Η χρυσή εποχή της αεροπορίας εμπνέει τη Breitling

Με τη συλλογή Navitimer 1 η Breitling κάνει ένα σπουδαίο ταξίδι στον χρόνο.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 05 Φεβρουαρίου 2019

Η Breitling κυκλοφόρησε μια συλλογή από ρολόγια με έμπνευση από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αλλά με σύγχρονη αντίληψη. Η σειρά Navitimer 1 Airline Editions, όπως υποδεικνύει η ονομασία της, αποτίνει φόρο τιμής στις ιστορικές αεροπορικές εταιρείες και το νεότερο μοντέλο αυτής της σειράς είναι το Navitimer 1 B01 Chronograph 43 Pan Am Edition.

Η χρυσή εποχή της αεροπορίας εμπνέει τη Breitling
Το Navitimer 1 B01 Chronograph 43 Pan Am Edition.

Η Pan American World Airways έκλεισε το 1991 ωστόσο κάποτε ήταν μια από τις διασημότερες εταιρείες και για πολλές δεκαετίες ήταν κορυφαία επιλογή. Στο σχέδιό της, η Bretiling έχει τοποθετήσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στην οπίσθια κάσα από ζαφείρι. Πέρα από το λογότυπο, η διχρωμία του λευκού και του γαλάζιου της Pan Am διακοσμούν διακριτικά το σχέδιο.

Καθώς, όμως, η Breitling έχει έδρα την Ελβετία, είναι λογικό ότι θα εμπνέονταν και από την τοπική τους διάσημη αερογραμμή, την Swissair. Αυτή η έκδοση διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα και άριστο σχεδιασμό αλλά σε διαφορετικό χρωματικό συνδυασμό. Το Swissair έχει μαύρο λουράκι και, όπως και το μοντέλο της Pan Am, αντανακλά τα χρώματα της Swissair σε κόκκινο και λευκό, με το λογότυπο της αερογραμμής στην οπίσθια κάσα.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά αυτών των μοντέλων είναι η αυτονομία χρόνου έως 70 ώρες, μηχανική κίνηση και ατσάλινη κάσα με προστατευτικό τζάμι από ζαφείρι.

Η τιμή τους υπολογίζεται μεταξύ 18.775€ και 21.830€.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα είδη ρολογιών που κάθε αντρική συλλογή πρέπει να διαθέτει

Τέσσερα μοντέλα για να χτίσεις την ιδανική γκαρνταρόμπα ρολογιών.

Lady Gaga: Το τολμηρό σύμβολο της pop και η πρέσβειρα της Tudor

To σύμβολο της pop αποτελεί την προσωποποίηση της φιλοσοφίας της καμπάνιας της Tudor "Born To Dare" και της ίδιας της εταιρείας, από την αρχή της δημιουργίας της.