Η ελβετική υπεροχή των μηχανικών ρολογιών της Oris

Ανεξαρτησία, δεξιοτεχνία, ποιότητα είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της εταιρείας από το Holstein.

To Μy Way από τα χείλια του Frank Sinatra είναι το καλύτερο soundtrack των γιορτών. Εκείνη την εποχή του χρόνου, δηλαδή, που παράλληλα με το χριστουγεννιάτικο κλίμα μπορείς να σκεφτείς τι έκανες καλά και τι όχι τους προηγούμενος 12 μήνες, αν πέτυχες όλους τους στόχους που είχες βάλει και -κυρίως- αν έμεινες πιστός στις αρχές σου. Όταν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, τότε ο χρόνος είναι πάντοτε με το μέρος σου. Ο τρόπος, όμως, που τον μετράς αποτελεί προσωπική επιλογή.

Ανεξαρτησία, δεξιοτεχνία και ποιότητα. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα ρολόι; Η Oris, το ελβετικό brand με τα 115 χρόνια ιστορίας στο χώρο της υψηλής ωρολογοποιίας, λειτουργεί με βάση αυτούς τους τρεις άξονες. Οι δικές της μηχανικές δημιουργίες -όλα της τα ρολόγια λειτουργούν με αυτόματο μηχανισμό- πατούν γερά τόσο στην παράδοση όσο και στις σύγχρονες μεθόδους κατασκευής: Δίπλα στον εμβληματικό κόκκινο ρότορα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της εταιρείας συναντάμε τις άριστες τεχνικές προδιαγραφές που την κατατάσσουν, όχι άδικα, στις πιο αξιόλογες εταιρείες πολυτελών ρολογιών στον πλανήτη.

Ποιες, όμως, ανάγκες μπορούν να καλύψουν σήμερα τα μοντέλα της Oris που παραμένει πιστή στην ελβετική κληρονομιά της περιοχής του Holstein όπου βρίσκεται η έδρα της από το 1904 έως τώρα; "Τα πάντα πρέπει να βγάζουν νόημα" είναι ένα από τα βασικά μότο της ανεξάρτητης εταιρείας που θέλει πάντοτε να δημιουργεί και να καινοτομεί. Η θάλασσα, ο ουρανός αλλά και τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα αποτυπώνονται μέσα από τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: Diving, Aviation, Motor sport και Culture. Άλλωστε το γεγονός ότι διάσημοι οδηγοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Nico Rosberg, επιλέγουν τα μοντέλα της μόνο τυχαίο δεν είναι.

Το ποια θα επιλέξεις, αποτελεί καθαρά προσωπική σου επιλογή, αφού όπως αναφέρει και το κεντρικό σύνθημα της Oris, η φιλοσοφία της στηρίζεται σε μία πολύ συγκεκριμένη φράση: "Go Your Own Way".

Κατηγορία Diving

Η ελβετική υπεροχή των μηχανικών ρολογιών της OrisΤο εμβληματικό Aquis Date με την κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι που διαθέτει υδατοστεγανότητα 300 μέτρων συνεχίζει να προσφέρει απίστευτη ποιότητα στους λάτρεις των καταδύσεων - και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα ρολόι με τεράστιες δυνατότητες που, όμως, παραμένει πρακτικό, αφού ταιριάζει απόλυτα ακόμα και κάτω από ένα καλά κουμπωμένο πουκάμισο.

 

 

Relief 2Το Aquis Relief είναι εμπνευσμένο από την αίσθηση του νερού ενώ βασίζεται πάνω στον σχεδιασμό του Aquis Date. Το γκρι χρώμα παραπέμπει στην επιφάνεια την θαλασσών, διαθέτει υδατοστεγανότητα 300 μέτρων ενώ με τον τρόπο του αποτελεί έναν συμβολισμό για το κίνδυνο που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ωκεανοί.

 

 

 

Oris Divers Sixty-FiveTo 1965 η Οris παρουσίασε το πρώτο της καταδυτικό ρολόι. Ήταν ένα δημιούργημα που έπιανε τον παλμό της εποχής. Περισσότερα από 50 χρόνια μετά, επιστρέφει ανανεωμένο κι έτοιμο για τον 21ο αιώνα με τη μορφή του Sixty-Five.

 

 

 

 

Κατηγορία Aviation

Oris Big Crown ProPilot XH Oris κατασκευάζει ρολόγια ιδανικά για την αεροπλοΐα ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το Big Crown ProPilot X έρχεται ως μία φρέσκια και υπερσύγχρονη ερμηνεία ενός κλασικού και εμβληματικού ρολογιού. 

 

 

 

Κατηγορία Culture

Oris Art BlakeyΤο minimal σχέδιο του Art Blakey είναι επηρεασμένο από την art deco. Κάτι που σημαίνει ότι ταιριάζει γάντι στη σημερινή εποχή που το vintage αποτελεί το απόλυτο trend.

 

 

 

 

 

james morrrison oris 2Το James Morrison είναι ένα ρολόι ξεκάθαρα εμπνευσμένο από τις χρυσές μέρες της jazz, τότε που το άψογο στυλ συμβάδιζε με τις μουσικές επιλογές της εποχής.

 

 

 

 

 

RIST Hellas: Αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο, www.rist.gr

Δείτε το συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα