Το Timex American Documents είναι ένα αμερικάνικο όνειρο 165 χρόνων

Κατασκευή στις ΗΠΑ, Ελβετική κίνηση.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 04 Ιουνίου 2019

Η Timex είναι αναπόσπαστο κομμάτι τις Αμερικάνικης κουλτούρας. Έχει ιστορία 165 ετών έχοντας δημιουργήσει μεγάλη κληρονομιά. Η ερώτηση που μπαίνει όμως το 2019 είναι το ποια είναι ακριβώς η ακριβής φύση αυτής της κληρονομιάς. Μην ξεχνάμε, ότι μιλάμε για το πρώτο brand που κατασκεύασε οικονομικά ρολόγια για τις μάζες. Ύστερα ήρθε το ρολόι τσέπης Yankee που κόστιζε μόλις ένα δολάριο -και όπως ήταν φυσικό γνώρισε τεράστια επιτυχία- και από τα μέσα του 20ου αιώνα, η Timex, στην πράξη, έγινε συνώνυμη με την αμερικάνικη ωρολογοποιία.

Τη δεκαετία του ’70, όταν η τεχνολογία quartz έκανε την σαρωτική εμφάνισή της, η Timex κατασκεύαζε πλέον τα ρολόγια της εκτός ΗΠΑ. Σήμερα, όμως, παρουσιάζοντας τη σειρά American Documents μεταφέρει την ιστορία της εντός των τειχών, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα κανονικό Made-in-America σχέδιο

Το Timex American Documents είναι ένα αμερικάνικο όνειρο 165 χρόνων

Κάτι που πρέπει να γίνει γνωστό: Τα ρολόγια της σειράς American Documents χρησιμοποιούν Ελβετική κίνηση quartz. Και παρότι κάποιοι μπορεί να απογοητευθούν με αυτή την είδηση, ας επισημάνουμε για ακόμη μια φορά ότι οι Ελβετοί έχουν εκπληκτική παράδοση στους μηχανισμούς· ως εκ τούτου μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η κίνηση Ronda στη σειρά American Documents διατηρεί το ρολόι στο σωστό χρόνο.

timex

Αναλογιστείτε έπειτα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που συμμετέχουν στο τελικό αποτέλεσμα: η κάσα, το καντράν, το λουράκι. Όλα αυτά τα στοιχεία κατασκευάζονται στην Αμερική. Και αυτό από μόνο του δε μπορεί παρά να είναι μία σημαντική είδηση.

Μπορείτε να δείτε όλες οι πληροφορίες για τη σειρά American Documents  στο site της Timex.  

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα OMEGA Seamaster για μία ζωή γεμάτη περιπέτεια

Το εμβληματικό καταδυτικό ρολόι της OMEGA είναι η απόλυτη επιλογή για τη Γιορτή του Πατέρα.

Το νέο ρολόι της Omega, ο George Clooney και η Casamigos

Η εμβληματική ωρολογοποιία συνεργάζεται με το brand τεκίλας και mezcal του ηθοποιού.