50 χρόνια Omega Speedmaster Apollo 11

Ο οίκος ωρολογοποιίας παρουσιάζει σε περιορισμένο αριθμό μια επανέκδοση του Speedmaster του 1969.

Η κατάκτηση της σελήνης, πριν από 50 χρόνια, μας χάρισε πολλά στιγμιότυπα: τα πρώτα βήματα στο φεγγάρι, τα λόγια του Neil Armstrong για το "μεγάλο βήμα της ανθρωπότητας", μια εποχή ονείρων και κατακτήσεων, δύο θρυλικά ρολόγια. Το Omega Speedmaster Professional που φόρεσαν τα μέλη του πληρώματος του Apollo 11 και εορταστικό ρολόι που σχεδίασε η Omega τέσσερις μήνες μετά την πτήση της 20ης Ιουλίου 1969. Με αυτό το σχέδιο επιστρέφει σήμερα η εταιρεία για να γιορτάσει αυτή την 50η επέτειο.

50 χρόνια Omega Speedmaster Apollo 11

Η ιστορία του Apollo Speedmaster 11

Στις 25 Νοεμβρίου 1969, έλαβε χώρα το Δείπνο Εκτίμησης Αστροναυτών στο Χιούστον των ΗΠΑ, προς τιμήν των αστροναυτών της πτήσης που θα πήγαιναν να κατακτήσουν για πρώτη φορά τη σελήνη. Με αφορμή αυτό το event, κατασκευάστηκαν 1.014 αντίγραφα ενός ειδικού Omega Speedmaster με την ονομασία "Apollo 11", σε χρυσό 18K με μπορντό στεφάνη. Στο πίσω μέρος του ρολογιού, γράφει: "To mark man's conquest of space with time, through time, on time", (Σηματοδοτώντας την κατάκτηση του σύμπαντος με χρόνο, δια μέσου του χρόνου, στο σωστό χρόνο).

Omega speedmaster apollo 11

Τα πρώτα μοντέλα δωρήθηκαν στον Αμερικανό πρόεδρο Richard Nixon και τον αντιπρόεδρο Spiro Agnew, τα οποία και επέστρεψαν κατά το πρωτόκολλο που δεν επιτρέπει δώρα σε κρατικά στελέχη. Αργότερα, μοντέλα δόθηκαν στους αστροναύτες της ΝΑΣΑ, αλλά και στα μέλη των οικογενειών αυτών που χάθηκαν στις αποστολές του 1967, αλλά και στις επόμενες πτήσεις, του Apollo 14 και 17. Σήμερα, θα βγουν εκ νέου σε κυκλοφορία 1.014 αντίτυπα του Speedmaster Apollo.

Το νέο Omega Speedmaster Apollo 11

Το νέο Apollo 11 παραμένει πιστό στη φόρμα και στη μηχανική του πρωτότυπου σχεδίου του '69, ωστόσο όπως είναι λογικό έχει κατασκευαστεί με νέα υλικά. Έχει διαμέτρημα 3861 με χειροκίνητη πιστοποίηση Master Chronometer, στεφάνη σε κεραμικό και χρυσή πλάκα και σπιράλ.

Omega speedmaster apollo 11

Για την 50η της επέτειο, η Omega σχεδίασε ένα ειδικό κράμα χρυσού και σατέν, το οποίο ονομάζεται Moonshine, που έχει πάρει την έμπνευσή του από το φως του φεγγαριού. Το καντράν είναι διακοσμημένο με μαύρο όνυχα, ενώ ωροδείκτης και λεπτοδείκτης είναι σε δέρμα. Η κάσα φέρει την εγχάραξη "1969 - 2019" καθώς και τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου (ως 1.014) αλλά φέρει και ένα ψήγμα από έναν μετεωρίτη - το πιο σπάνιο και πολύτιμο υλικό σε αυτό το ρολόι.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.