Η νέα, αναγεννησιακή συλλογή ρολογιών του Dolce & Gabbana

Ο ορισμός της πολυτέλειας - σίγουρα, όχι της προσιτής.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 12 Μαρτίου 2020

Μεταξύ 14ου και 18 αιώνα, στην Ιταλία μετρούσαν την ώρα πολύ διαφορετικά απ' ό,τι στη σύγχρονη εποχή. Μπορεί σήμερα η ώρα να ξεκινά να μετριέται από τα μεσάνυχτα (00:00) -και στο 12ωρο σύστημα αναγραφής ξαναρχίζει το μεσημέρι-, τότε όμως το σημείο εκκίνησης ήταν η δύση του ηλίου, το ηλιοβασίλεμα. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινούσαν να μετρούν την ημέρα τους, χωρίζοντάς την σε 24 ώρες, οι οποίες αναγράφονταν στους δείκτες των γιγαντιαίων ρολογιών που ήταν τοποθετημένοι στα κεντρικά σημεία των πόλεων, όπως για παράδειγμα στον Καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας και στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στη γενέτειρά τους και στην κληρονομιά που κληροδότησαν οι Ιταλοί τεχνίτες στην ωρολογοποιία εκείνων των αιώνων, οι Stefano Gabbana και Domenico Dolce σχεδίασαν για τον οίκο τους, Dolce & Gabbana μία συλλεκτική συλλογή με τίτλο Manifattura Italiana.

Η νέα, αναγεννησιακή συλλογή ρολογιών του Dolce & Gabbana

Αποτελείται από έξι διαφορετικά μοντέλα -το καθένα θα κυκλοφορήσει σε μόλις 13 τεμάχια παγκοσμίως-, αναγεννησιακής αισθητικής με μπαρόκ στοιχεία που αντλούν έμπνευση από έξι ιταλικές πόλεις: Μιλάνο, Βενετία, Ρώμη, Φλωρεντία, Νάπολη και Παλέρμο.

Dolce & Gabbana ρολογια

Να σημειωθεί ότι δύο από τα έξι ρολόγια, το Φλωρεντία και το Ρώμη είναι φτιαγμένα από εξολοκλήρου από χρυσό και διαθέτουν 24ωρο ελβετικό μηχανισμό.

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λόγοι που κάνουν ένα vintage Rolex ακαταμάχητο

Ο καλύτερος τρόπος να επενδύσεις τα χρήματά σου.

Τα πιο εμβληματικά ρολόγια της Rolex

6 μοντέλα που προσφέρουν πάντα κάτι παραπάνω απ' αυτό που ζητάς.