Πρώτη ματιά στη νέα επανέκδοση του Q Timex

Το "αστικό" καταδυτικό ρολόι μόλις έκανε τα αποκαλυπτήρια του.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 23 Μαΐου 2019

Η Timex ιδρύθηκε στο μακρινό 1854, κάτι που δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία με τη μεγάλη ιστορία να αντλεί έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν της. Τα τελευταία δύο χρόνια, το brand από το Κονέτικατ, έχει βαλθεί να δείξει στον κόσμο ότι κρύβει θησαυρούς στο αρχείο της, επανακυκλοφορώντας κάποια από τα πλέον κλασσικά της σχέδια, επηρεασμένη από vintage μοντέλα ώστε να λανσάρει τα καινούργια.

Πρώτη ματιά στη νέα επανέκδοση του Q Timex

"Το να κοιτάζεις το αρχείο είναι μια σκέτη απόλαυση. Είναι μια εκ νέου ανακάλυψη", λέει ο Giorgio Galli, σχεδιαστής του οίκου Timex. "Κάθε φορά θέλω να επανεκδώσω όλα τα σχέδια που βλέπω". Φυσικά, ο Galli δεν μπορεί να δώσει το πράσινο φως για να επανεκδοθούν όλα τα ρολόγια. Επομένως, χρειάζεται να καταλήξει, μαζί με την ομάδα του, σε κάποια στυλ που εκφράζουν την ιστορία της εταιρείας και το σύγχρονο στυλ. Η νέα κυκλοφορία του Q Timex τα καταφέρνει περίφημα και στα δύο αυτά σημεία.

Q Timex

Πρωτοκυκλοφόρησε το 1970, τότε που το Q ήταν ένα σημαντικό ρολόι για την Timex. Εξέφραζε την είσοδο του brand στον κόσμο του quartz, όταν τα μηχανικά ρολόγια αντικαταστάθηκαν από τα πιο ακριβή quartz. Σήμερα μπορεί να μην προκαλεί εντύπωση, τότε που συνέβαινε θεωρήθηκε αυτή η κίνηση άκρως επαναστατική επανάσταση. Σήμερα, όπως λέει ο Galli, η αυτόματη κίνηση είναι κάτι που αναζητούν οι λάτρεις της ωρολογοποιίας.

Ως φόρο τιμής στην εποχή που κυκλοφόρησε, η Timex κράτησε το γράμμα Q στο λογότυπο του σχεδίου, ακριβώς κάτω από την 12η ώρα. Αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που τιμά το πρωτότυπο μοντέλο: η κάσα των 38 χιλιοστών, η πλέξη του μπρασελέ και η λειτουργική θήκη μπαταρίας στην κάσα καθρεφτίζουν την πρωτότυπη κυκλοφορία. "Το ερωτευτήκαμε κεραυνοβόλα", εξηγεί ο Galli. "Το 70s στυλ του ταιριάζει πολύ με την υπόλοιπη σειρά που κυκλοφορούμε αυτή τη στιγμή. Ταιριάζει με αυτά που κάνουμε αυτή την περίοδο". Φυσικά, καθώς βρισκόμαστε στο 2019, το ρολόι έχει ανανεωθεί με σύγχρονη κίνηση quartz, ατσάλινη κάσα και μπρασελέ. Η ιδέα άλλωστε δεν ήταν απλώς να αναβιώσουν ένα παλιό ρολόι αλλά να διατηρήσουν το DNA του αποδίδοντάς το σε ένα σύγχρονο σχέδιο.

"Προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη μάρκα στο μέλλον, όχι μόνο να τονίσουμε το παρελθόν", εξηγεί ο Galli. "Το γεγονός ότι έχουμε μια τόσο σπουδαία ιστορία και τεχνική εμπειρία, είναι ουσιαστικής σημασίας για μια φίρμα ρολογιών. Στις δικές μας τιμές, δεν υπάρχουν πολλές μάρκες που μπορούν να υπερηφανεύονται για ένα τόσο σπουδαίο παρελθόν".

Q Timex

Όσον αφορά την τιμή, το Q Timex κοστίζει μόλις 160€· στον κόσμο των ρολογιών αυτό είναι μια εξαιρετικά χαμηλή τιμή, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την τεχνογνωσία και την ιστορία που το συνοδεύει. Το Q δεν είναι καταδυτικό ρολόι, είναι περισσότερο ένα "αστικό καταδυτικό". Η στεφάνη σε κόκκινο και μπλε, οι πινελιές σε χρυσό και το αναγνωρίσιμο μπρασελέ είναι σύμβολα μια σχεδιαστικής παράδοσης που θα τραβήξουν τα βλέμματα πολλών.

"Είναι τόσο ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις αυτό το Αμερικάνικο σύμβολο", λέει ο Galli από το Μιλάνο, ως μέλος της Ιταλικής ομάδας της Timex. Δεν υποτιμά τη σημασία ενός ιστορικού σχεδίου σαν το Q. "Το να μπορείς να δουλεύεις πάνω σε ένα τέτοιο σχέδιο και να συμβάλεις στο μέλλον της μάρκας, αυτό είναι απλώς καταπληκτικό".

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα