Το Tudor Submariner που χάθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ και βρέθηκε μετά από 50 χρόνια

Μία τρομερή ιστορία για το ρολόι που άνηκε στον υποπλοίαρχο Barry Jones και του το επέστρεψε, μετά από μισό αιώνα, η νοσοκόμα που τον έσωσε.

Δεν είναι κακό να έχεις δεθεί συναισθηματικά με το ρολόι σου, να αποτελεί την προέκταση του χεριού σου, να μην φεύγεις από το σπίτι αν δεν τον φοράς στον καρπό σου. Για άλλους ένα ρολόι δεν είναι απλά μία υπενθύμιση, μία ανάμνηση ή ένα κειμήλιο που δεν μπορούν να αποχωριστούν αλλά κάτι παραπάνω. Αυτή τη σχέση είχε ο Υποπλοίαρχος Barry Jones που πολέμησε στον πόλεμο του Βιετνάμ με το ρολόι του, ένα Tudor Submariner. 

Το αγόρασε τη δεκαετία του '60 λίγο πριν φύγει για το μέτωπο και αποτέλεσε μία αγορά για καθαρά πρακτικούς λόγους, χωρίς συναισθηματισμούς αφού έμεινε στην πρακτικότητα του πράγματος.

Το Tudor Submariner που χάθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ και βρέθηκε μετά από 50 χρόνια

Ωστόσο, αν έκανε fast forward 50 χρόνια αργότερα δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μιλούσε πλέον για ένα εκ των αγαπημένων του αντικειμένων. Η ιστορία αυτού του ρολογιού είναι καταπληκτική και ο Jones την αφηγήθηκε online στο περιοδικό Hodinkee. Στο συνοδευτικό βίντεο εμφανίστηκε η Lorrie McLaughlin, η νοσοκόμα που τον έσωσε τότε στο Βιετνάμ. Μισό αιώνα μετά η McLaughlin έψαξε να βρει τον Jones γιατί είχε στην κατοχή της κάτι που άνηκε σε εκείνον. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hodinkee (@hodinkee) on

"Πέρυσι το φθινόπωρο, έλαβα ένα τηλεφώνημα όπου η ερώτηση που μου έγινε ήταν αν μου έλεγε κάτι το όνομα Lorrie McLaughlin", αφηγείται με δάκρυα στα μάτια ο Jones. Αυτή ήταν η νοσοκόμα που τον έσωσε όταν ένας βιετναμέζος στρατιώτης τον πυροβόλησε στη ζούγκλα. Είχε τραυματιστεί στο πόδι και τον καρπό, πολύ κοντά στο σημείο που φορούσε το ρολόι του. Ακόμα και σήμερα, είναι εμφανή τα σημάδια από τα σκάγια στο ρολόι του. "Όταν τον σώσαμε, βγάλαμε το ρολόι από το χέρι του για να αφαιρέσουμε τη σφαίρα και να θεραπεύσουμε την πληγή. Έπειτα, τον ρώτησα: τι θέλεις να κάνουμε με το ρολόι σου; Και αυτός είπε, Κρατήστε το!". Έτσι, η McLaughlin κράτησε το ρολόι για 50 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που ξαναβρέθηκε, μετά από αρκετές τηλεφωνικές αναζητήσεις, με τον Jones.

Αυτό το Tudor Submariner επέστρεψε στον αρχικό του ιδιοκτήτη. Όμως, δεν μιλάμε απλά για ένα αντικείμενο που λέει απλά την ώρα αλλά ένα σύμβολο, μία υπενθύμιση προς τον Jones, την απόλυτη ένδειξη σεβασμού για τη γυναίκα που τον βοήθησε πολλά χρόνια πριν. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.