Η Ευθαλία Παπακώστα ανθίζει στην τηλεόραση

Η τηλεοπτική Όλγα μιλά στο Esquire για το Μαύρο Ρόδο του Mega, την ελληνική μυθοπλασία και την καθημερινότητά της.

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και επέστρεψε ως ενήλικη για να ανεξαρτητοποιηθεί, να σπουδάσει και να ανακαλύψει εκ νέου τη Νέα Υόρκη. Όπως μου εξηγεί η Ευθαλία Παπακώστα, πάνω από όλα χρειαζόταν περισσότερα και φρέσκα εργαλεία για να εξελιχθεί στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία. Σήμερα, υποδύεται την Όλγα στο Μαύρο Ρόδο του Mega, με την οποία κατά πώς λέει δεν έχει πολλά κοινά. Η ίδια μεταξύ άλλων, δηλώνει επιλεκτική, περίεργη, ευαίσθητη, υπερήφανη και λίγο... "εξωγήινος". Οι απαντήσεις της στις ερωτήσεις μου βέβαια, υποδηλώνουν πως πατά γερά τα πόδια της στη γη. 

Η Ευθαλία Παπακώστα ανθίζει στην τηλεόραση

>Ποια είναι η Όλγα που υποδύεσαι στο Μαύρο Ρόδο; Η Όλγα είναι μία έξυπνη, δυναμική κοπέλα που όμως δε μπορεί να ξεφύγει από τη σκιά της πολύ ισχυρής μητέρας της. Το σκοτάδι της μητέρας της τη σκεπάζει όσο κι αν εκείνη προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή όπως κάθε νέα κοπέλα. Νομίζω ότι το έντονο εγωιστικό, κτητικό στοιχείο που έχει κληρονομήσει θα την κάνει να πάρει αποφάσεις που θα δυσκολέψουν τους γύρω της, αλλά κυρίως την ίδια. 

>Αναγνωρίζεις δικά σου στοιχεία στην Όλγα; Πιστεύω πως η Όλγα έχει περισσότερα κοινά με τον εφηβικό μου εαυτό, όπως το ότι θα ερωτευόταν χωρίς να σκεφτεί ποια είναι η πραγματικότητα. Τότε ακόμη κυριαρχούσε και με οδηγούσε η φαντασία μου, ακόμη κι αν απογοητευόμουν. Κι αν απογοητευόμουν δε μπορούσα εύκολα να το διαχειριστώ και τολμώ να πω πως δε θα το άφηνα να περάσει, πολλές φορές κι εγώ ίσως γινόμουν τρομακτική για τους γύρω μου. Όπως η Όλγα. Να 'ναι καλά η ψυχανάλυση, δεν είμαι "εκεί" πια. 

>Διάβασε ακόμη: Τζένη Καζάκου, μία 'σκοτεινή' πριγκίπισσα στην ελληνική τηλεόραση

>Ούσα άλλος άνθρωπος πια, τη συμπαθείς; Θα έκανες παρέα μαζί της; Τη συμπαθώ γιατί όταν υιοθετείς ένα ρόλο ξέρεις τις πληγές του, καταλαβαίνεις τον ίδιο και γιατί οδηγείται σε λάθος κινήσεις. Παρέα τώρα δε θα μπορούσα να κάνω μαζί της, σε νεαρότερη ηλικία ναι. Να προσθέσω επίσης, ότι βλέπουμε πως στην κολλητή της, την Αλεξία δείχνει πολλή αγάπη και τρυφερότητα, συνεπώς έχει και αυτά τα στοιχεία μέσα της. 

>Ένας ρόλος αποτελεί πιο εύκολο ή πιο δύσκολο έργο όταν ταυτίζεσαι μαζί του; Ο κάθε ρόλος για μένα είναι υπόθεση χρόνου κυρίως. Εάν έχω χρόνο, οι συντελεστές αγαπούν την εκάστοτε δουλειά, αν (η δουλειά) εμβαθύνει επίσης στα θέματα που αγγίζει μπορώ να αναλάβω οποιονδήποτε ρόλο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα, με ταύτιση ή χωρίς, αξιόλογο αποτέλεσμα δε θα υπάρξει. 

>Πόσο σε επηρεάζει στην ερμηνεία σου το γεγονός ότι έχεις ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία; Η σκηνοθεσία από μόνη της όχι τόσο, αλλά η αγάπη για τα βιβλία, τη θεωρία της τέχνης και την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όλα αυτά δημιουργούν ένα εσωτερικό ζύμωμα που με βοηθάει. Δημιουργούν βέβαια και μία επιλεκτικότητα και μία αυστηρότητα ως αντίβαρο.

