Μερικά από τα καλύτερα τετράγωνα ρολόγια που κυκλοφορούν εκεί έξω

Φαίνεται ότι τελικά μπορείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο. Τουλάχιστον στον καρπό σου.

Οι τάσεις της σεζόν δεν επηρεάζουν συχνά τον κόσμο των ρολογιών. Γιατί μπορεί η γκαρνταρόμπα μας να έχει τη δυνατότητα να αλλάζει συχνά, ωστόσο το ρολόι οφείλει να παραμένει σταθερή επιλογή αφού η λειτουργία του είναι ξεκάθαρη: Λέει τον χρόνο. Τα τετράγωνα ρολόγια, όμως, έχουν εξελιχθεί σε μια τάση στον κόσμο της ωρολογοποιίας, καθώς τόσο στην Baselworld όσο και στην έκθεση της SIHH βλέπουμε τακτικά κάποια τετράγωνα να τραβούν την προσοχή. Αυτά που ακολουθούν είναι μερικά από τα καλύτερα νέα σχέδια.

Μερικά από τα καλύτερα τετράγωνα ρολόγια που κυκλοφορούν εκεί έξω

Larsson & Jennings - Norse 18kt

Πολλοί όταν ακούν τις "Ελβετική κατασκευή" καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για κάτι εξαιρετικά ακριβό. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Το brand Larsson & Jennings σχεδιάζει εξαιρετικής κατασκευής κομμάτια σε πολύ οικονομικές τιμές. Επιπλέον, τα σχέδια της εταιρείας έχουν μία πολύ καθαρή αισθητική που ταιριάζει απόλυτα στο τετράγωνο σχήμα. To καταλαβαίνουμε αμέσως βλέποντας το Norse 18kt Gold-Plated.

Θα το βρεις στα €332 στο matchesfashion.com.

tag heuer ρολοι

TAG Heuer - Monaco

Είναι το ρολόι που ξεκίνησε την τάση των τετράγωνων. Δεν είναι τυχαίο που μέχρι σήμερα το Monaco της TAG Heuer παραμένει, ίσως, το πιο εντυπωσιακό. Έχει κίνηση Calibre Heuer 11, μία εντυπωσιακή παλέτα σε μπλε και κόκκινο και το έχουμε δει να κοσμεί τον καρπό του Steve McQueen στην ταινία Le Mans (1970).

Θα το βρεις στα €5.286 στο mrporter.com.

rotary ρολόι

Rotary - GS05280/01

Το brand που ιδρύθηκε το 1895 έχει μεγάλη εμπειρία στην τέχνη της ωρολογοποιίας και την εφαρμόζει στο κλάσμα της τιμής των μεγάλων οίκων. Το σχέδιο GS05280/01 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ρολογιού που έχει αφαιρέσει κάθε τι αχρείαστο ώστε να "μιλήσει" μόνο το τετράγωνο καντράν καταφέρνοντάς τα περίφημα.

Θα το βρεις στα €166 στο watchshop.com.

rotary ρολόι

Cartier - Tank

Ένα ακόμη εμβληματικό σχέδιο είναι το Tank της Cartier. To ρολόι που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1917 είναι εμπνευσμένο εμπνευσμένο από τις πολεμικές μηχανές της Renault και έκτοτε μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μεταμόρφωσε τον κλάδο της ωρολογοποιίας. Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς το γιατί.

Θα το βρεις στα €2.615 στο goldsmiths.co.uk.

hermer ρολόι

Hermès - Cape Cod 

Μπορεί η ιστορία της Hermès με τα εκλεπτυσμένα δέρματα και την υψηλή αισθητική στη μόδα να μοιάζει παράταιρη στον κόσμο του ρολογιού, αλλά το Cape Cod είναι ένα θαυμάσιο σχέδιο με εκπληκτικές λεπτομέρειες.

Θα το βρεις στα €5.340 στο hermes.com.

tom ford ρολόι

Tom Ford - 001 Stainless Steel

Ο Tom Ford μπορεί να μπήκε πρόσφατα στον κόσμο της ωρολογοποιίας, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν τελειομανή σχεδιαστή που εφάρμοσε ανάλογη πειθαρχία στη σειρά ρολογιών: Στο 001 Stainless Steel βλέπουμε το καθαρό, μινιμαλιστικό design πάνω σε ένα κλασσικό, τετράγωνο καντράν.

Θα το βρεις στα €2.170 στο mrporter.com.

nomos ρολόι

Nomos Glashütte - Tetra Reference 408

Η Υψηλή Ωρολογοποιία συχνά προτιμά να κινείται σε παραδοσιακές οδούς. Κάποιοι, ωστόσο, κάνουν τα πράγματα διαφορετικά, όπως για παράδειγμα το brand Nomos Glashütte, που το τετράγωνο καντράν του Tetra Reference 408 θυμίζει αρχιτεκτονικό κίνημα του Bauhaus.

Θα το βρεις στα €1.660 στο nomos-gashutte.com.

rado ρολόι

Rado - Ceramica Automatic

Αν υπάρχει ένας οίκος που σχεδιάζει ρολόγια για το 2079 και όχι το 2019 αυτός είναι η Rado. Το Ceramica, το εξαιρετικό τετράγωνο αυτόματο ρολόι του brand, συνδυάζει το design που φοριέται με τον γνώριμο φουτουρισμό της εταιρείας.

Θα το βρεις στα €2.460 στο rado.com.

bell and ross ρολόι

Bell & Ross - BR03-92 Automatic

Το BR03-92 Automatic γεννήθηκε στους αιθέρες. Δεν αναπαράγουμε κάποιο είναι κλισέ αλλά η πραγματικότητα αφού η εταιρεία Bell & Ross σχεδίασε τετράγωνα ρολόγια εμπνευσμένα από τον αεροπορικό στόλο της Γαλλίας. Εξαιρετικά.

Θα το βρεις στα €3.328 στο mrporter.com.

baume and mercier ρολόι

Baume & Mercier - Hampton

Λίγες μάρκες έχουν αντέξει στον χρόνο όπως η Baume & Mercier. Προτιμά το κλασσικό και ασφαλές στυλ παρά το σπορτίφ και μοντέρνο, ωστόσο αυτό τα κάνει διαχρονικά και χρηστικά που αντέχουν στο βάθος του χρόνου. Το Hampton δεν αποτελεί εξαίρεση.

Θα το βρεις στα €2.216 στο goldsmiths.co.uk.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.