5 σπάνια ρολόγια που ξεχώρισαν στη δημοπρασία Game Changers

Τα δύο εξ αυτών στόλιζαν κάποτε τους καρπούς των Marlon Brando και Jack Nicklaus.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 17 Δεκεμβρίου 2019

Στις 10 Δεκεμβρίου, ο οίκος Phillips διοργάνωσε τη δημοπρασία Game Changers και έβγαλε στο σφυρί 75 ρολόγια, που έπιασαν στο σύνολό τους τα 18.177.091 ευρώ. Μπορεί για κάποιους τα 18 εκατομμύρια ευρώ να μοιάζουν ψίχουλα, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που μεμονωμένα κομμάτια έχουν αγγίξει, ακόμα και υπερβεί, τη συγκεκριμένη τιμή, ωστόσο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της δημοπρασίας δεν αφορά το ποσό αλλά ορισμένα από τα συμμετέχοντα ρολόγια. Κάποια απ' αυτά ήταν μοναδικά κομμάτια, ενώ κάποια άλλα στόλιζαν κάποτε τους καρπούς σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού και της 7ης Τέχνης. 

5 σπάνια ρολόγια που ξεχώρισαν στη δημοπρασία Game ChangersΌπως το ρολόι του πρωταθλητή του γκολφ Jack Nicklaus, το χρυσό Rolex Day-Date του Nicklaus (ref. 1803) του 1967 που πωλήθηκε έναντι 1.099.464 ευρώ, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο top5 των ρολογιών με την υψηλότερη τιμή πώλησης της βραδιάς, αλλά και το Rolex GMT Master (ref. 1675) που φόρεσε ο Marlon Brando στο "Αποκάλυψη τώρα" - έπιασε τα 1.759.142 ευρώ και πλασαρίστηκε στην 4η θέση. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εγχαραγμένη στην οπίσθια κάσα του την υπογραφή του ηθοποιού, ο οποίος όταν του ζητήθηκε από τους παραγωγούς της ταινίας να το βγάλει γιατί πίστευαν ότι θα αποπροσανατόλιζε τους θεατές από την ερμηνεία του, είχε δηλώσει: "Αν κοιτάζουν το ρολόι μου τότε δεν κάνω καλά τη δουλειά μου ως ηθοποιός". Εννοείται ότι υποδύθηκε κανονικά τον ρόλο φορώντας το. 

ΡΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Στην τρίτη και στην δεύτερη θέση βρέθηκαν δύο σπάνια ρολόγια Patek Philippe. Την τρίτη κατέλαβε ένα μοντέλο του 1951 (ref. 2499), που δεν είχε δημοπρατηθεί ξανά, ένας χρυσός χρονογράφος με διηνεκές ημερολόγιο και φάσεις της σελήνης, που άγγιξε το ποσό των 1.824.029 ευρώ, ενώ την δεύτερη ένας ροζ-χρυσός χρονογράφος του 1947 (ref. 1518) που επίσης δεν είχε δημοπρατηθεί ποτέ.

ΡΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
Αριστερά, το Patek Philippe του 1947 και δεξιά του 1951.

Ο απόλυτος νικητής της βραδιάς με 2.613.480 ευρώ τιμή πώλησης ήταν ένα ρολόι της ωρολογοποιίας Urwerk, παραγωγής του 2018, εξαιρετικά σπάνιο και απόλυτα πρωτοποριακό, το πρώτο μοντέλο ύψιστης ακριβείας που αποκλίνει ένα δευτερόλεπτο ανά 317 χρόνια. Πώς επιτυγχάνεται αυτή η απόλυτη ακρίβεια; Με δύο διαφορετικά συστήματα που συνεργάζονται αρμονικά, καθώς το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. 

ΡΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Από τη μία έχουμε ένα μηχανικό ρολόι χειρός και από την άλλη, ένα Atomic Master Clock (AMC) από αλουμίνιο, που θυμίζει τα επιτραπέζια ξυπνητήρι και ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να κουρδίζει αυτόματα το ρολόι και να καθορίζει την ώρα, βελτιστοποιώντας τη διατήρηση του σωστού χρόνου. 

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Huawei WATCH GT 2: Ο απόλυτος σύμμαχος για fitness και στυλ

Το νέο εξελιγμένο μοντέλο σε συνοδεύει σε κάθε πτυχή της ζωής σου χωρίς όμως να κάνει στιλιστικές εκπτώσεις.

Ο νέος χρονογράφος της Wenger είναι η επιτομή της μίνιμαλ κομψότητας

Το Urban Metropolitan Chrono της ελβετικής ωρολογοποιίας είναι ένα ρολόι που συνδυάζεται με τον πιο φίνο και διακριτικό τρόπο με κάθε στυλ ντυσίματος.