το brand λάνσαρε online το πρώτο του αυτόματο ρολόι με το όνομα Arc 41 mm. Με μία ολοκαίνουργια σχεδιαστική κατεύθυνση που στηρίζεται σε όσα την έκαναν γνωστή την εταιρεία αλλά λοξοκοιτάζοντας παράλληλα προς την παράδοση της ωρολογοποιίας και προσιτή τιμή κοντά στα 265 ευρώ, το συγκεκριμένο μοντέλο προβλέπεται να κινεί το ενδιαφέρον του κοινού.

Επειδή όμως η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν, εκεί που το Arc 41 mm κάνει τη διαφορά είναι η "καρδιά" του: ο αυτόματος μηχανισμός Miyota 821A είναι μία επιθυμία των καταναλωτών που έγινε πραγματικότητα. "Δεχόμασταν άπειρα emails από ανθρώπους που φορούσαν τα ρολόγια μας, οι οποίοι ρωτούσαν αν μπορούσαν να τοποθετήσουν αυτόματους μηχανισμούς στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, έτσι το νέο μοντέλο πιστεύουμε ότι πραγματικά θα αγαπηθεί από το κοινό μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jake Kassan. Κοιτάζοντας, τελικά, κανείς το Arc παίρνει μία αίσθηση ότι ίσως έχει μπροστά του ένα πρωτότυπο για τα ρολόγια του μέλλοντος.

Από: Esquire US 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μερικά από τα καλύτερα αντρικά smartwatches σήμερα

Η τεχνολογία που φοριέται είναι στυλιστικά πολύ προχωρημένη.

Τα πιο εντυπωσιακά μαύρα αντρικά ρολόγια

Η σκοτεινή πλευρά έχει ιδιαίτερα ελκυστικό ύφος.