Tudor: To brand για τους λάτρεις της ωρολογοποιίας

Η Tudor έχει το dna της Rolex και το καινοτόμο πνεύμα του ιδρυτή της.

Ο Hans Wilsdorf ήταν ένας Γερμανός επιχειρηματίας που το 1905 είχε μία εκπληκτική ιδέα. Ίδρυσε τη Rolex, το επιτυχημένο brand που έσπασε τους κανόνες με τo design, το στυλ και την καινοτομία του. Ωστόσο, ο Wilsdorf απέδειξε ότι επιχειρηματικά, ήταν πολύ πιο περιπετειώδης γιατί τον αμέσως επόμενο χρόνο, έκανε κάτι που δεν θα το σκεφτόταν ο οποιοσδήποτε.

Μιλάμε για την ίδρυση της Tudor. Η χρονική συγκυρία έχει πολύ ενδιαφέρον αφού την ίδια χρονιά, το 1926, έγινε το λανσάρισμα του πρώτου αδιάβροχου ρολογιού Rolex - κάτι φοβερό, αν σκεφτεί κανείς το ιστορικό πλαίσιο της εποχής. Καθώς, λοιπόν, το Rolex Oyster έκανε τα πρώτα του βήματα, γεννήθηκε η Τudor που έμελλε να έχει ένα εξίσου λαμπρό μέλλον.

Tudor: To brand για τους λάτρεις της ωρολογοποιίας

Ο Wilsdorf ανέθεσε στον ωρολογοποιός​​​​​ Veuve de Philippe Hüther να καταθέσει ως σήμα κατατεθέν το "The Tudor” στη Γενεύη και το πλάνο τουήταν να βγάλει στην παραγωγή ένα ρολόι που θα ήταν πιο προσιτό οικονομικά, όμως θα είχε την ίδια αξιοπιστία με αυτή των ρολογιών Rolex. Αυτό ήταν και το τεράστιο προτέρημα του λανσαρίσματος. Από τότε και μέχρι σήμερα, η Tudor έχει μία τεράστια ποικιλία σχεδίων που περιλαμβάνει δώδεκα συλλογές, με σχέδια για άντρες και γυναίκες.

Το dna της Rolex υπάρχει σε κάθε ρολόι της Tudor. Tο 1947 κυκλοφόρησαν τα πρώτα Tudor Oyster - το όνομά τους ήταν φόρος τιμής στο πρώτο αδιάβροχο μοντέλο της Rolex. Στη συνέχεια, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ήρθε το Tudor Oyster Prince με τον Wilsdorf να το λανσάρει με το εξής μήνυμα:

ποφάσισα ότι το Tudor Prince πρέπει να διαθέτει δύο χαρακτηριστικά της Rolex που δεν θα επέτρεπα σε κανένα άλλο ρολόι να χρησιμοποιήσει - τη διάσημη και πρωτότυπη αδιάβροχη κάσα Oyster και τον πρωτότυπο χειροκίνητο μηχανισμό Perpetual. Όλα τα Tudor Oyster Princes θα κυκλοφορήσουν με αυτές τις εξαιρετικές καινοτομίες, που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικές για τη Rolex. Πιστεύω ότι αυτό υπογραμμίζει το πόσο πιστεύουμε σε αυτό το brand”.

Έτσι, από τη δεκαετία του ’50, Tudor και Rolex ήταν οι εταιρείες με ειδίκευση σε καταδυτικά σχέδια. Η Rolex τότε κυκλοφόρησε το Submariner, η Tudor λάνσαρε ένα ρολόι με το ίδιο όνομα.

tudor
Tudor Black Bay

Σήμερα, δεν μπορείς να αναζητήσεις ένα Submariner στην Tudor αφού όλα βρίσκονται στη συλλογή της Tudor Heritage Black Bay. Ανάμεσα στα σχέδια της συλλογής είναι μια ολόμαυρη έκδοση, ένα σχέδιο σε ατσάλι και το καινούριο Black Bay Bronze. Φυσικά, υπάρχει και το σχέδιο που τα ξεκίνησε όλα και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του Submariner: Το Tudor Black Bay. Σταθερό μεν, ποτέ βαρετό δε. tudor

Το Black Bay κυκλοφορεί σε τρία χρώματα καντράν: κόκκινο, μπλε και μαύρο. Διατίθενται και με δερμάτινο λουράκι ή με σπορτίφ λουράκι ΝΑΤΟ. Η ατσάλινη κάσα του Black Bay έχει διάμετρο 41 χιλιοστά ενώ ο αυτόματος μηχανισμός του  MT5602 αναπτύχθηκε εντός των εργαστηρίων της Tudor και φέρει πιστοποίηση από το COSC, έχοντας αυτονομία χρόνου που φτάνει τις 70 ώρες.

Η απλούστερη εκδοχή του Rolex Submariner χωρίς ένδειξη ημερομηνίας θα κοστίζει €7.500. Το Black Bay με ατσάλινο μπρασελέ κινείται στα €3.580. Αναμφίβολα, η ποιότητα της Rolex σε πιο προσιτές τιμές υπάρχει και ακούει στο όνομα Tudor.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.