Λειτουργικότητα και στυλ στο Geography GMT της Bravur

Εκεί που ο σουηδικός μινιμαλισμός συναντά την ελβετική λειτουργικότητα.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 31 Ιανουαρίου 2019

Οι Magnus Äppelryd και Johan Sahlin λάνσαραν την Bravur το 2011 θέλοντας να κάνουν κάτι διαφορετικό. Οι ιδρυτές της εταιρείας (η έδρα της βρίσκεται στη Στοκχόλμη) προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το by the book προφίλ που έχουν πολλές μεγάλες εταιρείες ωρολογοποιίας, με τα ρολόγια να συνοδεύουν ένα lifestyle που περιλαμβάνει κότερα, αγωνιστικά αυτοκίνητα και μεγάλη ζωή. Δεν έκαναν αυτό, κινήθηκαν βάση της σουηδικής τους κουλτούρας: Design, μουσική, τέχνες, υψηλή αισθητική. Και το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζεται στα ρολόγια της Bravur.

Λειτουργικότητα και στυλ στο Geography GMT της Bravur

Το πρώτο τους σπουδαίο μοντέλο ακούει στο όνομα BW003. Το αυτόματο ρολόι 39 χιλιοστών κατασκευάστηκε στη Σουηδία με ελβετικής κατασκευής κίνηση, τη Sellita SW300-1. Στη συνέχεια σειρά πήρε το μινιμαλιστικό βραδινό Scandinavia, από σουηδικό ατσάλι. Και στα δύο σχέδια τυπωμένο στην έκτη ώρα βρίσκεται το motto "Swedish Soul, Swiss Heart”.

Και τώρα; Τώρα ήρθε η ώρα για την Bravur να παρουσιάσει το πιο περίπλοκό της σχέδιό -μέχρι το επόμενο-, τη συλλογή Geography GMT. Όπως και τα προηγούμενα σχέδια, έχει κατασκευή από Σουηδικό ατσάλι και Ελβετικό αυτόματο μηχανισμό και έχει σχεδιαστεί για τον σύγχρονο ταξιδιώτη. Ένας δεύτερος ωροδείκτης αναγράφει μία δεύτερη ζώνη ώρας, ενώ κάθε ρολόι είναι ειδική κατασκευή στην οποία ο καθένας μπορεί να ζητήσει τη χάραξη της προσωπικής του λεπτομέρειας.

Το Geography είναι ένα εξαιρετικά όμορφο ρολόι που συνδυάζει τον σουηδικό μινιμαλισμό με την ελβετική λειτουργικότητα. Η τιμή του ανέρχεται στα 1436 ευρώ και σίγουρα αποτελεί μία αξιόλογη επένδυση.

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

4 σπορ ρολόγια για να αναβαθμίσεις το στυλ σου

Η νέα χρονιά φέρνει αλλαγές στον καρπό σου.

Τα είδη ρολογιών που κάθε αντρική συλλογή πρέπει να διαθέτει

Τέσσερα μοντέλα για να χτίσεις την ιδανική γκαρνταρόμπα ρολογιών.