9 από τα καλύτερα καταδυτικά ρολόγια

Κι όμως, υπάρχουν πολλές επιλογές εκτός από το εμβληματικό Submariner της Rolex.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 21 Φεβρουαρίου 2020

Οικονομικά μοντέλα υπάρχουν πολλά, ωστόσο, στον κόσμο της πολυτελών καταδυτικών ρολογιών, μόνο τρεις εταιρείες τα έχουν καταφέρει περίφημα: Rolex, Blancpain και Panerai. Καθότι η υψηλή τιμή δεν είναι αποκλειστικά και μόνο εγγύηση ποιότητας, στην λίστα με μερικά από τα καλύτερα καταδυτικά ρολόγια που ακολουθεί δεν θα συναντήσεις κάποιους από τους μεγαλύτερους οίκους ωρολογοποιίας. 

Ωραία εμφάνιση, καλή κατασκευή και αντοχή τουλάχιστον μέχρι τα 100 μέτρα βάθος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ακόλουθων αξιόπιστων μοντέλων της κατηγορίας. 

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver

9 από τα καλύτερα καταδυτικά ρολόγιαΔιαθέτει την εμφάνιση του κλασσικού Offshore, αλλά έχει πιο λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό και μίνιμαλ γραμμή. Είναι ανθεκτικό μέχρι τα 300 μέτρα βάθος και η εσωτερική στεφάνη του κινείται με την βιδωτή κορώνα που βρίσκεται στην ένδειξη της 10ης ώρας. 

 

 

 

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΗ Blancpain ήταν από τις πρώτες μάρκες που κυκλοφόρησε καταδυτικά (το Fifty Fathoms λανσαρίστηκε το 1953) μοντέλα. Αν αρχικά δεν γνώρισε την αναμενόμενη επιτυχία, το Bathyscaphe είναι ένα αυθεντικό καταδυτικό ρολόι, χάρη στην κεραμική κάσα και στεφάνη. Έχει διάμετρο 43,6 χιλιοστά, πάχος στα 13,8 χιλιοστά και αντέχει στα 300 μέτρα βάθος.   

 

 

Glashutte Original Spezialist SeaQ Dive Watch

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΠαρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε σχετικά αργά στον κόσμο των καταδυτικών μοντέλων, ωστόσο το Glashutte Original SeaQ είναι ένα σχεδόν πιστό αντίγραφο του μοντέλου Spezimatic Type RP TS 200 από τα τέλη του 1960. Έχει διάμετρο στα 39 χιλιοστά και αντέχει στα 200 μέτρα βάθος. 

 

 

 

Grand Seiko Hi-Beat Diver SBGH255

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΛίγα πράγματα μπορούν να είναι υπερβολικά ογκώδη αλλά και πολύ εύθραυστα όσο είναι το καταδυτικό Grand Seiko. Λόγω όμως του μεγάλου μεγέθους του -46,9 χιλιοστά διάμετρο και 17 χιλιοστά πάχος- μπορεί να σε συνοδεύσει με ακρίβεια μέχρι τα 600 μέτρα βάθος και να σου προσφέρει 55 ώρες αυτονομίας.   

 

 

 

Panerai Luminor Submersible PAM00799

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΑυτή ήταν μάλλον η δυσκολότερη επιλογή μας - πώς να διαλέξεις μόνο ένα σχέδιο από την εκτενή συλλογή της Panerai; Το PAM00799 από τη νέα σειρά Submersible τα έχει όλα: αντέχει στα 300 μέτρα βάθος, έχει διάμετρο 47 χιλιοστά, αυτονομία 72 ωρών.

 

 

 

Patek Philippe Aquanaut 5167A

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΝαι ok, μπορεία τα ρολόγια της Patek Philippe να μην ενδείκνυνται για μακροβούτια, αλλά το νέο Aquanaut είναι η εξαίρεση στον κανόνα: αντέχει στα 120 μέτρα βάθος και διαθέτει λουράκι που αντέχει στην ηλιακή ακτινοβολία και το αλατόνερο. .   

 

 

 

Ressence Type 5 Dive Watch

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΈνα ρολόι που δεν μοιάζει καθόλου με καταδυτικό, ωστόσο είναι κατασκευασμένο ειδικά για το νερό. Το Ressence Type 5 έχει κάσα από τιτάνιο, εξαιρετικά ανθεκτικό λουράκι, σύστημα κλείδωσης για την οπίσθια κάσα και ένα καντράν που προσφέρει απόλυτη αναγνωσιμότητα μες στη θάλασσα - αντέχει στα 100 μέτρα βάθος.   

 

 

 

Rolex Sea-Dweller

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΤο Sea-Dweller είναι το ανανεωμένο μοντελό του κλασικού Sea-Dweller 126600. Προσφέρει αυτονομία 70 ωρών και αντοχή μέχρι τα 1.220 μέτρα βάθος - πρόκειται για ένα από τα καλύτερα καταδυτικά ρολόγια όλων των εποχών. 

 

 

 

 

Ulysse Nardin Diver

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΈχει στιβαρή ατσάλινη κάσα, ογκώδεις δείκτες, περιστρεφόμενη οδοντωτή στεφάνη ώστε όσο άγαρμπες κι αν είναι οι κινήσεις σου να μπορείς να το χειριστείς μέχρι τα 300 μέτρα βάθος.

 

 

 

 

Από: Esquire UK 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.