Η δημοπρασία της χρονιάς για προσιτά vintage ρολόγια

Αναμένεται να φτάσουν σε τιμές ρεκόρ, δυστυχώς προσφορά θα κάνουν λίγοι.

Πάντα μας αρέσει να ακούμε απίθανες ιστορίες από δημοπρασίες ρολογιών με σπάνια δείγματα. Κόσμος τρελαίνεται, άνθρωποι ξεπερνούν τον εαυτό και την τσέπη τους για να αποκτήσουν κάτι που θέλουν να μπει στη συλλογή τους, σε γενικές γραμμές μια δημοπρασία πολλών εκατομμυρίων, αρκετές φορές, μπορεί να γίνει είδηση που θα κάνει το γύρο του κόσμου. Οι τιμές όμως που δημοπρατούνται τα ρολόγια, δυστυχώς, αφορούν λίγους, εκείνους που βρίσκουν ακόμα πιο διασκεδαστικό το ότι μπορούν να αποκτήσουν αυτά τα κομμάτια. Την 21η Μαΐου ο Βρετανικός Οίκος δημοπρασιών Bonhams θα πραγματοποιήσει την Watches and Wristwatches δημοπρασία και θα βγάλει στο σφυρί 316 κομμάτια. Κάναμε μία πολύ μικρή επιλογή βάζοντας μέσα αυτά που θα θέλαμε να κοσμούν τον καρπό μας. 

Rolex GMT Master 'Pepsi' ref. 1675

Η δημοπρασία της χρονιάς για προσιτά vintage ρολόγια

Το κόκκινο και μπλε χρώμα του χάρισε το προσωνύμιο Pepsi. O λόγος για το Rolex GMT-Master που ανεξαρτήτου χρώματος προσελκύει πάντα συλλέκτες. Αν και το πρωτότυπο σχεδιάστηκε το 1955 για πιλότους (εξ’ ου και η διχρωμία), το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφόρησε το 1975. Η ατσάλινη κάσα έχει μια αυτόματη κίνηση που κατασκευάστηκε in-house, την 1560 caliber. Είναι στα 39 χιλιοστά και φέρει το διάσημο λουράκι Jubilee της Rolex.

Η τιμή του εκτιμάται στα 5.800-8.100€.

Patek Philippe Calatrava ref. 3420

patek philippe

Η Patek Philippe κατασκευάζει το διάσημο Calatrava από το 1932. Είναι ένα κλασσικό μοντέλο με απλό και κομψό design - αυτόματα καταλαβαίνεις τη μάρκα του. Έχει αντέξει καιρούς και τάσεις και μετά από τόσα χρόνια παραμένει ένα σημαντικό ρολόι παρά τα 87 του έτη. Το Calatrava του 1964 από χρυσό 18 καρατίων, πρωτοκυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου 1964. Διαθέτει μηχανισμό 27-AM400 που απαιτεί χειροκίνητο κούρδισμα και η διάμετρός του είναι στα 34 χιλιοστά.

Η τιμή του εκτιμάται στα 3.500-5.800€.

Omega Speedmaster Professional ref. 145.0222 / 345.0222

omega

Speedmaster. Το πλέον εμβληματικό ρολόι της Omega, γνωστό και ως Moonwatch μιας και το φορούσαν οι αστροναύτες που περπάτησαν στο φεγγάρι το 1969. Η NASA είχε πραγματοποιήσει πολλά τεστ ώστε όλα τα εργαλεία -από τους μηχανισμούς ως τα ρολόγια- να αντέξουν την ατμοσφαιρική πίεση. Τρία ρολόγια συμμετείχαν αλλά μόνο το Omega Speedmaster πέρασε και τα δέκα τεστ. Η ατσάλινη κάσα του κρύβει έναν χειροκίνητο μηχανισμό, ενώ το πρωτότυπο μπρασελέ λουράκι έχει αντικατασταθεί από ένα καφέ δερμάτινο. Αξίζει προσοχής αφού πρόκειται για ένα από τα πλέον διαδεδομένα σχέδια για έναν συλλέκτη.

Η τιμή του εκτιμάται στα 2.300-3.500€.

Audemars Piguet Royal Oak no.086

audemars piguet

Με διάμετρο στα 24 χιλιοστά και σε χρυσό 18 καρατίων, το Royal Oak της Audemars Piguet μάλλον είναι το πλέον κατάλληλο για τη γυναίκα της ζωής κάθε άντρα. Χρονολογείται στο 2000 και γι’ αυτό συνοδεύεται από την πρωτότυπη κασετίνα του. Η κίνησή του είναι quartz.

Η τιμή του εκτιμάται στα 3.500-4.600€.

 

 

 

Rolex Submariner ref. 1680

rolex submariner

Το Rolex Submariner είναι στη λίστα του Esquire με τα πιο εμβληματικά ρολόγια όλων των εποχών. Το 1953 η Rolex σχεδίασε ένα καταδυτικό ρολόι μόνο για επαγγελματίες και το Submariner ήταν το πρώτο που κατάφερε να φτάσει τα 100 μέτρα βάθος. Αυτό το σχέδιο έγινε διάσημο από τη συμμετοχή του στις ταινίες James Bond και το σχέδιο που θα δοθεί σε δημοπρασία είναι του 1977. Η ατσάλινη κάσα 39 χιλιοστών έχει αυτόματο μηχανισμό 1570, ενώ οι δείκτες έχουν μια γοητευτική πατίνα του χρόνου.

Η τιμή του εκτιμάται στα 3.500-4.600€.

Heuer Chronograph

tag heuer

Σήμερα έχει το διάσημο όνομα Tag Heuer, αλλά πριν την εξαγορά του το 1984, ήταν απλώς Heuer - μέχρι που ο οίκος Techniques d'Avant Garde το μετονόμασε σε 'Tag Heuer'. Ιδρύθηκε από τον Edouard Heuer το 1860 και γι’ αυτό το σχέδιο που θα δείξει η Bonhams αφορά σε ένα σχέδιο προ εξαγοράς - συγκεκριμένα έχει να κάνει με ένα μοντέλο του 1940. Μοναδικής εμφάνισης με ατσάλινο σχέδιο με χειροκίνητο κούρδισμα, κάσα στα 36 χιλιοστά και καφέ δερμάτινο λουράκι.

Η τιμή του εκτιμάται στα 1.400-2.100€.

 

Omega Seamaster ref. 166.024-67 SC

omega seamaster

Ένα ακόμη σπορτίφ καταδυτικό σχέδιο, αυτή τη φορά από την Omega. Το Seamaster είναι ένα από τα παλαιότερα μοντέλα του brand και το εν λόγω χρονολογείται στο 1967. Έχει διάμετρο στα 42 χιλιοστά, είναι αυτόματο με ατσάλινη κάσα και το καντράν του είναι σε μαύρο χρώμα (για να είναι πιο ευανάγνωστο με τους φλούο δείκτες).

Η τιμή του εκτιμάται στα 2.300-3.500.

 

 

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.