Το Captain Cook της Rado είναι για εξερευνητές

Λανσαρίστηκε το 1962 εμπνευσμένη από τις εξερευνήσεις του θρυλικού θαλασσοπόρου του 18ου αιώνα James Cook. Σήμερα, εν έτη 2019, η νέα "Captain Cook" συλλογή της Rado αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία της.

Η νέα συλλογή ρολογιών Captain Cook από τη Rado έχει σημείο εκκίνησης το παρελθόν, αλλά κοιτάζει κατάματα το μέλλον. Τα υλικά, τα χρώματα και το σχεδιαστικό ύφος είναι πέρα για πέρα σύγχρονα αντανακλώντας τις μοντέρνες αναλογίες και καθρεφτίζοντας τις σύγχρονες τάσεις. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν κάσα με διάμετρο 42 χλστ. και φωσφορίζουσες σφηνοειδείς ενδείξεις ώρας, ενώ οι δύο δείκτες, το σπαθί και το βέλος, παραμένουν διαχρονικά στοιχεία της σειράς.

Έχουν θολωτό καντράν και κυρτή περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία μάλιστα έχει ένθεση από ανθεκτικό high-tech κεραμικό. Κυκλοφορούν σε πράσινο, μπλε και καφέ, τρία χρώματα που κάνουν το ντεμπούτο τους στην Captain Cook, ενώ πρωταγωνιστούν και στη συλλογή True της Rado από το 2016.

Η Rado είναι μια εταιρεία γνωστή ως Master of Materials και με την παρούσα συλλογή το αποδεικνύει τόσο με το κρύσταλλο ζαφειριού, που προστατεύει το καντράν (έκανε την εμφάνισή του στο μοντέλο Diastar 1 του 1962 και τώρα υπάρχει σε όλα τα ρολόγια της Rado) αντικαθιστώντας το ακρυλικό τζάμι, όσο και με τον υψηλής ποιότητας και ελβετικής κατασκευής μηχανισμό C07, με αυτονομία ενέργειας 80 ωρών.

Το Captain Cook της Rado είναι για εξερευνητές

Μια σχεδιαστική καινοτομία που χαρακτηρίζει τη νέα συλλογή είναι το σύμβολο της κινούμενης άγκυρας, στοιχείο όλων των μηχανικών ρολογιών της Rado, πλέον όμως με νέο φόντο, επηρεασμένο από τα ’60s, στο βαθύ κόκκινο του ρουμπινιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.