H αρχιτεκτονική των χρωμάτων της Rado

Ο ελβετικός οίκος υπογραμμίζει το πρωτοποριακό της όραμα με τη συλλογή True Thinline, όχι μόνο επειδή τολμά να την παρουσιάσει, αλλά και επειδή είναι ικανή να κατασκευάσει αυτά τα χρώματα.

Εξήντα τρεις αποχρώσεις, δύο συλλογές, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της αρχιτεκτονικής και μία εταιρεία που μπορεί να φέρει εις πέρας το σπουδαίο αυτό όραμα. Ο ελβετικός οίκος Rado μπορεί να υπερηφανεύεται για μία από τις πιο γοητευτικές συνεργασίες, καθώς ανακοίνωσε τη σειρά ρολογιών True Thinline με τα χρώματα του Le Corbusier.

Η συνεργασία με το Les Couleurs Suisse, τον οργανισμό με την αποκλειστική εξουσιοδότηση του ιδρύματος Le Corbusier για την αδειοδότηση των αρχιτεκτονικών χρωμάτων του μεγάλου Ελβετού αρχιτέκτονα και σχεδιαστή, της Architectural Polychromy, είναι στρατηγικής σημασίας για τη Rado, καθώς πηγαίνει την τεχνική αριστεία και την υψηλή αισθητική ένα βήμα παραπέρα. Η Rado άλλωστε είναι πρωτοπόρος στις άψογες αποχρώσεις πάνω στα κεραμικά υψηλής τεχνολογίας, αφού είχε ήδη τελειοποιήσει την παραγωγή 14 χρωμάτων από το 1986, όταν χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κεραμικά υψηλής τεχνολογίας.

H αρχιτεκτονική των χρωμάτων της Rado
RADO ΡΟΛΟΪ

Τα χρώματα του Le Corbusier πρωτοπαρουσιάστηκαν το 1931. Η λίστα αναπτύχθηκε περαιτέρω το 1959 και στόχος ήταν να εκφράσει την τέχνη της αρχιτεκτονικής με φυσική αρμονία και να παρουσιάσει χρώματα που μπορούν να συνδυαστούν με οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι, σύμφωνα με τους πυλώνες του έργου του Le Corbusier, κάθε χρώμα στην παλέτα μπορεί να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα και να αντιπροσωπεύει χωροταξικά και ανθρώπινα στοιχεία.

RADO ΡΟΛΟΪ
RADO ΡΟΛΟΪ

Ο Le Corbusier άλλωστε δε θεωρείται τυχαία ένας από τους σημαντικότερους (ίσως και ο πιο σημαντικός) αρχιτέκτονας του 20ού αιώνα, αφού καθόρισε την εξέλιξη του μοντερνισμού, του μινιμαλισμού, της οικονομίας χώρου και της αξιοποίησης κάθε χιλιοστού σε μια κατοικία. Ίσως αυτή η ακρίβεια που χαρακτήριζε το έργο του ήταν απόρροια του περιβάλλοντός του, μιας και γεννήθηκε στην Ελβετία, εκεί που χτυπά η καρδιά της ωρολογοποιίας. Το έργο και η παλέτα του πάντως είναι παγκόσμιας απήχησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.