TAG Heuer Monaco, 50 χρόνια μετά

Με αφορμή το πρώτο Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό, η Tag Heuer παρουσίασε ένα διαχρονικό σχέδιο: το πανέμορφο Monaco 1969-1979.

Το 1969, η Heuer (εκείνη την περίοδο η TAG δεν είχε ακόμη ενταχθεί στην εταιρική ονομασία) λάνσαρε το Monaco, ένα εξαιρετικό ρολόι που προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον του κόσμου της ωρολογοποιίας και όχι μόνο. Ήταν ένα πρωτότυπο σχέδιο, με πρωτοποριακό design που σύστησε στο κοινό δύο καινοτομίες: το αδιάβροχο καντράν σε τετράγωνη κάσα και την αυτόματη κίνηση χρονογράφου.  

"Όταν είδα την τετράγωνη κάσα κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι ιδιαίτερο", είχε αναφέρει ο τιμητικός πρόεδρος της Heuer και εγγονός του ιδρυτής της, Jack Heuer. Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά του, το Monaco έκανε την εμφάνισή του στον καρπό του οδηγού αγώνων ταχύτητας, Jo Siffert, ενώ το 1971 σε εκείνον του Steve McQueen στην ταινία Le Mans.

TAG Heuer Monaco, 50 χρόνια μετά

Σήμερα, πενήντα χρόνια μετα, η TAG Heuer αποφάσισε να γιορτάσει την 50η επέτειο του εμβληματικού αυτού σχεδίου στο Grand Prix της Formula 1 του Μονακό, παρουσιάζοντας τις πρώτες πέντε ειδικές επετειακές εκδόσεις - η κάθε μία αφιερωμένη σε διαφορετική δεκαετία. Σε ένα πανέμορφο μέρος στο Key Largo Villa, παραβρέθηκαν πολλοί φαν της εταιρείας, όπως ο αστέρας της Aston Martin Red Bull Racing Team, Max Verstappen, καθώς και ο Patrick Dempsey, η Bella Hadid και πολλοί ακόμη. 

Η πρώτη έκδοση, το TAG Heuer Monaco 1969-1979, ενσωματώνει τους στιλιστικούς κώδικες της δεκαετίας του '70 με μια διαχρονική διακόσμηση Côtes de Genève. Διαθέτει καφέ δερμάτινο λουράκι, ενώ το πρωτότυπο λογότυπο "Monaco Heuer", καθώς και οι λέξεις "1969-1979 Special Edition" και "One of 169" είναι εγχαραγμένες στο πίσω μέρος του ρολογιού. Στην καρδιά της κάσας βρίσκεται ο ρότορας Caliber 11, μια σύγχρονη εκδοχή της χειροκίνητης κίνησης που έκανε το ντεμπούτο της στο πρωτότυπο Monaco του 1969. 

TAG Heuer Monaco

Ο χρονογράφος θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 169 τεμαχίων και θα διατεθεί στα 5.950 ευρώ. Άλλωστε, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στο διαχρονικό design, την καινοτομία και το αξεπέραστο στυλ της TAG Heuer.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα