Ο χρονογράφος που αναβιώνει το καντράν τύπου Panda

Η Hamilton τιμά το παρελθόν της με το νέο Intra-Matic Auto Chrono.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 21 Αυγούστου 2019

Η αμερικανική εταιρεία Hamilton ιδρύθηκε το 1892 στο Λάνκαστερ της Πενσιλβανία. Σύντομα έκανε εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη μετρώντας πάνω από 450 συμμετοχές σε ταινίες, ενώ σήμερα επανεξετάζει το σπουδαίο αρχείο της για να παρουσιάσει νέα μοντέλα ρολογιών.

Το νέο Intra-Matic Auto Chrono πατά πάνω στην κληρονομιά του Chronograph A του 1968, αλλά με ανανεωμένο σχεδιασμό και σύγχρονη τεχνολογία. Στόχος της Hamilton ήταν να μην αφαιρεθεί τίποτε από το διαχρονικό ύφος του, αλλά να ανανεωθεί κατάλληλα. Έτσι, ενώ το πρωτότυπο ήταν στα 36 χλστ., το νέο μοντέλο έχει διάμετρο 40 χλστ. Κινείται από τον αποκλειστικό αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου Η-31, που προσφέρει απόλυτη ακρίβεια, έχει ενεργειακή αυτονομία 60 ωρών και πρακτική λειτουργία ημερομηνίας. Διαθέτει καφέ δερμάτινο λουράκι, που σίγουρα του δίνει πόντους σε στυλ.

Ο χρονογράφος που αναβιώνει το καντράν τύπου Panda
Το Hamilton Intra-Matic Auto Chrono συνδυάζει το κλασικό αμερικανικό στυλ –πρακτικό, άνετο, λαμπερό– με την απόλυτη ακρίβεια και την άριστη κίνηση του ελβετικού μηχανισμού.

Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα βέβαια είναι το αυθεντικό καντράν Panda, που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Ο κομψός συνδυασμός του μπλε καντράν με λευκούς χρονογράφους και μάλιστα με ματ φινίρισμα παραπέμπει σε μια vintage αισθητική και σε μοντέλο που θα βλέπαμε σε ταινία κατασκόπων. Βοηθά βέβαια και η γραμματοσειρά και το λογότυπο της Hamilton κατά μήκος του καντράν, που ακολουθούν πιστά την ιστορική έκδοση από το 1968.

Hamilton Intra-Matic Auto Chrono

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μερικά από τα καλύτερα σπορ ρολόγια του 2019

Για όλα τα πορτοφόλια. Για όλα τα στυλ.

5 "θαλασσινά" ρολόγια

Τα μοντέλα που θα σε συνοδέψουν σε καλοκαιρινές αποδράσεις και μακροβούτια.