Τα ρολόγια του Ιταλού μετρ του στυλ Gianni Agnelli

Ο bon viveur από το Τορίνο προτιμούσε τα εφαρμοστά πουκάμισα πάνω από τα οποία έδειχνε το ρολόι του.

Gianni Agnelli. Ένα όνομα, μία ιστορία. Ο άντρας που θα εξελισσόταν σε έναν εκ των πιο καλοντυμένων αρσενικών του 20ου αιώνα γεννήθηκε στο Τορίν της Ιταλίας το 1921. Ο "L'avvocato" (ο δικηγόρος) -όπως ήταν το προσωνύμιό του εξαιτίας των σπουδών νομικής που είχε κάνει- κληρονόμησε την Fiat από τον ιδρυτή της εταιρείας, παππού του και όλοι τον θυμούνται για τις σχέσεις που σύναψε με πολύ διάσημους ηθοποιούς, για την αγάπη του για τα γρήγορα αμάξια, τη Γιουβέντους, το στυλ και τη φινέτσα του. Ήταν ένας αυθεντικός bon viveur.

Άντρας παλιάς κοπής, γνώριζε πολύ καλά τους κανόνες, τόσο πολύ που τους έσπασε. Η σχεδιάστρια μόδας Diane von Fürstenberg είχε δηλώσει για τον Gianni στο ντοκιμαντέρ Agnelli: "Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες μαζί του, όλοι οι άντρες ήθελαν να του μοιάσουν. Το στυλ του ήταν κάπως εστέτ, αλλά το έκανε να δείχνει δυναμικό. Συνδύαζε καρό με ρίγες, φορούσε κόκκινα μοκασίνια με κοστούμι και άφηνε τα σακάκια του ανοιχτά".

Τα ρολόγια του Ιταλού μετρ του στυλ Gianni Agnelli
© Gamma-Rapho via Getty Images

Εκτός από τα παραπάνω, ο Gianni Agnelli έκανε και κάτι άλλο. Φορούσε τα ρολόγια του πάνω από τα εφαρμοστά πουκάμισό. Πλέον το έχουν υιοθετήσει πολλοί, ωστόσο ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Agnelli, ίσως επειδή τα μανίκια ήταν τόσο στενά, που το ρολόι δεν χωρούσε από κάτω τους.

Αυτά είναι τα ρολόγια που αγαπούσε να κοσμούν τον καρπό του.

Omega Seamaster 600 PloProf

agnelli ρολόι
Το PloProf είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σχέδια της Omega.  Το πλήρες όνομά του είναι"Plongeur Professional” δηλαδή "Επαγγελματικό Καταδυτικό" και ανήκει στη συλλογή των Seamaster. Ο Agnelli είχε επιλέξει ένα Seamaster 600 PloProf. Ήταν μεγάλο, αδύνατο να χωρέσει κάτω από το πουκάμισο του Ιταλού playboy. Τις φορές που ο φακός τον έπιασε να το φορά, η Omega κατέγραψε κατακόρυφη άνοδο των πωλήσεων. Το brand επανασχεδίασε το PloProf το 2009, με το διάδοχο Seamaster PloProf 1200M να θυμίζει αρκετά τον προκάτοχό του. Αν το αγόραζε σήμερα θα του κόστιζε €8.000. 

Patek Philippe World Time ref. 1415 HU

agnelli ρολόι

Γιατί να κρύψεις ένα πανέμορφο Patek World Time ref. 1415 HU κάτω από το μανίκι σου όταν μπορείς να το δείξεις σε όλο τον κόσμο; Τα αρχικά "HU” συμβολίζουν το Heure Universelle, τον παγκόσμιος χρόνος. Το σχέδιο αναπτύχθηκε μεταξύ του 1939 και του 1954 και το Ref. 1415 HU ήταν διαθέσιμο σε ροζ και κίτρινο χρυσό. Αξιοσημείωτο είναι ότι κυκλοφόρησε σε μόλις 115 τεμάχια. Το σχέδιο δημοπρατήθηκε το 2016 από τον οίκο Christie's για περίπου €55.800. Φυσικά, δεν ήταν αυτό που φορούσε ο Gianni Agnelli, γιατί αν ήταν όντως δικό του, τότε η αξία του θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Hamilton Pulsar P2 2900 LED

agnelli ρολόι

Το 1973 είδαμε τον Roger Moore ως James Bond στο "Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν" (Live and Let Die) να φορά το Hamilton Pulsar P2, ωστόσο εμείς το προτιμούμε στο χέρι του L'Avvocato. Η Pulsar ήταν μια από τις μάρκες που ανήκε στην American Hamilton Watch Company - γνωστή για τα πιλοτικά της ρολόγια. Οι φανατικοί των μηχανικών ρολογιών δεν θα εντυπωσιαστούν, ωστόσο υποθέτουμε ότι ο Agnelli το διάλεξε, γιατί την δεκαετία του '70 αυτό ήταν ό,τι πιο μοντέρνο κυκλοφορούσε. Πέραν του Moore μάλιστα, το ίδιο μοντέλο φόρεσαν οι Jack Nicholson, Keith Richards και Elton John. το κεφάλαιο του playboy της παλιάς κοπής. Το κεφάλαιο του playboy παλιάς κοπής έκλεισε οριστικά με τον θάνατο του Gianni Agnelli το 2003. Ωστόσο, το πνεύμα του ζει στον εγγονό του Lapo Elkann. Μπορεί να μην είναι πάντα τόσο στυλάτος, σίγουρα όμως μιλάμε για έναν γνήσιο μπον βιβέρ που έμοιασε στον παππού του.

Από: Esquire NL


κεντρική φωτογραφία © Time & Life Pictures/Getty Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα