Η Breitling αναβιώνει το πρώτο hi-tech ρολόι του James Bond

Η ελβετική ωρολογοποιία επαναλανσάρει το Top Time, 55 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 31 Μαρτίου 2020

"Εδώ έχουμε έναν μετρητή Γκάιγκερ (σ.σ. όργανο για την ανίχνευση και μέτρηση της ιονίζουσας ακτινοβολίας), πολύ χρήσιμο και με διακριτική εμφάνιση. Α και είναι φυσικά αδιάβροχος", λέει ο Q, που τον υποδύεται ο Desmond Llewleyn. "Μα φυσικά", του απαντά σαρκαστικά ο Sean Connery στον ρόλο του James Bond. Αυτή είναι μία σκηνή από το φιλμ του franchise του 007, "Επιχείριση Κεραυνός" πίσω στο μακρινό 1965. Σ' αυτήν πρωταγωνιστεί το πρώτο ρολόι που τροποποιήθηκε για τις ανάγκες των ταινιών του Bond, το Top Time της ελβετικής ωρολογοποιίας, το οποίο αφού φορέθηκε από τον Connery δημοπρατήθηκε το 2013 από τον οίκο Christie’s έναντι 103.875 λιρών.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά την "γέννησή" του, το Top Time ετοιμάζεται να επαναλανσαριστεί σύντομα στην αγορά -φυσικά χωρίς τον μετρητή Γκάιγκερ- και να κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσουν 2.000 μοντέλα τα οποία θα αναγράφουν στο πίσω μέρος της κάσας τον αριθμό τους.

Η Breitling αναβιώνει το πρώτο hi-tech ρολόι του James Bond

Το νέο Top Time διαθέτει κάσα από ατσάλι με διάμετρο στα 41χιλιοστά, αυτονομία αμπαταρίας που αγγίζει τις 48 ώρες, ενώ αντέχει μέχρι τα 30 μέτρα βάθος.

ΡΟΛΟΪ ΤΖΕΪΜΣ ΜΠΟΝΤ

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

TAG Heuer Connected, κάτι παραπάνω από ένα smartwatch

Η ελβετική ωρολογοποιία προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία με τη μορφή ενός υπερσύγχρονου ρολογιού.

Το νέο μοντέλο της Audemars Piguet συνδυάζει παράδοση και υψηλή τεχνολογία

Σε μόλις 500 κομμάτια θα κυκλοφορήσει το πολυτελές [Re]Master01 Selfwinding Chronograph.