Το Tudor Submariner που χάθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ και βρέθηκε μετά από 50 χρόνια

Μία τρομερή ιστορία για το ρολόι που άνηκε στον υποπλοίαρχο Barry Jones και του το επέστρεψε, μετά από μισό αιώνα, η νοσοκόμα που τον έσωσε.

Γράφει: Πολυχρόνης Δρακάκης 06 Νοεμβρίου 2019

Δεν είναι κακό να έχεις δεθεί συναισθηματικά με το ρολόι σου, να αποτελεί την προέκταση του χεριού σου, να μην φεύγεις από το σπίτι αν δεν τον φοράς στον καρπό σου. Για άλλους ένα ρολόι δεν είναι απλά μία υπενθύμιση, μία ανάμνηση ή ένα κειμήλιο που δεν μπορούν να αποχωριστούν αλλά κάτι παραπάνω. Αυτή τη σχέση είχε ο Υποπλοίαρχος Barry Jones που πολέμησε στον πόλεμο του Βιετνάμ με το ρολόι του, ένα Tudor Submariner. 

Το αγόρασε τη δεκαετία του '60 λίγο πριν φύγει για το μέτωπο και αποτέλεσε μία αγορά για καθαρά πρακτικούς λόγους, χωρίς συναισθηματισμούς αφού έμεινε στην πρακτικότητα του πράγματος.

Το Tudor Submariner που χάθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ και βρέθηκε μετά από 50 χρόνια

Ωστόσο, αν έκανε fast forward 50 χρόνια αργότερα δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μιλούσε πλέον για ένα εκ των αγαπημένων του αντικειμένων. Η ιστορία αυτού του ρολογιού είναι καταπληκτική και ο Jones την αφηγήθηκε online στο περιοδικό Hodinkee. Στο συνοδευτικό βίντεο εμφανίστηκε η Lorrie McLaughlin, η νοσοκόμα που τον έσωσε τότε στο Βιετνάμ. Μισό αιώνα μετά η McLaughlin έψαξε να βρει τον Jones γιατί είχε στην κατοχή της κάτι που άνηκε σε εκείνον. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hodinkee (@hodinkee) on

"Πέρυσι το φθινόπωρο, έλαβα ένα τηλεφώνημα όπου η ερώτηση που μου έγινε ήταν αν μου έλεγε κάτι το όνομα Lorrie McLaughlin", αφηγείται με δάκρυα στα μάτια ο Jones. Αυτή ήταν η νοσοκόμα που τον έσωσε όταν ένας βιετναμέζος στρατιώτης τον πυροβόλησε στη ζούγκλα. Είχε τραυματιστεί στο πόδι και τον καρπό, πολύ κοντά στο σημείο που φορούσε το ρολόι του. Ακόμα και σήμερα, είναι εμφανή τα σημάδια από τα σκάγια στο ρολόι του. "Όταν τον σώσαμε, βγάλαμε το ρολόι από το χέρι του για να αφαιρέσουμε τη σφαίρα και να θεραπεύσουμε την πληγή. Έπειτα, τον ρώτησα: τι θέλεις να κάνουμε με το ρολόι σου; Και αυτός είπε, Κρατήστε το!". Έτσι, η McLaughlin κράτησε το ρολόι για 50 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που ξαναβρέθηκε, μετά από αρκετές τηλεφωνικές αναζητήσεις, με τον Jones.

Αυτό το Tudor Submariner επέστρεψε στον αρχικό του ιδιοκτήτη. Όμως, δεν μιλάμε απλά για ένα αντικείμενο που λέει απλά την ώρα αλλά ένα σύμβολο, μία υπενθύμιση προς τον Jones, την απόλυτη ένδειξη σεβασμού για τη γυναίκα που τον βοήθησε πολλά χρόνια πριν. 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Premier της Breitling είναι το απόλυτο corporate ρολόι

Πρόκειται για ένα σχέδιο πολύ διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο ελβετικός οίκος

Βουτιά στα 60s με το καταδυτικό ρολόι του Benedict Cumberbatch

Ο οίκος Jaeger-LeCoultre αναβίωσε το πρωτότυπο Polaris Memovox του 1968, ένα από τα πιο πρωτοποριακά καταδυτικά ρολόγια εκείνης της εποχής.