>Αλήθεια, πόσο σύγχρονη είναι μία υπόθεση που αφορά σε ένα ειδύλλιο μίας μοναχής με έναν απλό νέο; Όλα είναι επίκαιρα αν γίνουν σωστά. Εάν ερευνηθούν ανθρώπινες συμπεριφορές και προταθούν νέες ιδέες. Δε θεωρώ ριζοσπαστικό το θέμα της σειράς, αλλά την προσήλωση των συντελεστών και των συναδέλφων μου για να υπηρετήσουν την ιστορία.

>Ενδεχομένως κιόλας ένα τέτοιο θέμα στη μικρή οθόνη να χρειάζεται και κάποιους ειδικούς χειρισμούς. Θα ήθελα να πιστεύω πως δε χρειάζεται κανέναν ειδικό χειρισμό. Τέχνη θέλω να πιστεύω πως κάνουμε και αφηγούμαστε μία ανθρώπινη ιστορία. Εφόσον δεν υπάρχει κάποια πρόθεση για προσβολή, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όλα είναι καλά. 

>Πώς σου φαίνεται η ελληνική μυθοπλασία εν έτει 2022; Ως θέματα μου είναι όλα αποδεκτά. Αυτό που λείπει ίσως είναι περισσότερη αγάπη για αυτά και ενδιαφέρον ώστε να αποτυπωθούν με σύγχρονο τρόπο και όχι αποκλειστικά ως προϊόντα. 

>Το τηλεοπτικό κοινό τελικά ελκύεται περισσότερο από μεγάλα, απαγορευμένα πάθη και αγεφύρωτα χάσματα στη μικρή οθόνη; Φυσικά, σα σχήμα είναι πολύ καθαρό και έντονο ώστε να υπάρξει άμεση σύνδεση με το κοινό. Χρειάζεται ένα δυνατό πυρήνα ώστε όλα γύρω του, όπως οι χαρακτήρες και οι δευτερεύουσες ιστορίες να λειτουργούν ως δορυφόροι προς αυτό. 

Η Ευθαλία εκτός Μαύρου Ρόδου

>Εσύ πιστεύεις στο θεό; Το βρίσκω πολύ προσωπικό και θα ήθελα αυτό με κάθε σεβασμό να το απαντώ στον εαυτό μου μόνο. Είναι μια απάντηση πάντως που μέρα τη μέρα εξελίσσεται. 

>Διάβασε ακόμη: Η Βασιλική Τρουφάκου κοιμάται ήσυχη τα βράδια

>Τι σου αρέσει να κάνεις στην καθημερινότητά σου εκτός δουλειάς; Από φέτος έχω αρχίσει να φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου. Δε βλέπω άτομα που δε θέλω πολύ να δω, δεν πάω σε μέρη που δε θέλω πολύ να βρίσκομαι. Και αυτό το κατάφερα με το να μη φοβάμαι να λέω όχι και αφήνοντας τα πράγματα να κυλήσουν φυσικά και χωρίς πίεση. Όταν βγαίνω, κυκλοφορώ κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

>Σε φλερτάρουν μέσω social media; Ναι, έχει πολλή πλάκα. Πια αν βγω θα σκάσουν μηνύματα "σε είδα", "καθόμουν δίπλα σου σε εκείνο το μπαρ, ήθελα να σου μιλήσω" κλπ. Δεν ανταποκρίνομαι συνήθως. 

>Άρα τι πρέπει να έχει ένας άντρας για να τραβήξει την προσοχή σου; Θα ήθελα να έχει μία εσωτερική δύναμη και να με αγαπάει πολύ. 

>Πού αλλού θα σε δούμε στο μέλλον, εκτός από το Μαύρο Ρόδο στο Mega; Στο Κάιρο και τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας "Άκουσε με” της Μαρίας Ντούζα στην οποία πρωταγωνιστώ. Υποδύομαι ένα δυναμικό κορίτσι με βαρηκοΐα που προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον μετά από τη μετακόμισή του στη Χίο.

*H σειρά Μαύρο Ρόδο προβάλλεται από Κυριακή έως και Τετάρτη στις 22:30 στο Mega Channel. 
**Credits κεντρικής φωτογραφίας: @fili.olsefski

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος