Το Timex American Documents είναι ένα αμερικάνικο όνειρο 165 χρόνων

Κατασκευή στις ΗΠΑ, Ελβετική κίνηση.

Η Timex είναι αναπόσπαστο κομμάτι τις Αμερικάνικης κουλτούρας. Έχει ιστορία 165 ετών έχοντας δημιουργήσει μεγάλη κληρονομιά. Η ερώτηση που μπαίνει όμως το 2019 είναι το ποια είναι ακριβώς η ακριβής φύση αυτής της κληρονομιάς. Μην ξεχνάμε, ότι μιλάμε για το πρώτο brand που κατασκεύασε οικονομικά ρολόγια για τις μάζες. Ύστερα ήρθε το ρολόι τσέπης Yankee που κόστιζε μόλις ένα δολάριο -και όπως ήταν φυσικό γνώρισε τεράστια επιτυχία- και από τα μέσα του 20ου αιώνα, η Timex, στην πράξη, έγινε συνώνυμη με την αμερικάνικη ωρολογοποιία.

Τη δεκαετία του ’70, όταν η τεχνολογία quartz έκανε την σαρωτική εμφάνισή της, η Timex κατασκεύαζε πλέον τα ρολόγια της εκτός ΗΠΑ. Σήμερα, όμως, παρουσιάζοντας τη σειρά American Documents μεταφέρει την ιστορία της εντός των τειχών, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα κανονικό Made-in-America σχέδιο

Το Timex American Documents είναι ένα αμερικάνικο όνειρο 165 χρόνων

Κάτι που πρέπει να γίνει γνωστό: Τα ρολόγια της σειράς American Documents χρησιμοποιούν Ελβετική κίνηση quartz. Και παρότι κάποιοι μπορεί να απογοητευθούν με αυτή την είδηση, ας επισημάνουμε για ακόμη μια φορά ότι οι Ελβετοί έχουν εκπληκτική παράδοση στους μηχανισμούς· ως εκ τούτου μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η κίνηση Ronda στη σειρά American Documents διατηρεί το ρολόι στο σωστό χρόνο.

timex

Αναλογιστείτε έπειτα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που συμμετέχουν στο τελικό αποτέλεσμα: η κάσα, το καντράν, το λουράκι. Όλα αυτά τα στοιχεία κατασκευάζονται στην Αμερική. Και αυτό από μόνο του δε μπορεί παρά να είναι μία σημαντική είδηση.

Μπορείτε να δείτε όλες οι πληροφορίες για τη σειρά American Documents  στο site της Timex.  

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.