Stolen: Τα ημιτελή πορτρέτα μαύρων που δολοφόνησε η αστυνομία
Τα μερικώς χρωματισμένα πορτρέτα και ο συμβολισμός τους.
Τη σειρά έργων "Stolen" δουλεύει ο Adrian Brandon, μερικώς χρωματισμένα πορτρέτα Μαύρων που φόνευσε η αστυνομία. Κάθε πορτρέτο μένει ημιτελές, καθώς ο Brandon βάζει χρώμα επί ένα λεπτό για κάθε ένα από τα χρόνια του βίου του απεικονιζόμενου προσώπου έως ότου οι δυνάμεις της τάξεως κόψουν την ατραπό της ζωής του.
Δουλεύοντας το πορτρέτο του George Floyd, ο Brandon έβαλε το χρονόμετρο στα 46 λεπτά, για το πορτρέτο της Breonna Taylor στα 26 λεπτά, για αυτό του Tony McDade στα 38 λεπτά, και στα 7 μόνον για το πορτρέτο της Aiyana Stanley Jones. "Όταν ηχήσει το ξυπνητήρι, με χτυπά ένα κύμα συναισθημάτων, από θυμό μέχρι βαθιά λύπη, μέχρι απόγνωση, μέχρι να νιώθω τυχερός που ακόμα είμαι εδώ" λέει ο, με έδρα το Μπρούκλιν, εικαστικός. "Πέραν του ότι δίνει στον θεατή μια οπτικοποίηση των διαφόρων ηλικιών που εθίγησαν από την αστυνομική βία, το χρονόμετρο δημιουργεί μεγάλο άγχος σε εμένα, ως καλλιτέχνη. Πότε θα χτυπήσει το ξυπνητήρι; Θα καταφέρω να τελειώσω αυτό το μάτι; Να πάρει, ούτε καν έχω πιάσει τα χείλη" εξομολογείται.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σε σημείωμα που απέστειλε στο Colossal, ο Adrian Brandon εξηγεί: "Το άγχος είναι ένα συναίσθημα με το οποίο οι Μαύροι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι, και το να βιώνεις αυτό το συναίσθημα ενώ εικονογραφείς αυτά τα πορτρέτα σου επιτρέπει να νιώθεις το κάθε έργο ως περφόρμανς. Πολλοί Μαύροι υποχρεώνονται να ζουν με αυτό το άγχος, και το αποδεχόμαστε ως μέρος της καθημερινότητάς μας. Αλλά αυτά τα συναισθήματα αυξάνονται και είναι εξουθενωτικά. Δεν θα 'πρεπε να κάνω την προσευχή μου κάθε που βλέπω την αστυνομία να κυνηγάει έναν Μαύρο στον δρόμο. Δεν θά 'πρεπε να αισθάνομαι άγχος κάθε που η αστυνομία μιλάει σε έναν έγχρωμο. Να πάρει, δεν θα 'πρεπε να βγάζω το καπέλο μου και τα κοσμήματά μου κάθε που με σταματάει η αστυνομία. Δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο ανήσυχος που να κάνω δεύτερες σκέψεις για να καλέσω την αστυνομία έτσι και χρειαστεί να το κάνω. Αυτή η σειρά (έργων) με απορροφά, μ' έναν τρόπο που η τέχνη δεν είχε κάνει στο παρελθόν".
Δείτε τις φωτογραφίες στο thetoc.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Moby έρχεται τον Ιούλιο στην Αθήνα
Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς το Release Athens να ανακοινώνει ονόματα άχαστα, με αντίσκηνα μας βλέπουμε Ιούνιο-Ιούλιο στην Πλατεία Νερού για να αποφύγουμε τις πολλές μετακινήσεις.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΤο Baby Reindeer του Netflix γίνεται θεατρική παράσταση με πασίγνωστο σκηνοθέτη
Πόσο εφικτό είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες -αν όχι η πιο πολυσυζητημένη- σειρές της περσινής χρονιάς στο Netflix να περάσει στο θέατρο και μάλιστα με έναν και μοναδικό πρωταγωνιστή; Για εμάς, αυτό είναι το θεατρικό στοίχημα της χρονιάς.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληThe Resurrection Of The Christ: Το σίκουελ του Mel Gibson θα είναι τεράστιο έπος - Έρχεται το 2027 σε δύο μέρη
Ο Mel Gibson επιστρέφει με ένα κινηματογραφικό έπος που θα μοιραστεί σε δύο μέρη. Η παραγωγή έχει τεράστιο προϋπολογισμό και υπόσχεται να φέρει στο κοινό τη γνωστή ιστορία με φρέσκο τρόπο.
Γραφει Τιμος Σαλαμες10 τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου που θα τραγουδάμε πάντα
Ένα μικρό "αντίο" και ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον Νιόνιο της Ελλάδας που μεγάλωσε τόσες πολλές γενιές που αρκούν για να ακούγεται αιώνια. Στον τύπο που κατάφερε να ενώσει τους πάντες με τα τραγούδια του.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληThe Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία
Μια γιορτή για γονείς & παιδιά! Tην Κυριακή 2 Νοεμβρίου σας περιμένουμε στο The Mamagers Family Fun Day για παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project!
Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 80 ετών, το βράδυ της Τρίτης 21 Οκτωβρίου, ο σπουδαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος