Έτσι δημιουργείται ένα ρολόι πολυτελείας

Η Panerai συνδυάζει τη θρυλικό ιταλικό design με την Ελβετική γνώση υψηλής ωρολογοποιίας.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 07 Ιανουαρίου 2019

Οι Ιταλοί, από την εποχή της Αναγέννησης ακόμα, βρίσκονται στην πρώτη θέση στους μηχανισμούς και στο design. Στην ωρολογοποιία, πάλι, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αφού, όχι άδικα, την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Ελβετοί εδώ και τουλάχιστον 400 χρόνια.

Έτσι, τι γίνεται αν "παντρευτούν" αυτές οι δύο κουλτούρες για τη δημιουργία ενός ρολογιού; Το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα Panerai, στο brand που ενώνει την κομψότητα και την δημιουργική τεχνογνωσία των Ιταλών με το μηχανικό know-how των Ελβετών.

Έτσι δημιουργείται ένα ρολόι πολυτελείας

"Πρωτίστως είμαστε μια μάρκα στυλ. Η έμπνευσή μας είναι Ιταλική, η κατασκευή μας Ελβετική. Συνδυάζουμε πολύ απλό, πολύ αναγνωρίσιμο design με ένα δυνατό μηχανικό σκέλος”, λέει ο CEO τoυ brand Jean-Marc Pontroué. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. "Πρέπει να είναι λειτουργική η δημιουργικότητά μας”, είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας το Luminor Due - παρά το χαρακτηριστικό στυλ του με τις μεγάλες αραβικές αριθμητικές ενδείξεις, είναι ένα εξαιρετικά λειτουργικό σχέδιο.

Κυρίως, το σύστημα κλειδώματος που δίνει το χαρακτηριστικό σχήμα του ρολογιού - ένα σύστημα που αναπτύχθηκε μέσα από τα πρώτα ρολόγια Panerai που σχεδιάστηκαν για το Ιταλικό ναυτικό. "Το τελευταίο πράγμα που θες όταν έχεις βουτήξει είναι να αλλάξεις κατά λάθος την ώρα”, λέει ο Pontroué. "Δεν ξέρεις αν σου απομένουν πέντε ώρες, πέντε λεπτά ή πέντε δευτερόλεπτα”. Το καντράν επίσης είναι σχεδιασμένο για καταδύσεις. "Είναι ευανάγνωστο. Όταν βουτάς, θέλεις να μπορείς να διαβάσεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι στο ρολόι σου, χωρίς να σπαταλάς χρόνο στο να ψάχνεις τις πληροφορίες αυτές”, είπε χαρακτηριστικά.

PANERAI

Φυσικά, προσοχή δίνεται και στα υλικά. Η συλλογή Luminor Due αναπτύχθηκε με τρία βασικά υλικά: ατσάλι, τιτάνιο και χρυσός και μάλιστα, ειδικής κατηγορίας και τα τρία. "Ο κόκκινος χρυσός που χρησιμοποιεί η Panerai είναι ο 5Npt, διαφορετικός από τον συνηθισμένο”, λέει ο Alessandro Ficarelli, Διευθυντής Παραγωγής. "Διαθέτει μεγαλύτερα ποσοστά χαλκού που του προσδίδουν την κόκκινη απόχρωση, αλλά και ποσοστά πλατίνας που σταματούν την οξείδωση του μετάλλου”. Το τιτάνιο επίσης είναι κατηγορίας 5, το πιο ισχυρό αλλά και το πιο σπάνιο της αγοράς (συνήθως διατίθενται κατηγορίες 1 ως 4).

Για τον ιταλικό Oίκο, βέβαια, δεν αρκεί ένα εκπληκτικό ρολόι με τα καλύτερα υλικά, αλλά χρειάζεται και μια μεγάλη δόση πρωτοτυπίας και μηχανικής καινοτομίας. Το Luminor Due διαθέτει αμφότερα καθώς έχει έναν micro-ρότορα - μια κομψή λύση για περισσότερο χώρο.

"Χάρη στον micro-ρότορα έχουμε μια κίνηση με πάχος στα 4 χιλιοστά”, σχολιάζει ο Ficarelli προσθέτοντας ότι, "Είναι σχεδόν το μισό από τις συνηθισμένες κινήσεις - έχουμε δηλαδή καταφέρει να μειώσουμε το πάχος της κάσας κατά 40 τοις εκατό”.

Επιπλέον, επιτρέπει να φανεί καλύτερα και το αισθητικό στοιχείο. "‘Οταν έχεις έναν μεγάλο ρότορα, κρύβει περίπου το μισό της κίνησης. Ο micro-ρότορας αποκαλύπτει σχεδόν όλη την κίνηση του μηχανισμού”, σχολιάζει ο Pontroué. Όπως τονίζει, θυμίζει το πως σε μερικά αγωνιστικά αυτοκίνητα φαίνεται η μηχανή, "Η μηχανή είναι εμφανής γιατί από μόνη της είναι ένα έργο τέχνης. Όπως και το ρολόι αυτό”.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα καλό ρολόι είναι το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου

Τέσσερα μοντέλα με εκλεπτυσμένο design, αξιόπιστη υπογραφή και υψηλή ποιότητα.

Τα ομορφότερα ρολόγια κάτω των 1.500 ευρώ

Από πραγματικά designer watches μέχρι μερικά δυναμικά καταδυτικά σχέδια.